Választási információk

TOP-3.3.2-21-BS1-2022-0006

 

TOP-3.2.1-16-BS1-2017-00043

 

TOP-3.2.1-15-BS1-2016-00046

 

TOP-2.1.3-16-BS1-2019-00032

  

TOP-1.4.1-19-BS1-2019-00008

 

EFOP-3.9.2-16-2017-00041

 

EFOP-1.5.3-16-2017-00026
 

 

EFOP-3.3.2-16-2016-00141
 

 

EFOP-3.7.3-16-2017-00113

 

 


 

 


 
   

SZENNYVÍZ-BUCSA.HU 

 

 12 TÚRA BUCSA KÖRÜL

 

 

 

SÁRRÉTI CIVILEK
 

 
 

Ingyenes céginformáció! 

 


 


  

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

Barangolás a Börzsönyben

 


ÉRTESÍTÉS (kommunális hulladék)

 


LAKOSSÁGI FELHÍVÁS! JÁRÁSI ÜGYSEGÉD 2018. december 14.

 


MEGHÍVÁS BŰNMEGELŐZÉSSEL, ÉS KÖZBIZTONSÁG JAVÍTÁSÁVAL KAPCSOLATOS FÓRUMRA 2018.12.19.

 


SÉTÁLJUNK EGYÜTT EGY JÓ ÜGYÉRT! 2018.december 5.

 


JÓTÉKONYSÁGI MIKULÁS-BÁL

 


2018. NOVEMBER 23. - ERZSÉBET UTALVÁNYOK KIOSZTÁSA


2018. NOVEMBER 19-30. SZOCIÁLIS TŰZIFA IGÉNYLÉSE


DAREH BÁZIS Hulladékgazdálkodási Nonprofit Zrt. Tájékoztatója

 


MEGHÍVÓ EFOP-4.1.3-17-2017-00403 Bucsai II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulást segítő tereinek infrastruktúrális fejlesztése című projekt befejezése alkalmából rendezett ünnepélyes átadásra

 


Jó hangulatú kyokushin karate versenyt rendeztek Bucsán
Jó hangulatú kyokushin karate versenyt rendeztek Bucsán, melyen Bucsa, Kisújszállás, Orosházi KKSZK SE Zsiga team, Sárréti Bushido Karate SE Kaba, valamint a

Derecske BUDO SE kyokushin karatésai vettek részt. A versenyt a rendezÅ‘ klub vezetÅ‘je ifjabb Sensei Gyarmati Imre IV.DAN vezette be, majd a hivatalos megnyitót Kláricz János, Bucsa község polgármestere tartotta, aki köszöntötte a megjelent versenyzÅ‘ket, klubvezetÅ‘ket, utalva arra, hogy ezt a versenyt hagyományossá szeretnék tenni, hiszen Bucsa szeretettel várja a hozzá látogatókat. Shihan Gyarmati Imre VI.DAN, a verseny fÅ‘bírája egykori személyes élményeirÅ‘l beszélt, amikor az Å‘sidÅ‘kben elkezdÅ‘dött Bucsán a karate oktatása s szintén a versenyzésrÅ‘l és a hagyományteremtésrÅ‘l beszélt.


 
A bírói karban dolgozott Shihan Zsiga Zsolt VI.DAN. Sensei Raczkó György IV.DAN , Sempai Gyarmati István II.DAN. A versenyre ellátogatott Shihan Gregor László VII.DAN, a Békés Megyei Harcművész Szövetség elnöke is. A köszöntÅ‘k után elkezdÅ‘dött a verseny. Bár a szervezÅ‘k elsÅ‘sorban a kezdÅ‘knek szánt gyakorlási lehetÅ‘ség jegyében szervezték a Bucsa Kupát, ez a küzdelmeken nem látszott. 

Még a legkisebbek is technikásan küzdöttek, csak úgy röpködtek a fejrúgások. Úgy tűnik, a kyokushin karate utánpótlásában nem lesz gond, ha ezek a tehetségek megmaradnak! A szakszerű bíráskodás, a jó hangulat, a rendezÅ‘k odafigyelése a záloga annak, hogy a Bucsa Kupát jövÅ‘re is megrendezik, valószínűleg tavasszal.

Gregor László

Eredmények:

Gyermek I leány 2007-2008) 
1.Fábián  Hanna (Bucsa)
2.Farkas Virág Kisújszállás)
3.Makai Réka (Kisújszállás)

Gyermek II. fiú:(2008-2009 sz.)

1.Tóth Zoltán (Derecske BUDO SE)

2.Szabó Bence (Sárréti Bushido Karate SE Kaba)

Gyermek 2 fiú (2008-2009)Középsúly

1.Újfaludi Dániel (Derecske BUDO SE)

2.Fahur Levente (Orosházi KKSZK SE Zsiga team)

3.Keller László (Bucsa)

Gyermek 2 leány (2008-2009)
1.Orosz Márta (Kisújszállás)
2.Kiss Hanna (Bucsa)
3.Egyed Adrienn(Kisújszállás)
4.Tóth Tamara (Bucsa)

Gyermek III.fiú (2010-2011)

1.Fábián Tamás (Orosházi KKSZK SE Zsiga team)

2.Katona Ákos (Bucsa)

3.Alzubi Jakja (Orosházi KKSZK SE Zsiga team)

Gyermek 3 leány (2010-2011 sz.)
1.Tóth Hanna (Bucsa)
2.Bucsus Boglárka (Kisújszállás

SerdülÅ‘ fiú 2004-2005 sz.)

1.Melis Csaba (Orosházi KKSZK SE Zsiga team)

2.Fábián Milán (Bucsa)

Legharcosabb versenyző:

Lány: Fábián Hanna (Bucsa)
fiú: Fábián Tamás (Orosházi KKSZK SE Zsiga team)

A versenyt támogatta: Bucsa Község Önkormányzata, Békés megyei Harcművész Szövetség

 

MEGHÍVÓ 1956-OS MEGEMLÉKEZÉSRE 2018. OKTÓBER 19. 12 ÓRA

 


2018. OKTÓBER - BURSA HUNGARICA FELSŐOKTATÁSI ÖNKORMÁNYZATI ÖSZTÖNDÍJPÁLYÁZAT 2019


Eszközöket kapott a Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége
Laptopot és elektromos kerékpárokat kaptak a békési és a nagybánhegyesi polgárÅ‘rök a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének támogatásából.
 
A Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlése költségvetésében egy egymillió forintos keretet különít el, amelybÅ‘l a rendÅ‘rség, a katasztrófavédelem, a mentÅ‘k és esetenként a polgárÅ‘rök munkáját, eszközbeszerzését segíti. A Békés Megyei PolgárÅ‘rök Szövetsége egy laptopot és két elektromos kerékpárt vásárolt a 675 000 forintos támogatásból. Az eszközöket ünnepélyes keretek között Zalai Mihály megyei elnök adta át a békési polgárÅ‘rök székházában.
- A mostani támogatás egy gesztus, köszönet a polgárÅ‘rök felé, munkájukat könnyítik meg a most átadott eszközök. Köszönetet kell mondani azért az erÅ‘feszítésért, amit a lakosság érdekében végeznek, és azért a sok-sok önkéntes óráért, amivel biztonságunkat vigyázzák. Az, hogy civil emberek polgári foglalkozásuk mellett részt vesznek ebben a munkában, és javítják a lakosság biztonságérzetét, dicséretre méltó – mondta Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke az átadón.
Gyarmati Sándor, a Békés Megyei PolgárÅ‘rök Szövetségének elnök köszönetét fejezte ki a támogatásért. Kiemelte, hogy a beszerzett eszközök hatékony segítséget fognak nyújtani a békési és a nagybánhegyesi polgárÅ‘rök munkavégzése során. Hozzátette: továbbra is minden erejükkel azon lesznek, hogy fenntartsák a közrendet és a közbiztonságot. 


MEGHÍVÓ III. CSIGAKÉSZÍTŐ FESZTIVÁL

 


HULLADÉKSZÁLLÍTÁS ÜGYFÉLFOGDÁS RENDJE OKTÓBER-NOVEMBER

 


FELHÍVÁS EMLŐSZŰRÉSRE!

 


ELINDULT A BABA MAMA KLUB BUCSÁN 2018.09.27.

 


Tájékoztatás zöld-hulladék gyűjtésről!

 


Tájékoztatás szelektív hulladék begyűjtéséről!

 


BÉKÉSCSABA-GYŐR-->IDŐPONTVÁLTOZÁS 09.25(KEDD)

 

Változott az idÅ‘pontja a Békéscsaba-GyÅ‘r mérkÅ‘zésnek. Kérjük azokat, akik a falunapon nyertek a mérkÅ‘zésre jegyet jelezzenek nekünk, hogy tudnak e jönni!


2018. SZEPTEMBER 29. - II. BUCSAI ŐSZI VIGADALOM

 


IV. BUCSAI BABGULYÁSFŐZŐ VERSENY

 


MOHOSZ - 2019-től horgász igazolvány helyett horgászkártya

 


2018. AUGUSZTUS 25. - DÍJÁTADÓ

Múlt hét pénteken a Községháza dísztermében került sor a Bucsa Község Díszpolgára és a Bucsa Községért elismerések átadására.

A díjak odaítélésérÅ‘l a KépviselÅ‘-testület májusi ülésén döntött. Bucsa Község Díszpolgára posztumusz kitüntetést kapott Prof. Dr. Ruzsányi László akadémikus, tanszékvezetÅ‘ egyetemi tanár. A Bucsa Községért Díjat Szabó Gyuláné nyugalmazott óvodavezetÅ‘nek ítélték oda.

További fotók a képre kattintva megtekinthetÅ‘k

A díszpolgártt Dr. Sárvári Mihály méltatta.

Az alábbiakban az elhangzott méltatásokból közlünk részleteket.

"Tisztelt Ruzsányi Család!

Tisztelt Polgármester Úr! Kedves JelenlévÅ‘k!

SzívbÅ‘l örülök, hogy Dr. Ruzsányi László Bucsa község díszpolgára lett! Köszönet érte a Község vezetÅ‘inek.

Tisztelt JelenlévÅ‘k!

ElÅ‘zetesen két információt szeretnék átadni, az egyik, hogy Debrecen-Pallagon utcát neveznek el és a Debreceni Egyetem Agrár Campusán tantermet neveztek el Ruzsányi professzorról.

Tisztelt JelenlévÅ‘k!

Ruzsányi professzor rendkívül családcentrikus, családszeretÅ‘, a családjáért élÅ‘ csupa szív kolléga volt. Mindig kint volt az asztalán gyermekeinek – Évikének és Laci fiának – a fényképe, de különösen imádta az unokákat. Ruzsányi professzornak sokat köszönhet az alma mater, hiszen nemcsak kiemelkedÅ‘ oktató volt, hanem tudományos eredményei növelték az Egyetem elismertségét is.

Ruzsányi professzor 1961-ben végzett a Debreceni MezÅ‘gazdasági Akadémián. Rövid ideig volt a szeghalmi Újbarázda MGTSZ elnökhelyettese, majd 1962-ben az akkori Rektor meghívta a Növénytermesztéstani Tanszékre, melynek 1984-tÅ‘l haláláig (2003. január 12-ig) vezetÅ‘je, majd intézetigazgatója volt.

1968-ban egyetemi doktori fokozatot, 1978-ban a mezÅ‘gazdaságtudomány kandidátusa, 1993-ban az MTA doktora tudományos fokozatokat szerezte meg.

Széleskörű és rendkívül aktív közéleti tevékenységet folytatott, ami az elismertségével és a korrektségével is összefüggött.

Ruzsányi professzor nagyon pedáns, példamutató egyén volt, de munkatársaival szemben is igényes volt. A hazai és a nemzetközi tudományos életben is elismert volt, de Å‘ maga mindig szerény maradt.

Tisztelt JelenlévÅ‘k!

Ruzsányi professzor maradandót alkotott az egyetemi oktatásban, kutatásban és az ifjúság nevelésében is. Kutatási eredményei nagyban hozzájárultak a magyar mezÅ‘gazdaság fejlÅ‘déséhez, ezek közül megemlítek néhányat a teljesség igénye nélkül:

-   Olyan új technológiai eljárást dolgozott ki a cukorrépa termesztésben, amelyet széleskörűen alkalmaztak a hazai és a külföldi cukorgyárak és termesztÅ‘k. A növénytermesztés és a vízellátás kölcsönhatásának vizsgálatával a termesztéstechnológiák komplex fejlesztésével hatékonyabbá tette a növénytermesztést.

-    Meghatározta a növényállományok vízfogyasztásának változását különbözÅ‘ tápanyagellátottsági szinteken.

Számszerűsítette a termésstabilitás és az évjárat hatása közötti interakciókat. Azt gondolom, hogy a vízgazdálkodással kapcsolatos kutatásaira, eredményeire napjainkban a fokozódó klímaváltozás miatt rendkívül nagy szükség van.

-       Ruzsányi professzor több országos kutatási kormányprogram vezetÅ‘je volt.

-       A Növénytermesztési és Kertészeti Tudományok Doktori Iskola vezetÅ‘je.

-       Az MTA Növénytermesztési Szakbizottság elnöke.

-       Az MTA-DAB Növénytermesztési Bizottság elnöke és még sorolhatnám tovább.

Ruzsányi Professzor széleskörű nemzetközi kutatási együttműködésben vett részt Ausztriával, Németországgal, Szlovákiával és Csehországgal is, a Növénytermesztés vízellátásának, a vízhasznosulásával összefüggÅ‘ kérdésekben.

Ruzsányi professzor elismerései:

  • Széchenyi Professzori Ösztöndíj
  • Arany Sándor Díj
  • MTA DAB emlékérem
  • A FelsÅ‘oktatásért emlékérem.

Tisztelt JelenlévÅ‘k!

Én és a Növénytermesztési Tanszék oktatói nevében is köszönöm Ruzsányi professzornak azt a támogatást, segítséget, útmutatást, amit kaptunk Professzor Úrtól. Enélkül most Pepó Péter professzor sem lenne az MTA doktora, a Növénytermesztési Tanszék vezetÅ‘je és én sem lettem volna professzor, amiért hálával tartozunk. Ruzsányi professzor korán eltávozott közülünk, pótolhatatlan űrt hagyva maga után a családnak, a Debreceni Agrártudományi Egyetemnek, a magyar tudományos életnek és a Tanszékünknek is.

Tisztelt Ruzsányi professzor, kedves Laci! Örökre hálával gondolunk Rád!

Tisztelt Ünnepi Közgyűlés!

Miközben megköszönöm Bucsa község tiszteletreméltó gesztusát Ruzsányi László professzor díszpolgárrá választásával kapcsolatosan, azt is hangsúlyozni szeretném, hogy ez a magas kitüntetés kiváló ember, tudós és egyetemi oktató nevét méltóképpen örökíti meg. Köszönöm."


Szabó Gyulánét Földesi Györgyné méltatta.

A híres Nobel díjas indiai író Rabindranáth Tagore A regélÅ‘ folyópart című novellájában így írja. „Azt mondja a folyópart: ha az események bevésÅ‘dnének a kÅ‘be, hány, meg hány hajdan múlt történetet lehetne lépcsÅ‘imrÅ‘l leolvasni.” Igen tisztelt hölgyeim és uraim. Vannak emberek, akik úgy Å‘rzÅ‘dnek meg valamely közösségtudatában, mint kövekben a homokszemek, mint kagylóban az igazgyöngy. Idézhetném a magyar költÅ‘ sorait: „Hol vagytok ti régi játszótársak, közületek csak egyet is lássak.” Igen, keresem Szabó Gyulánét, mindenki Katika óvónénijét. Játszótársak nem voltunk, de a korosztályomhoz tartozóan nagyjából együtt kezdtük munkás éveinket. Adott volt, hogy tudunk egymásról, hogy figyelemmel kísérjük egymás munkáját. Aztán az élet úgy hozta, hogy te is bucsai lettél. Tudásodat, jóindulatodat Bucsának adtad. Mi nem, hogy elfogadtunk, megszerettünk téged. Nem csak munkában voltál példamutató példakép, de a faluért végzett közösségi munkákban is. Tudtál simogatni, ha kellett. Tudtál nemet mondani, ha a helyzet úgy kívánta, ha arra szükség volt. SegítÅ‘ szervezÅ‘ munkád megmutatkozott akkor is, amikor társadalmi összefogással megépült az új óvodaszárny és már senki gyermekét nem kellett elutasítani helyhiány miatt. Építettél, mindig építettél és sohasem romboltál. Kedves Katika, tisztelt hölgyeim és uraim. Miért beszélek múlt idÅ‘ben. Rakovszky Zsuzsa költÅ‘ szerint nincs múltidÅ‘. A múlt nem múlik el. MegÅ‘rizzük, ahogy a rég leégett erdÅ‘ virágporát a tómeder iszapja. Az idÅ‘ egyirányú utca. Örökké zuhog a jelen, s örökké száraz lábbal kelünk át rajta. A múlt fölissza egy szempillantás alatt. Kedves Katika az a megtiszteltetés ért, hogy volt kollégáid köszöntÅ‘jét, jókívánságait én hozhattam ide.

“Sosem tudhatod milyen eredményei lesznek a cselekedeteidnek, de ha nem cselekszel eredményük sem lesz.” (Mahatma Gandhi)

"Ezzel a Gandhi-idézettel  köszöntök egy nyugdíjas óvodapedagógust, aki 50 éve fejezte be fÅ‘iskolai tanulmányait.                                                     

Szabó Gyuláné született Papp Katalin óvónÅ‘i  oklevelét nappali hallgatóként 1968-ban szerezte meg Szarvason. Egy évig a Karcagi Kinizsi úti óvodában dolgozott. Innen 1969. szeptember 16.-án áthelyezéssel került a Bucsai II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola Napközi Otthonos Óvodájába.

Munkáját  kezdettÅ‘l fogva a hivatástudat és gyermekszeretet jellemezte. A gyermekek, kollégák és a szülÅ‘k szeretetét, elismerését és tiszteletét  hamar kivívta  magának. Beosztott óvónÅ‘ként végzett eredményes munkája jutalmául Miniszteri Dicséretben részesült 1990.-ben. 1989. augusztus 1.-tÅ‘l  az óvoda kinevezett vezetÅ‘je lett. Kezdeményezésére korszerűsítették a csoportszobákat. A pályázati  lehetÅ‘ségek kihasználásával jól felszerelt óvodába járhattak a gyermekek és lehetÅ‘séget kaptak a  számítástechnikai ismeretek megismerésére. A kor kihívásainak megfelelÅ‘en folyamatosan képezte magát. Szem elÅ‘tt tartotta a korszerű nevelési elveket. Fontosnak  tartotta  saját maga és beosztottai folyamatos önképzését, továbbképzését. Mindig fogékony volt a társadalmi, helyi elvárásokhoz hatékonyan alakítani az óvodai életet. A hátrányos helyzetű településünkön elsÅ‘ként hozott létre 1999-ben az óvodás gyermekekért alapítványt, megoldva ezzel a gyermekek hátrányos helyzetének csökkentését, az óvoda nagyobb támogatását. Hagyományt teremtett a gyermek-szülÅ‘ farsang megszervezésével. A farsangi mulatság bevételét játékok vásárlására fordították.

Az  Óvodai nevelés országos alapprogramja alapján Kati és a nevelÅ‘testület  kidolgozta az óvoda helyi  Pedagógiai Programját, amely 1999. szeptemberétÅ‘l került bevezetésre.  Az Alapprogram és az azzal összhangban lévÅ‘ óvodai pedagógiai program egymásra épülÅ‘, szakmailag összehangolt. 2001-tÅ‘l az óvoda minÅ‘ségirányítási munkáját irányította és támogatta a minÅ‘ségi team munkáját. KiemelkedÅ‘ közösségi munkájáért 2004-ben vehette át az Eötvös József Emlékérem arany fokozatát Békéscsabán a szakszervezet által szervezett pedagógusnapon.
Kiváló intézményvezetÅ‘i munkájáért, példamutató nevelÅ‘ és pedagógus közösségfejlesztési tevékenységéért  2005-ben a  fenntartó is elismerte munkáját.

2006.-ban a kimagasló és  eredményes óvónÅ‘i pálya lezárásaként kapta meg a Pedagógus szolgálatért emlékérmet.

Minden történet véget ér valahol, de az életben minden vég, valami újnak a kezdete! –12 évvel ezelÅ‘tt nyugdíjas lettél és  elkezdÅ‘dött a megérdemelt pihenés.

E rövid szakmai életút visszatekintése után ma abból a  jeles alkalomból köszöntünk Téged, hogy munkásságod elismerése képen átveheted a Bucsa Községért kitüntetÅ‘ címet."

2018. szeptember 2-án kelt elektronikus levélben Ruzsányi László a következÅ‘ levelet küldte:

„Tájékoztatom Önöket, hogy a Bucsa Község Önkormányzata és KépviselÅ‘testülete és a kedves bucsai lakosok által édesapám részére adományozott Díszpolgári címmel járó honoráriumot örömmel utaltam át az Önök alapítványainak. A pénzösszeget egyenlÅ‘ arányban osztottam meg a Bucsai Óvodásokért és a Bucsai Tanulókért Alapítványok között.

Biztos vagyok benne – Édesanyámmal és Húgommal egyetértésben – hogy ez a pénzösszeg hasznára fog válni minden bucsai gyermeknek.

Köszönöm, hogy megÅ‘rizték édesapám emlékét, egyben szeretném, ha emléke tovább élne a bucsai lakosok körében.

Kívánok Önöknek jó egészséget és sok sikert a munkájukhoz.

Üdvözlettel, Ruzsányi László”


VÉRADÁS 2018.09.04.

 


2018. augusztus 27. hétfőtől - Erzsébet utalványok kiosztásáról értesítés


2018. SZEPTEMBER 1. - MEGYENAP BÉKÉSCSABÁN

 


2018. AUGUSZTUS 21 - TÁJÉKOZTATÁS A TÉLI REZSICSÖKKENTÉSSEL KAPCSOLATOSAN


MEGHÍVÓ "BUCSA KÖZSÉG DÍSZPOLGÁRA" CÍM ÁTADÁSÁRA

 


BUCSAI FALUNAPI TOMBOLA 2018. AUGUSZTUS 11.

 


FALUNAPI CSÜLÖKFŐZŐ VERSENY 2018. AUGUSZTUS 11.

 


2018. AUGUSZTUS 11. SZOMBAT FALUNAPI PLAKÁT

 


ÉRTESÍTÉS BEISKOLÁZÁSI TÁMOGATÁSRÓL


ÖSSZEFOGLALÓ BUCSA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA ASP KÖZPONTHOZ VALÓ CSATLAKOZÁSA PÁLYÁZATÁRÓL


BUCSA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA ASP KÖZPONTHOZ VALÓ CSATLAKOZÁSA


East Fest Mezőtúr

 


X. KOMROCZI ISTVÁN KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ EMLÉKTORNA

 


PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - "LOVÁSZ ISTVÁN DÍJ" 2018. Július 2.

 


Tájékoztatás a Falugazdász ügyfélfogadási rendjéről 2018. június 27.

 


KIHÍVÁS NAPI EMLÉKLAP

 


 


2018-ÁLLÁSPÁLYÁZAT - ÓVODAVEZETŐI

 


VÉRADÁS 2018. JÚNIUS 13.

 


INGYENES ANGOL,NÉMET ÉS INFORMATIKAI KÉPZÉS

 


HETI ÉTLAP 2018.05.28-06.01.


KIHÍVÁS NAPJA 2018. MÁJUS 30. PROGRAMOK

 


Horgásztó - Telepítés


Kihívás napja 2018. május 30.

 


2018.05.21-05.25. Étlap

 


BESZÁMOLÓ A KÖZÖSSÉG HETE BUCSAI RENDEZVÉNYEIRŐL

 2018-ban második alkalommal hirdették meg a Közösségek Hetét a CselekvÅ‘ közösségek – aktív közösségi szerepvállalás kiemelt projekt keretei között.

Az országos rendezvénysorozattal a közösségi kezdeményezések erejét, a társadalmi együttműködés és a lakosság aktív szerepvállalásának örömét kívánták láthatóvá tenni, melyre idén megújult programstruktúrával 2018. május 7. és 13. között került sor.

Bucsa elÅ‘ször csatlakozott az országos eseményhez, településünkön hat nap alatt hat rendezvényt tartottunk.

HétfÅ‘n a bucsai óvodások és az iskola alsós tanulói versekkel, dalokkal köszöntötték anyák napja alkalmából a helyi nyugdíjas egyesület tagjait.

Kedden a Dalma Dance táncos csoport szervezésében Zsadányi Gabriella flash mobot tartott a Kossuth téri parkban, amelyen az összes óvodás és a teljes alsó tagozat részt vett.

Szerdán a helyi értelmi fogyatékkal élÅ‘ket összefogó Örök Gyerek Csoport és a dévaványai Őszi Napfény Nyugdíjas Egyesület tagjainak találkozójára került sor a sportpályán. Az élÅ‘ zenés rendezvényen a nyugdíjasok népdalokkal szórakoztatták a közönséget.

Csütörtökön a Bucsai Vándorok Természetjáró Egyesület tagjai kerékpáros szerviznap keretében önkéntesen több mint 20 kerékpárt javítottak meg. Közben a Bucsai Alkony Nyugdíjas Egyesület tagjai 200 fánkot sütöttek, a nap egy közös vacsorával zárult.

Pénteken a teljes óvoda néptáncolt a Bocskai utcai tornateremben. Az „Így tedd rá!” elnevezésű rendezvényen élÅ‘ népzenére táncolhattak a gyerekek, és játékosan tanulhatták meg a tánclépéseket.                                                                                                                      

Szombaton Bucsai Kézműves és HagyományÅ‘rzÅ‘ Egyesület tagjai tartottak kemenceavatót a PetÅ‘fi utcai Kézműves Háznál. Az eseményen ételkóstoló is volt: babgulyást, töltött káposztát fÅ‘ztek a kemencében, de sült pogácsa is.

Az egész hetes rendezvény célja az volt, hogy felhívja a figyelmet helyi közösségek értékteremtÅ‘ munkájára. Köszönjük a részvételt! Folytatás 2019-ben!

EgyüttműködÅ‘ partnerek voltak:

Bucsa Község Önkormányzata, Bucsai Alkony Nyugdíjas Egyesület, Bucsai Vándorok Természetjáró Egyesület, Bucsai Kézműves és HagyományÅ‘rzÅ‘ Egyesület, Dévaványai Őszi Napfény Nyugdíjas Egyesület, Bucsa Község Napközis Konyha, Bucsa Község Napközi Otthonos  Óvoda, Bucsai II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti IskolaIskola, Dalma Dance csoport, Örök Gyerek Csoport

Az eseményekrÅ‘l készült fotók galériája a logóra kattintva nyílik meg.

Harmati Gyula

Bucsa, 2018. május 16.

 


HETI ÉTLAP 2018.05.14-18.

 


"Kóstolj bele!"

 


"Így tedd rá!"

 


Kerékpáros szerviznap

 


Együtt lenni jó!

 


Táncolj velünk!

 


Anyák Napja

 


Közösségek Hete

 


IX. KÉZMŰVES TÁBOR

 


Zarándokoljon a csíksomlyói pünkösdi búcsúra

 


2018. ÁPRILIS 25. - PENNY-AJÁNDÉK A BUCSAI OVISOKNAK

2018. április 25-én a karcagi Penny Market dolgozói megajándékozták a bucsai óvodásokat. A cég minden évben egy óvodai csoportot választ ki, ahová meglepetés ajándékokkal érkeznek. Az idei évben a bucsai óvodások voltak a  szerencsések.

A három csoport egyenként kapott értékes ajándékokat, amelyet a dolgozók az év végi záró bulijuk tombolapénzébÅ‘l gyűjtöttek össze. Az ajándékozást színesebbé tette a bohóc, aki a gyerekeknek lufiból készült kardot és állatokat készített. A meglepetés ajándékozás végén a gyerekek közösen engedték fel a magasba a héliummal töltött léggömböket.

Az óvodások köszönik a Penny Market dolgozóinak az önzetlen felajánlást és segítséget.

További fotók a képre kattintva megtekinthetÅ‘k.


FÁKLYÁS FELVONULÁS

 


KINYIT A HORGÁSZTÓ

2018. április 18-tól újra kinyitja kapuját a helyi horgásztó. Felhívjuk minden kedves horgászni vágyó figyelmét, hogy csak azok horgászhatnak, akik állami horgászjeggyel rendelkeznek


TÁJÉKOZTATÓ A HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI RENDSZER ÁTALAKÍTÁSÁRÓL

 


2018. ÁPRILIS 28. - LOMTALANÍTÁS

 


2018. ÁPRILIS 8. - ORSZÁGGYŰLÉSI VÁLASZTÁS

 HELYI RÉSZVÉTELI ADATOK

7:00 77 fő 4,33%
9:00 345 fő 19%
11:00 605 fő 34%
13:00 740 fő 41%
15:00 877 fő 49%
17:00 974 fő 54%
 18:30  1032 fÅ‘  58%
     

 


TÁJÉKOZTATÁS SZELEKTÍV HULLADÉK GYŰJTÉSI IDŐPONTOKRÓL

 


U-19 Megye II. osztályú labdarúgó mérkőzés

 


MEGHÍVÓ MÁRCIUS 15-I MEGEMLÉKEZÉSRE

 


MEGHÍVÓ MŰVELŐDÉSI HÁZ ÁTADÓ ÜNNEPSÉGRE

 


TÁJÉKOZTATÓ EB-TARTÓK SZÁMÁRA!


KETRON DUÓ - ÉLŐZENÉS EST ÉS MULATSÁG 2018. február 10.

 


JÓTÉKONYSÁGI FARSANGI-BÁL 2018

 


2018. ÁPRILIS 8. HIRDETMÉNY AZ ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐK 2018. ÉVI VÁLASZTÁSA


2018. JANUÁR 24. 14 ÓRA ZALAI MIHÁLY A BÉKÉS MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ELNÖKÉNEK FOGADÓÓRÁJA A POLGÁRMESTERI HIVATALBAN


2018. JANUÁR - TÁJÉKOZTATÓ KÉMÉNYSEPRŐI SZOLGÁLTATÁS LAKOSSÁGI IGÉNYLÉSÉRŐL


2018. FEBRUÁR 5. - VÉRADÁS

 


2018. JANUÁR 25. 9-10 ÓRA DANKÓ BÉLA ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ FOGADÓÓRÁJA A POLGÁRMESTERI HIVATALBAN


2017. DECEMBER 18-19. (HÉTFŐ - KEDD) ÉRTESÍTÉS RENDKÍVÜLI TELEPÜLÉSI TÁMOGATÁSRÓL


2017. NOVEMBER 29-30. (SZERDA-CSÜTÖRTÖK) ÉRTESÍTÉS SZOCIÁLIS TŰZIFÁRA JOGOSULTAK RÉSZÉRE


HELYI ÉRTÉKEK BEMUTATÁSA

 


A BUCSAI ALKONY NYUGDÍJAS EGYESÜLET BESZÁMOLÓJA

Az Egyesület működéséhez, tartalmas programok szervezéséhez ez évben is hozzájárult a Nemzeti Együttműködési Alaptól nyert pályázati pénz.

A kapott pénz segítségével alakította az Egyesület tevékenységet, a baráti kapcsolatok ápolását, a működéshez szükséges beszerzéseket, valamint szakmai programok megvalósítását.

Az év elején a farsangi fánksütéssel kezdÅ‘dött a munka, melyet az Egyesület részére és a SzülÅ‘i Közösség részére is elvégeztünk.

Hagyományosan rendezzük meg minden évben a nÅ‘napot, az anyák napját. Virággal, ünnepi ebéddel tettük ünnepélyesebbé.

Az Egyesületünk által szervezett tavaszköszöntÅ‘ Nyugdíjas Találkozón nyolc baráti nyugdíjas egyesületet láttunk vendégül.

A kialakult hagyomány szerint ezeknek a nyugdíjas egyesületeknek visszaadtuk a látogatást az év folyamán.

Képviseltük magunkat a területi aktivista továbbképzésen. Részt vettünk a térségi Kulturális Bemutatón Körösladányban.

A Kistérségi Egyesület 10 éves fennállását együtt ünnepeltük VésztÅ‘n 16 tagszervezettel. A községi Kihívás Napján az óvodásokkal együtt vettünk részt sétával és szabadtéri játékokkal. Az óvodásoknak ajándékkal kedveskedtünk.

A helyi Kézműves és HagyományÅ‘rzÅ‘ Egyesületet támogattuk alapanyagok beszerzésében, valamint segítséget nyújtottunk a gyermekek foglalkoztatásában, kiszolgálásában a hagyományos nyári Kézműves táborban.

Két kirándulást szerveztünk gyógyfürdÅ‘be, Füzesgyarmaton és BerekfürdÅ‘ben vettünk részt egy-egy napos kiránduláson. IsmeretterjesztÅ‘ elÅ‘adásokon is részt vettünk: a helyi könyvtár szervezésében pszichológiai és történelmitémákban. A Járási RendÅ‘rkapitányság szervezett bűnmegelÅ‘zési elÅ‘adásán is voltunk. A Rákbetegek Karcagi Klubja tartott elÅ‘adást a betegséggel kapcsolatos orvosi és pszichés problémákról. a Közösségi Ház karácsonyi zenés-táncos műsorán is részt vettünk, melyet a Békéscsabai Jókai Színház művészei adtak elÅ‘. Ezekhez a rendezvényekhez egyesületünk anyagilag is hozzájárult.

A helyi civil szervezetek rendezvényein rendszeresen részt veszünk, alkalomszerűen rendezvényeikbe besegítünk. Legszorosabb a kapcsolatunk az óvoda és iskola SzülÅ‘i közösségeivel, a Földesi és Komróczki Kupa rendezÅ‘ivel, valamint a helyi Kézműves és HagyományÅ‘rzÅ‘ Egyesülettel. Az egyesület által szervezett CsigakészítÅ‘ versenyen szép eredményt értünk el.

Sikeres rendezvényünk volt a Falunapi csülökfÅ‘zÅ‘ verseny. Egyesületünk egész napot a Falunapon töltötte, ahol lehetÅ‘ség adódott sok ismerÅ‘ssel való találkozásra is.

Évzáró rendezvényünk a Mindenki névnapja és Évbúcsúztató volt, meghívott vendégeinkkel, barátainkkal együtt ünnepeltünk.

Az eredményes működéshez hozzájárult, hogy a pályázati pénzbÅ‘l sikerült gazdagítani felszerelésünket. Irodaszereket, valamint egy nyomtató-fénymásolót, sátrat, bográcsokat, egyéb konyhai felszereléseket is vettünk.

Holecskáné Varga Éva

egyesületi elnök


2017. NOVEMBER 21. ÉRTESÍTÉS ERZSÉBET-UTALVÁNY FORMÁJÁBAN JÁRÓ TÁMOGATÁS KIOSZTÁSÁRÓL


2017.NOVEMBER 29.-KÖZMEGHALLGATÁSSAL EGYBEKÖTÖTT LAKOSSÁGI FÓRUM 17,00 ÓRÁTÓL A KÖZSÉGHÁZÁN


2017. NOVEMBER 3. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS INTÉZMÉNYVEZETŐI MUNKAKÖR BETÖLTÉSÉRE


2017. OKTÓBER 20. - KOSZORÚZÁS

 


2017. október 16. - október 27. -KÉT HETI ÉTLAP


2017. OKTÓBER 5. - FELHÍVÁS SZOCIÁLIS TŰZIFA IGÉNYLÉSÉRE


2017. OKTÓBER 2. - BURSA HUNGARICA FELSŐOKTATÁSI ÖNKORMÁNYZATI ÖSZTÖNDÍJPÁLYÁZATI KIÍRÁS


2017. OKTÓBER - EBZÁRLAT ÉS LEGELTETÉSI TILALOM


2017. SZEPTEMBER 12. A HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT KÖZZÉTÉTELE


2017.SZEPTEMBER 8.-SZELEKTÍV GYŰJTŐTARTÁLYOK OSZTÁSA


2017. SZEPTEMBER 7. - VILÁGHÁBORÚS MEGEMLÉKEZÉS

 


2017. AUGUSZTUS 28. - VIDÉKFEJLESZTÉSI TALÁLKOZÓ BUCSÁN EGY HÓNAP MÚLVA

 


2017. AUGUSZTUS 25. ERZSÉBET-UTALVÁNYOK KIOSZTÁSÁRÓL ÉRTESÍTÉS


2017. AUGUSZTUS 9. - ÉRTESÍTÉS ÜGYFÉLFOGADÁSRÓL - SÁRRÉTI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI KFT


2017. AUGUSZTUS 9. - ÉRTESÍTÉS AZ AUGUSZTUS 10-I SZÚNYOGIRTÁSRÓL


2017. AUGUSZTUS 2. - ÉRTESÍTÉS BEISKOLÁZÁSI TÁMOGATÁSRÓL


2017. JÚLIUS 31. - JÖVŐ HÉTEN FALUNAP

 


2017. JÚLIUS 20. - KIÁLLÍTÁS VIDA SÁNDOR FESTMÉNYEIBÓL

 


2017. JÚLIUS 13. - PÁLYÁZATI FELHÍVÁS SZAKÁCS MUNKAKÖR BETÖLTÉSÉRE


2017. június 27. - LOVÁSZ ISTVÁN DÍJ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS


2017. JÚNIUS 6. - JÚNIUS 15. ÉTREND


2017. MÁJUS 31. KIHÍVÁS NAPJA PROGRAMOK


2017. MÁJUS 22. - JÚNIUS 2. - KÉT HETI ÉTREND


2017. MÁJUS 8. - MÁJUS 19. KÉT HETI ÉTREND


2017.ÁPRILIS 24.- MÁJUS 5. KÉT HETI ÉTREND


2017. ÁPRILIS 14. LESZ PÉNTEKEN HULLADÉKSZÁLLÍTÁS

Felhívjuk a Tisztelt Lakosok figyelmét, hogy 2017. április 14-én pénteken LESZ a községben kommunális hulladék szállítás!


2017. ÁPRILIS 12. - ELŐADÁS AZ EGÉSZSÉGES ÉS TUDATOS ÉLETMÓD ALAPJAIRÓL


2017. ÁPRILIS 11. ÉRTESÍTÉS TYÚKOK KIOSZTÁSA


2017. ÁPRILIS 10 - ÁPRILIS 21. KÉT HETI ÉTLAP2017. MÁRCIUS 13-24. KÉT HETI ÉTLAP


2017. MÁRCIUS 2. - KÖZÖSSÉGI PROGRAMTERV

 


2017. FEBRUÁR 28. - ELŐADÁSSOROZAT

 


2017. FEBRUÁR 28. - NŐNAPI OPERETTGÁLA JÖVŐ VASÁRNAP

 


2017. FEBRUÁR 24. - KÖSZÖNET A VÉRADÓKNAK!

 


2017. február 27-március 10. étrend


2017. FEBRUÁR 10. - KÉT HETI ÉTLAP FEBRUÁR 13-tól


2017. FEBRUÁR 9. - FARSANGI TÁNCHÁZ

 


2017. JANUÁR 27. - KÖTETBEMUTATÓ EGERBEN

 

A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár szeretettel meghívja Önt és barátait ERDEI-SZABÓ ISTVÁN LÉT/SZÜKSÉG/ÁLLAPOT című kötetbemutatójára.

Közreműködik:
DR. KÖDÖBÖCZ GÁBOR irodalomtörténész
HEVESI MÓNIKA egyetemi hallgató (EKE)

IdÅ‘pont: 2017. január 27., péntek 17 óra
Helyszín: Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár, BöngészÅ‘


2017. JANUÁR 30. - FEBRUÁR 10. KÉT HETI ÉTREND


2017. JANUÁR 25. - MEGHÍVÓ


2017. JANUÁR - AZ ALFÖLDVÍZ ZRT RENDKÍVÜLI KÖZLEMÉNYE


2017. JANUÁR 16-27. KÉT HETI ÉTRENDJE


2016. JANUÁR 6. - BUCSAIAK A KÉKTÚRÁN


2016. JANUÁR 6. - BUCSAI A TÉRSÉG ELSŐ ÚJSZÜLÖTTJE

Január 1-jén, este 8 óra 20 perckor született meg a karcagi kórházban az idei év elsÅ‘ megyei babája: Daróczi Róbert Áron.

Az édesanyának, a huszonkét éves Mogyorósi Anett Anikónak és élettársának, a huszonnégy éves Daróczi Gyula Elemérnek Robika már a harmadik gyermeke.
– Január 15-ére voltam eredetileg kiírva, úgyhogy még szilveszterkor nem gondoltam, hogy hamarabb kell bejönni, de elsején délelÅ‘tt már éreztem, Robika nem fog még két hetet várni – mondja a boldog édesanya, aki így Bucsáról vasárnap bejött a kórházba, aztán napközben megszűntek a fájásai, s már nem is gondolta, hogy szülni fog, mígnem este már bevitték a szülÅ‘szobába...

– A párommal nagyon boldogan neveljük két gyermekünket, Gyula Botond négy-, Rebeka Anna pedig kétéves. Sokat beszélgettünk velük a pocakomban lévÅ‘ kistesójukról, mindketten nagyon várták az érkezését. Remélem, a hétvégén már otthon leszünk, s láthatják öccsüket. A kisfiam áldott jó gyerek, nem sír, csak alszik, 3 ezer 120 grammal született, gyönyörű kék szeme és szÅ‘késbarna haja van éppúgy, mint testvéreinek – árulja el az édesanya.

Forrás: www.szoljon.hu


2017. JANUÁR 9-13. ÉTLAP


2017. JANUÁR - FALUGAZDÁSZI TÁJÉKOZTATÓ


2017. JANUÁR 3. - ELŐADÁS A DOHÁNYZÁS ÁRTALMAIRÓL


2017. JANUÁR 2. TÁJÉKOZTATÁS HULLADÉKSZÁLLÍTÁSRÓL - SZÁLLÍTÁS IDEJE: 2017. JANUÁR 6.


2017. JANUÁR 2-6. HETI ÉTLAP


2016. DECEMBER 15. - ÉRTESÍTÉS KÚTBEJELENTÉSSEL KAPCSOLATOSAN


2016. DECEMBER 8. - ÉRTESÍTÉS KÖZMEGHALLGATÁSRÓL IDEJE: 2016. DECEMBER 16 - PÉNTEK 15,00 ÓRA HELYE: KÖZÖSSÉGI HÁZ


2016. DECEMBER 12. - DECEMBER 23. KÉT HETI ÉTLAP


2016. DECEMBER 5. - MEZEI ŐRSZOLGÁLAT BEVEZETÉSÉVEL KAPCSOLATOS KONZULTÁCIÓS FÓRUM DECEMBER 8-ÁN CSÜTÖRTÖKÖN 14,00 ÓRAKOR A KÖZSÉGHÁZÁN


2016. NOVEMBER 29. RENDŐRSÉGI KONZULTÁCIÓS FÓRUM DECEMBER 5-ÉN HÉTFŐN 14,00 ÓRÁTÓL A KÖZSÉGHÁZÁN


2016. NOVEMBER 28. - SAJTÓKÖZLEMÉNY


2016. NOVEMBER 28. - TESTÜLETI ÜLÉSEK SZERDÁN

2016. november 30-án szerdán délután Társulasi Tanács Pénzügyi Bizottsági, Társulási Tanácsi, kettes együttes és saját nyilvános ülést tart Bucsa Község Önkormányzat KépviselÅ‘-testülete a Községházán. A napirendi pontok a MEGHÍVÓ menüpontban olvashatók.


2016. NOVEMBER 28-DECEMBER 9. KÉT HETI ÉTLAP


2016. NOVEMBER 22. ERZSÉBET UTALVÁNYOK KIOSZTÁSA


2016. NOVEMBER 19. - CSIGAKÉSZÍTŐ VERSENY

„Ahogy a nagymamáink a lakodalom elÅ‘tt tették!”

Szombaton a falu apraja nagyja-megjelent a művelÅ‘dési házban, hogy kipróbálja a csigakészítést. A hagyományos technikával kellett dolgozni. A jelentkezÅ‘ 6 csapat, mindent megtett, hogy ennek eleget tegyen. Miután a tésztagyúrás már az energia egy jó részét elvette, a nyújtófák mellett megjelentek a tésztanyújtó gépek is. A csigapödrés művészetét sokan régóta ismerik és gyakorolják, ezért nekik gyerekjáték volt ez a művelet. Aki most elÅ‘ször azonosult vele, hogyan kell ezt csinálni, kicsit akadozva, és segítséget kérve, mégis megtanulta. Az eredmény lenyűgözÅ‘ volt.
A nyertes csapatok (képviselÅ‘jük): Fábián Lászlóné (Bucsai Kézműves és HagyományÅ‘rzÅ‘ Egyesület) , Drégelyvári Istvánné (nagymamától unokáig), Pap-Szabó Katalin (Polgármesteri Hivatal), Holecskáné Varga Éva (Alkony Nyugdíjas Egyesület), Harmati Gyula (Csigatúra), Polyák Jánosné (Verbuvált).
A rendezvény nagyon sikeres volt, mert sokan voltunk, jó volt a hangulat, összetartottunk, segítettük egymást, régi szokásokat elevenítettünk fel, együtt énekeltünk és még lehetne sorolni.
A nap végén pedig, a régi szokás szerint táncos mulatsággal, eltapostuk a csiga végét, nehogy kibomoljon.
Mindezt nem élhettük volna át, a segítÅ‘ink nélkül. Az egyesület tagjain kívül is sokan sütöttek süteményt, vagy egyéb módon járultak hozzá a rendezvényhez.
Ha tetszett ennek a hagyománynak a felelevenítése, jövÅ‘re is megszervezzük.
A Bucsai Kézműves és HagyományÅ‘rzÅ‘ Egyesület nevében mindenkinek megköszönöm a részvételt és a támogatást, mellyel jelentÅ‘sen hozzájárultak a rendezvény sikeréhez.

  Majoros Gyuláné, elnök

 


2016. NOVEMBER 17. - MEGHÍVÓ


2016. NOVEMBER 17. - VALLOMÁSOK


2016. NOVEMBER - LÁTNI ÉS LÁTSZANI


2016. NOVEMBER 8. ÉRTESÍTÉS SZOCIÁLIS TŰZIFA IGÉNYLÉSRŐL


2016. OKTÓBER 28. - NOVEMBER 2-4. NAPI ÉTLAP

 


2016. OKTÓBER 25. - HETI ÉTLAP

 


2016. OKTÓBER 25. III. ÖRÖMÍJÁSZ VERSENY

 


2016. OKTÓBER 18. - CSIGAKÉSZÍTŐ VERSENY LESZ NOVEMBERBEN


2016. OKTÓBER 17-21. - HETI ÉTLAP -


2016. OKTÓBER 13. - JÖVŐ PÉNTEKEN KOSZORÚZÁSI ÜNNEPSÉG


2016. OKTÓBER 11. - KÖSZÖNET A VÉRADÓKNAK!

A 2016. október 10-i véradáson megjelent véradók névsora: Ádámné Lengyel Anita, Ali Istvánné, Auerné Mikó Ágnes, Balázs Anett, Balogh Józsefné, Ésik Lászlóné, Gál-Szabó Mihály, Hegedűs Zoltán József, Kiss Ferenc, Kovács Judit, Köleséri Zoltán, Körömi Ferenc, Lippai Ferenc, Mogyorósi Anikó, Molnár János, Nagy Béláné, Oros László, Perecz Istvánné, Perecz Kinga, Szoboszlai József, Torgyán Laura, Tóth József, Varró Józsefné.


2016. OKTÓBER 7. - VÉRTANÚKRA EMLÉKEZTÜNK

1849. október 6-án Aradon kivégezték a szabadságharc 13 honvédtisztjét, Pesten pedig gróf Batthyány Lajoson, az elsÅ‘ felelÅ‘s magyar kormány miniszterelnökén hajtották végre a halálos ítéletet. Ezekre a történelmi eseménykre emlékeztünk tegnap délelÅ‘tt az iskolában. A verses-zenés emlékműsorban a bucsai általános iskola tanulói közreműködtek.

A Bucsai Kézműves és HagyományÅ‘rzÅ‘ Egyesület kezdeményezésére, annak nyári táborában faragták azt a kopjafát, amely az 1848-49-es hÅ‘söknek állít emléket. Ennek avatására is tegnap került sor. A kopjafa alkotója a szeghalmi Sós Mihály fafaragó népművész.

További fotók a képre kattintva megtekinthetÅ‘k.


2016. OKTÓBER 7. - A MAI NAPON LESZ SZELEKTÍV HULLADÉK SZÁLLÍTÁS

2016. OKTÓBER 6. - VÉRADÁS

 


2016. OKTÓBER 10-15. ÉTLAP


2016. OKTÓBER 5. - MEGHÍVÓ AZ ARADI VÉRTANÚK NAPJÁBÓL MEGRENDEZÉSRE KERÜLŐ KOPJAFA AVATÁSRA

 


2016. OKTÓBER 5. - ÚJRA DALMA DANCE KLUB


2016. OKTÓBER 3. - BURSA HUNGARICA 2017


2016. OKTÓBER 3. - ORSZÁGOS NÉPSZAVAZÁS - BUCSAI EREDMÉNYEK


2016. SZEPTEMBER 21. - PÉNTEKEN (IX.23.) LESZ KOMMUNÁLIS HULLADÉK SZÁLLÍTÁS

2016. SZEPTEMBER 26.- OKTÓBER 7. - KÉT HETI ÉTLAP


2016. SZEPTEMBER 21. - VASÁRNAP KERÉKPÁRTÚRA


2016. SZEPTEMBER 21. - SZENT MIHÁLY NAPI PAPÍRSÁRKÁNY KÉSZÍTÉS

 


2016. SZEPTEMBER 21. - SZENT MIHÁLY NAPI FŐZŐVERSENY

 


2016. SZEPTEMBER 21. - SZENT MIHÁLY NAPI PLAKÁT

 


2016. SZEPTEMBER 21. - EGY ÓRÁVAL KÉSŐBB KEZDŐDNEK A SZOMBATI PROGRAMOK

Az "Itthon vagy! - Magyarország, szeretlek" - hétvége szombati programjai egy órával késÅ‘bb 11 órakor kezdÅ‘dnek.


2016. SZEPTEMBER 21. - KOMMUNÁLIS HULLADÉK SZÁLLÍTÁS

Tájékoztatjuk kedves lakosokat, hogy 2016. szeptember 23.-án ismét lesz hulladék szállítás!


2016. SZEPTEMBER 21. - ELMARAD AZ ELŐADÁS

A szeptember 21. 14:30-ra a Közösségi Házba meghirdetett Pötyi kutya megmentése című elÅ‘adás technikai okok miatt elmarad.


2016. SZEPTEMBER 16. - SZENT MIHÁLY NAPI TÁNCHÁZ

 


2016. SZEPTEMBER 12-23. - KÉT HETI ÉTLAP


2016. AUGUSZTUS 31. - EGY HÉT MÚLVA VILÁGHÁBORÚS MEGEMLÉKEZÉS ÉS KOSZORÚZÁS


2016. AUGUSZTUS 29. KÉT HETI ÉTLAP (VIII.29.-IX.9.)


2016. AUGUSZTUS 24. - ÉRTESÍTÉS ERZSÉBET UTALVÁNYOK KIOSZTÁSA IDEJÉRŐL - ÉRTESÍTÉS BEISKOLÁZÁSI TÁMOGATÁSRÓL


2016.AUGUSZTUS 22-26. HETI ÉTLAP


2016. AUGUSZTUS 17. - MEGHÍVÓ ÜNNEPI KENYÉRSZENTELÉSRE


2016. AUGUSZTUS 15. - HETI ÉTLAP


2016. AUGUSZTUS 11. - TÁJÉKOZTATÓ

A Bucsa-ÉP Nonprofit Kft. ezúton is tájékoztatja a lakosságot, hogy az augusztus 12-re meghirdetett szelektív hulladékgyűjtés technikai okok miatt elmarad. Megértésüket köszönjük!


2016. AUGUSZTUS 9. - MÁR VÁSÁROLHATÓ A FALUNAPI TOMBOLA!


2016. AUGUSZTUS 8. - HETI ÉTLAP


2016. AUGUSZTUS 4. - MA DÉLUTÁN TÁNCHÁZ


2016. AUGUSZTUS 2. - ÜNNEPI SZENTMISE A JÖVŐ HETI FALUNAPON


2016. AUGUSZTUS 1. - INGYENES JÁTÉKOK A FALUNAPON


2016. AUGUSZTUS 1. - HETI ÉTLAP


2016. JÚLIUS 29. - FALUNAPI ELŐZETES


2016. JÚLIUS 29. - FALUNAPI PROGRAM


2016. JÚLIUS 28. - KIÁLLÍTÁS A FALUNAPON


2016. JÚLIUS 28. - KÉZMŰVES TÁBOR


2016. JÚLIUS 27. - BEISKOLÁZÁSI TÁMOGATÁS


2016. JÚLIUS 26. - FALUNAPI TÓÁTÚSZÁS


2016. JÚLIUS 26. - BÉKÉS MEGYE IS KÉPVISELTE MAGÁT A 27. TUSVÁNYOSON

A Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor 1990 óta várja azokat a fiatalokat és kevésbé fiatalokat, akik érdeklÅ‘dnek a közéleti témák iránt, ugyanakkor szívesen ki is kapcsolódnak egy olyan fesztiválon, amelyen napközben elÅ‘adások adnak lehetÅ‘séget a töltekezésre, este pedig jó hangulatú koncerteken szórakozhatnak. A szervezÅ‘k célja az volt, hogy egy olyan rendezvényt hozzanak létre, ami az egymás közötti és a románok és magyarok közötti párbeszédre is lehetÅ‘séget ad. Fórumokon, beszélgetéseken keresztül a napi politikától kicsit eltávolodva lehet megismerni, megérteni az erdélyi, a magyarországi és az európai eseményeket

Az „Itthon vagyunk, voltunk, leszünk Európában!” szlogenű rendezvényen Békés megye is képviselte magát. A Békés Megyei Önkormányzat és az ÉlÅ‘ Erdélyért Egyesület által a Magyar Teátrumi Társaság sátrában szervezett fórumon jelentették be a Székelyföldi Értéktár Bizottság létrejöttét. A Budapest Sátorban a Békés Megyei Culinary Team képviseletében Ambrus György mesterszakács tartott elÅ‘adást. A Békéscsabai Jókai Színház színészeibÅ‘l álló Orszlán Zenekar is megmutatta tehetségét, valamint a Magyar Teátrumi Társaság sátrában kicsiket és nagyokat szórakoztattak a békési megyeszékhely színészei. Mindemellett Békés megyei termékekkel ismerkedhettek az érdeklÅ‘dÅ‘k, a „bátrabbak” pedig a 2016-os Békés Megye Pálinkáját, az Árpád Pálinka lepotica szilva pálinkáját is megkóstolhatták.

 


2016. JÚLIUS 25. - HETI ÉTLAP


2016. JÚLIUS 22. - HIRDETMÉNY


2016. JÚLIUS 22. - FALUNAPI CSÜLÖKFŐZŐ VERSENY


2016. JÚLIUS 20. - FOGORVOSI RENDELÉS


2016. JÚLIUS 20. - ÉRTESÍTÉS A POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRÁRÓL


2016. JÚLIUS 20. - SAJTÓKÖZLEMÉNY


2016. JÚLIUS 20. - HETI ÉTLAP


2016.JÚLIUS 15. - FELHÍVÁS VÁRHATÓ ESŐZÉSRE


2016. JÚLIUS 13. - RENGETEG ESŐT JÓSOL BUCSÁRA AZ OMSZ

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elÅ‘rejelzése szerint a hétvégén több mint 80 mm esÅ‘ eshet Bucsán.


2016. JÚLIUS 4. - LOVÁSZ ISTVÁN DÍJ PÁLYÁZAT


2016. JÚNIUS 24. - TÁJÉKOZTATÓ A HULLADÉKSZÁLLÍTÁSRÓL


2016. JÚNIUS 22. - KÖSZÖNET A VÉRADÓKNAK!

A 2016. június 20-i bucsai véradáson az alábbiak adtak vért. Köszönet nekik érte!

A véradók névsora: Ádámné Lengyel  Anita, Ali Istvánné,  Auerné Mikó Ágnes, Balázs Anett, Balázs Péter, Balogh Józsefné, Budai-Bíró Katalin, Bujdosó Attila, Csukodi Zoltán, Ésik Lászlóné, Gál-Szabó Mihály, Gera András, Gombosné Kis Anikó, Hegedűs József Zoltán, Kiss Ferenc, Kláricz János, Kovács József, Kovács Judit, Körömi Ferenc, Lippai Ferenc, Orosné Berényi Mária, Perecz Kinga, Szatmári László, Szoboszlai József, SzÅ‘ke Alexandra, Tóth József, Varró József, Varró Józsefné, Zsákai István Bálintné.


2016. JÚNIUS 22. - ÉTLAP


2016. JÚNIUS 15. - JÖVŐ HÉTEN FÜZESGYARMATON LÉPNEK FEL A BUCSAI NÉPTÁNCOSOK

A MAGYAR-LENGYEL-ROMÁN TESTVÁROSI PROGRAM keretében lépnek fel Füzesgyarmaton a bucsai általános iskola néptáncosai. A szereplésükre június 24. pénteken 16 órától kerül sor a Kossuth utcai Boróka Vendégházban, míg június 25-én szombaton a sportpályán lépnek fel 17 órától. FelkészítÅ‘ tanáruk: Balla Lászlóné.

A rendezvény teljes programja:


2016. JÚNIUS 15. - VÁLTOZOTT A HORGÁSZVERSENY HELYSZÍNE


2016. JÚNIUS 14. - DIÁKMUNKA


2016. JÚNIUS 9. - KIHÍVÁS NAPI EMLÉKLAP


2016. JÚNIUS 7. PÁLYÁZATI KIÍRÁS ÁPOLÓ ASSZISZTENS ÁLLÁSRA - RÉSZLETEK A "PÁLYÁZATOK" MENÜPONTBAN

2016. JÚNIUS 7. - BEMUTATTÁK ERDEI-SZABÓ ISTVÁN ÚJ VERSESKÖTETÉT

Június 6-án a Budapesten, a Magyar Írószövetség Bajza utcai székházában bemutatták Erdei-Szabó István LÉT/SZÜKSÉG/ÁLLAPOT című új verseskötetét.

A rendezvény keretét a Kossuth-díjas SerfÅ‘zÅ‘ Simon vezette FelsÅ‘magyarország Kiadó Könyvhétre megjelenÅ‘ köteteinek bemutatója adta, ebben kapott helyet a bucsai szerzÅ‘. Az esemény moderátora Pécsi Györgyi József Attila-díjas kritikus volt.

Erdei-Szabó István elsÅ‘ kötete 1992-ben jelent meg A lélek kavicsai címmel, ezt követte a Kincsek és roncsok (1995), A távolság leltárhiánya (1999) és az Emlék/fel/ezés (2006).

Legújabb kötetében hat ciklusban foglalja össze az elmúlt évtized életérzéseit, szorongásait, veszteségeit. 

"Az Emberiség öntelt, ostoba, rövidlátó. Beavatkozása a Világ, a Teremtés egyetemes rendjébe, pusztítása az ökológiai és biológiai rendszerekben már-már visszafordíthatatlannak, jóvátehetetlennek tűnik. Mindannyiunk, az egész Föld lakosságának – de különösen a fehér faj felelÅ‘sségének – vállalásán múlik unokáink jövendÅ‘je, életminÅ‘sége." - írja "lélekébresztésként" a szerzÅ‘.

A kötetet Eördögh Sára grafikái díszítik.

Erdei-Szabó István: ELEVEN ZSARÁTNOK

 

Érezted már a valódi fájdalmat?

Mikor bÅ‘röd alá parazsat raknak?

Szinte lángol, izzik benned

az eleven zsarátnok,

mikor a sejtek és szövetek

is ellened szövetkeznek,

s az égÅ‘ hús keserű füstje

az orrodba csap?!

Üzennek benned a letűnt korok:

a fájdalom nyelvén Å‘seid üzennek.

Hogy bírták több ezer éve ezen a tájon,

ahol mindig volt vér és veszély

és sanda fájdalom,

hogy ne csak a múltnak,

de a jövendÅ‘nek is jusson!

Hát ezért: örök várad ez a sáncos

történelem,

s pestisen, tűzvészen, lélek-ragályon át,

mint Krisztus a keresztet, hordozod

            a fájdalom eleven zsarátnokát.

 

Bucsa, 2013. június

 


2016. JÚNIUS 6. - BAJNOKI LABDARÚGÓ MÉRKŐZÉS

 


2016. JÚNIUS 6. - HETI ÉTLAP

 


2016.JÚNIUS 3. - KÁRTYA EST

 


2016. JÚNIUS 3. - TÁRSASJÁTÉK EST

 


2016. MÁJUS 30. - KÖZSÉGI MEGEMLÉKEZÉS A NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS NAPJA ALKALMÁBÓL

 


2016. MÁJUS 26. - PÉNTEKEN ÁRAMSZÜNET LESZ


2016. MÁJUS 26. - 2. HELYEN VÉGEZTÜNK A KIHÍVÁS NAPJÁN


2016. MÁJUS 24. - HOLNAP LESZ A KIHÍVÁS NAPJA


2016. MÁJUS 24. - GYEREKNAPI PROGRAMOK


2016. MÁJUS 23. - BAJNOKI LABDARÚGÓ MÉRKŐZÉS

 


2016. MÁJUS 20. - IVÓVÍZHÁLÓZAT-MOSATÁS


2016. MÁJUS 20. - ELMARAD A KULTURÁLIS BEMUTATÓ

A május 21-re, szombatra meghirdetett Kulturális Bemutató műszaki okok miatt elmarad. A kiállítás a Közösségi Ház nagytermében megrendezésre kerül, szombaton és vasárnap megtekinthetÅ‘ 9 és 16 óra között.


2016. MÁJUS 19. - FUT A BUCSA

 


2016. MÁJUS 19. - KIHÍVÁS NAPJA

 


2016. MÁJUS 18. - MEGHÍVÓ AZ "ÉVSZAKOK A MŰVÉSZETEKBEN" PROJEKT ZÁRÓRENDEZVÉNYÉRE

 


2016. MÁJUS 17. - BAJNOKI LABDARÚGÓ MÉRKŐZÉS

 


2016. MÁJUS 17. - HETI ÉTLAP

 


2016. MÁJUS 14. - ÁRAMSZÜNET

 


2016. MÁJUS 11. - BAJNOKI LABDARÚGÓ MÉRKŐZÉS

 


2016. MÁJUS 9. - HETI ÉTLAP

 


2016. MÁJUS 3. - E HAVI KÖZÖSSÉGI PROGRAMTERV


2016. MÁJUS 2. - HETI ÉTLAP

 


2016. ÁPRILIS 27. - BUCSA KÖZSÉG CSATORNAMŰ VÍZIKÖZMŰ TÁRSULAT ÉVI RENDES KÖZGYŰLÉSE

 


2016. ÁPRILIS 26. - NYÁRI TÁBOROK

 


2016. ÁPRILIS 25. - BAJNOKI LABDARÚGÓ MÉRKŐZÉS

 


2016. ÁPRILIS 25. - HETI ÉTLAP

 


2016. ÁPRILIS 22. - JÖVŐ SZOMBATON FÁKLYÁS FELVONULÁS


2016. ÁPRILIS 21. - KATONAI TOBORZÁS

 


2016. ÁPRILIS 20. - BEFEJEZŐDÖTT AZ IVÓVÍZMINŐSÉGJAVÍTÓ-PROGRAM

Ezúton is tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Békés Megyei IvóvízminÅ‘ség-javító Program (Projekt azonosító száma: KEOP-1.3.0/09-11-2012-0009) Bucsán megvalósult, ezáltal a bucsai lakosok számára is elérhetÅ‘vé vált a hálózatból az egészséges, az Európai Unió irányelveinek is megfelelÅ‘ minÅ‘ségű ivóvíz. Az Alkotmány utca sarkán álló víztisztító konténer április 21-tÅ‘l bezárásra kerül.

 

Az üzemeltetÅ‘ Alföldvíz Regionális Víziközmű-szolgáltató Zrt. közleménye:

 


2016. ÁPRILIS 20. - MEGYE II. OSZTÁLYÚ U-19-ES BAJNOKI MÉRKŐZÉS

 


2016. ÁPRILIS 18. - HETI ÉTLAP

 


2016. ÁPRILIS 15. - TE SZEDD PROGRAM BUCSÁN

 


2016. ÁPRILIS 14. - NEVEZÉSI KATEGÓRIÁK

 


2016. ÁPRILIS 14. - "LEGSZEBB KONYHAKERT" JELENTKEZÉSI LAP

 


2016. ÁPRILIS 14. - ISMÉT LESZ "LEGSZEBB KONYHAKERT" VERSENY A KÖZSÉGBEN

 


2016. ÁPRILIS 12. - HETI ÉTLAP

 


2016. ÁPRILIS 12. - FELNŐTT BAJNOKI LABDARÚGÓ MÉRKŐZÉS

 


2016. ÁPRILIS 12. - SZOMBATON KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS ÉS TÁNCHÁZ


2016. ÁPRILIS 08. - ÓVODAI BEIRATKOZÁS

 


2016. ÁPRILIS. 6. - A VADÁSZTERÜLETEK HATÁRÁRA TÖRTÉNT AJÁNLÁSOK A DOKUMENTUMOKBAN TEKINTHETŐK MEG VAGY AZ ALÁBBI LINKEN

 IDE KATTINTVA TUDJA  ELÉRNI AZ AJÁNLÁST ------> "DOKUMENTUMOK" <------ IDE KATTINTVA TUDJA ELÉRNI AZ AJÁNLÁST


2016. ÁPRILIS 6. - VERS TÉR A KÖLTÉSZET NAPJÁN


2016. ÁPRILIS 5. - HETI ÉTLAP

 


2016. MÁRCIUS 31. - KATONAI TOBORZÁS

 


2016. MÁRCIUS 31. - HATÁROZAT A GYOMAENDRŐDI JÁRÁSI HIVATAL ÉLELMISZERLÁNC-BIZTONSÁGI ÉS ÁLLATEGÉSZSÉGÜGYI OSZTÁLY TELJES EBZÁRLATOT ÉS LEGELTETÉSI TILALMAT RENDELNEK EL

 


2016. MÁRCIUS 31. - A KÖRZETI ERDŐTERVEZÉS LAKOSSÁGI EGYEZTETŐ TÁRGYALÁS

 


BOLDOG HÚSVÉTOT KÍVÁNUNK!


2016. MÁRCIUS 24. - TELJES ÚTZÁR A 4-ES FŐÚTON

Egy kamion és egy személygépkocsi ütközött össze.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2016. március 24-én 17 óra 10 perc körüli idÅ‘ben a 4-es számú fÅ‘út 172. kilométerszelvényében, Karcag és Püspökladány között egy kamion és egy személygépkocsi eddig tisztázatlan körülmények között összeütközött. A balesetben egy személy megsérült.

A helyszínelés idejére a balesettel érintett útszakaszon teljes útlezárás van érvényben, a forgalmat mindkét irányból Bucsa felé terelik.

Forrás: www.police.hu


2016. MÁRCIUS 23. - HORGÁSZVERSENY, HORGÁSZTÓ NYITÁS


2016. MÁRCIUS 21. - HETI ÉTLAP

 


2016. MÁRCIUS 11. - FOLYTATÓDIK A 12 TÚRA


2016. MÁRCIUS 11. - 5 ÉVES A BUCSA SPORT EGYESÜLET


2016. MÁRCIUS 11. - II. BUCSAI HAGYOMÁNYŐRZŐ ÍJÁSZVERSENY

 


2016. MÁRCIUS 9. - PÉNTEKEN LESZ AZ ÜNNEPI MEGEMLÉKEZÉS


2016. MÁRCIUS 9. - MÁRCIUSBAN ÚJRAKEZDJÜK...


2016. MÁRCIUS 8. - NŐNAPI KÖSZÖNTŐ

 


2016. MÁRCIUS 8. - BOLDOG NŐNAPOT KÍVÁNUNK!


2016. MÁRCIUS 8. - DANKÓ BÉLA ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ SAJTÓKÖZLEMÉNYE

Az Országgyűlés március 1-i egyes döntései


Az Országgyűlés a 2017-es évet „Arany János Emlékévvé” nyilvánította a költÅ‘ születésének 200. évfordulója alkalomból. Az emlékévben szorgalmazzák rendezvények, megemlékezések szervezését, továbbá a költÅ‘ munkásságával foglalkozó oktatási anyagok készítését.

Az Országgyűlés a postai szolgáltatásokról szóló törvény módosításával korlátozta a posta piaci tevékenységének adatszolgáltatását. Az egyetemes postai szolgáltatásra vonatkozó adaton kívül nem ismerhetÅ‘k meg azok az információk, amelyek "más által történÅ‘ megismerése az egyetemes postai szolgáltató, vagy az egyetemes postai szolgáltató által a tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról szóló törvény szerint közvetlenül, vagy közvetve irányított vállalkozás üzleti tevékenysége szempontjából aránytalan sérelmet jelentene.

 A Polgári Törvénykönyv módosítása által kft.-k és a civil szervezetek is egy év haladékot kaptak az új Ptk. rájuk vonatkozó rendelkezéseinek átvételére. A rendelkezések szerint ugyanis az alapítványok és egyesületek létesítÅ‘ okirataikat az új Ptk. hatályos rendelkezéseihez 2016. március 15-ig kellett volna igazítaniuk. E határidÅ‘ig várhatóan még több tízezer egyesület, illetve alapítvány nem tudja elvégezi a létesítÅ‘ okiratának a Ptk. szabályaihoz való igazítását. Jelen törvénymódosítás célja az volt, hogy az egyesületek és alapítványok védelme érdekében megakadályozza a mulasztásból eredÅ‘ ellehetetlenülést és méltányos módon biztosítsa a civil társadalom számára a Ptk. rendelkezéseihez való alkalmazkodáshoz szükséges megfelelÅ‘ idÅ‘t. Emellett a módosítás értelmében a kft.-knek legkésÅ‘bb 2017 tavaszáig kell hárommillió forintra emelniük törzstÅ‘kéjüket.

A társasági adóról és az osztalékadóról szóló, valamint a sportról szóló törvény módosításával adókedvezményt kapnak a budapesti olimpiai pályázat támogatói. Az Országgyűlés lehetÅ‘vé tette, hogy társasági adókedvezményt (tao) kaphassanak azok a cégek, amelyek idén és jövÅ‘re összesen legfeljebb 19 milliárd forinttal támogatják a budapesti olimpiai pályázat lebonyolításáért felelÅ‘s zártkörűen működÅ‘ nonprofit részvénytársaságot.

A Magyar Nemzeti Bankról szóló törvény módosítása a pénzpiac stabilitásának növelését, a jegybanki felügyeleti rendszer és eszköztár eredményesebbé tételét célozza meg.  A módosítások három fÅ‘ területet érintenek. ElÅ‘ször is a hatósági eljárás határidejének módosítását. A jelenlegi szabályozás 8 napos ügyintézési határidÅ‘t ír elÅ‘ a Jegybanknak a bankalapítási kérelmek, lízingcégek, értékpapír-forgalmazási engedélyezés elbírálására, ez a határidÅ‘ azonban azzal a veszéllyel fenyeget, hogy a beadott kérelmeket érdemi elbírálás nélkül el kell utasítani, vagy alapos ellenÅ‘rzés nélkül át kell engedni a határidÅ‘ szorítása miatt. A módosítás vonatkozó részének célja, hogy elegendÅ‘ ügyintézési idÅ‘ legyen hozzárendelve ezen pénzpiaci kezdeményezések ellenÅ‘rzéséhez. A második terület az MNB által alapított alapítványokra és gazdasági társaságokra vonatkozó adatszolgáltatásokat érinti. Emellett megtörtént a jegybanki vezetÅ‘k bérének rendezése, így a díjazás mértéke közelít a piaci vezetÅ‘i bérekhez. 


2016. MÁRCIUS 7. - HETI ÉTLAP


2016.MÁRCIUS 4. - BUCSAIAK A KÉKTÚRÁN


2016. MÁRCIUS 3. - MEGZENÉSÍTETT VERSEK BUCSÁN A NŐNAPON


2016. MÁRCIUS 2. - KÖZÖSSÉGI PROGRAMTERV


2016. MÁRCIUS 1. - HETI ÉTLAP


2016. MÁRCIUS 1. - A FALUGAZDÁSZ ÜGYFÉLFOGADÁSA


2016. FEBRUÁR 24. - TÁJÉKOZTATÁS

 


2016. FEBRUÁR 16. - HETI ÉTLAP

 


2016. FEBRUÁR 14. - BUCSA SPORT EGYESÜLET KÖZGYŰLÉS

 


2016. FEBRUÁR 10. - FOLYTATÓDIK A "FÖLDET A GAZDÁKNAK" PROGRAM BÉKÉS MEGYÉBEN

 


2016. FEBRUÁR 9. - HETI ÉTLAP

 


2016. FEBRUÁR 4. - HIRDETMÉNY

HIRDETMÉNY: Ecsegfalva Község Önkormányzata külterületi ingatlanjait árverés útján tartós haszonbérletre kívánja adni, az erre vonatkozó hirdetmény a  pályázat rovatban tekinthetÅ‘ meg.


2016. FEBRUÁR 2. - KÖSZÖNET A VÉRADÓKNAK!

 


2016. FEBRUÁR 1. - KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK


2016. FEBRUÁR 1. - HETI ÉTLAP

 


2016. JANUÁR 29. - VÉRADÁS

 


2016. JANUÁR 26. - TŰZIFA KIOSZTÁSÁNAK 2. FÁZISA

 


2016. JANUÁR 25. - HETI ÉTLAP

 


2016. JANUÁR 19. - TÁNCPRÓBÁK A KÖZÖSSÉGI HÁZBAN

 


2016. JANUÁR 19. - EGYMILLIÁRD NŐ ÉBREDÉSE

 


2016. JANUÁR 18. - KÖZGYŰLÉSI MEGHÍVÓ

 

Meghívó

 

 

 

2016. február 02-án (kedden) 16.30 órától

a Bucsai Kézműves és HagyományÅ‘rzÅ‘ Egyesület soros

közgyűlését tartja,

a Közösségi Ház nagytermében.

  

 

Minden egyesületi tagot szeretettel várunk.

 

  

Napirendi pontok:

1.     A 2015-ös év értékelése és gazdasági beszámolója

2.     Tisztségválasztás

3.     Aláírási jogok meghatározása

4.     Alapszabály módosítása (Javaslat a honlapunkon olvasható)

5.     2016-es év programjának, gazdasági tervének elfogadása

6.     Egyéb (LehetÅ‘ség lesz a tagdíj befizetésére is.)

Amennyiben a Közgyűlés nem lesz határozatképes, az új közgyűlés idÅ‘pontja 2016. február 02-án 17.00 óra. Helyszíne: Közösségi Ház. A napirendi pontok nem változnak. 

Kérem azokat a tagokat, akik a 2015-ös tagdíjat még nem fizették meg, a közgyűlés kezdetéig teljesítsék.

 


2016. JANUÁR 18. - TÁJÉKOZTATÁS NYERTES PÁLYÁZATRÓL

A Bucsai Kézműves és HagyományÅ‘rzÅ‘ Egyesület a NEA-KK-15-M pályázaton 250000Ft-ot nyert, melyet a működésével kapcsolatos kiadásaira használhat fel. EbbÅ‘l a támogatásból lehetÅ‘ség van a kézműves foglalkozásokhoz anyagokat vásárolni, zenekart fogadni a táncház megrendezéséhez, a könyvelés díját kifizetni, néhány tartós eszközt vásárolni.

Idén eddig két újabb pályázatot nyújtott be az Egyesület.

 


2016. JANUÁR 18. - HETI ÉTLAP

 


2016. JANUÁR 11. - HETI ÉTLAP

 


2016. JANUÁR 8. - SZOCIÁLIS TŰZIFA KIOSZTÁSI IDŐPONTOK


2015. JANUÁR 7. - JANUÁRI PROGRAMOK


2016. JANUÁR 5. - NYERTES CIVIL PÁLYÁZAT

A Bucsai Alkony Nyugdíjas Közhasznú Egyesület 2015-ben pályázatot nyújtott be a Nemzeti Együttműködési Alap Társadalmi felelÅ‘sségvállalás kollégiumához, amely szervezet a Kiskorúak, nagykorúak, szépkorúak című pályázatot 250 000 Ft összegű támogatásban részesítette.


2016. JANUÁR 4. - HETI ÉTLAP


2015. DECEMBER 21. - BUCSA ÉP KFT. TÁJÉKOZTATÓJA


2015. DECEMBER 21. - ÁLDOTT KARÁCSONYT ÉS BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK!


2015. DECEMBER 21. - BURSA HUNGARICA

A Kulturális Bizottság decmber 1-i ülésén elbírálta a Bursa Hungarica FelsÅ‘oktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2016. évre benyújtott bucsai pályázatait.

A november 9-i határidÅ‘ig 9 felsÅ‘fokú intézményben tanuló bucsai diák nyújtotta be pályázatát, amelyek mindegyikét támogatta a bizottság: 3 fÅ‘ havi 3000 Ft, 6 fÅ‘ havi 5000 Ft támogatás kap a következÅ‘ két tanulmányi félévben az önkormányzattól. Ezzel összesen 10 tanulót támogatunk 425 000 Ft-tal 2016-ban a Bursán keresztül.


2015. DECEMBER 14. - HETI ÉTLAP

 


2015. DECEMBER 8. - HETI ÉTLAP

 


2015. DECEMBER 8. - KARÁCSONYI ÁLOM


2015. DECEMBER 4. - BUCSAI PROGRAMOK


2015. NOVEMBER 30-DECEMBER 4. HETI ÉTLAP


2015. NOVEMBER 25. - MEGHÍVÓ EGYEZTETŐ TÁRGYALÁSRA


2015. NOVEMBER 25.- JÓTÉKONYSÁGI MIKULÁS BÁL

 


2015. NOVEMBER 25. - MEGJELENTEK A CIVIL MŰKÖDÉSI PÁLYÁZATOK

A Nemzeti Együttműködési Alap 2015. november 24-én meghirdette pályázatait a civil szervezetek 2016. évi működési célú támogatására. A pályázat célja a civil társadalom erÅ‘sítése, a civil szervezetek társadalmi szerepvállalásának erÅ‘sítése, a civil szervezetek működési költségeihez való hozzájárulás révén.

A civilek öt kollégiumhoz nyújthatják be pályázataikat az alábbi határidÅ‘kkel:


2015. NOVEMBER 24. - MEGHÍVÓ A VÍZIKÖZMŰ GYÜLÉSRE

 


2015. NOVEMBER 23. - CSÜTÖRTÖKÖN TESTÜLETI ÜLÉS LESZ

2015. november 26-án 13:30-tól bizottsági, társulási, kettes együttes és saját testületi ülés lesz a Községházán. A napirendi pontok a Meghívó menüpontban olvashatók.


2015. NOVEMBER 17. - A KÖNYVTÁR ZÁRVA TART


2015. NOVEMBER 16. - HETI ÉTLAP


2015. NOVEMBER 10. - DAREH SZEMLÉLETFORMÁLÓ FILM


2015. NOVEMBER 10. - HETI ÉTLAP

 


2015. NOVEMBER 4. - SZOCIÁLIS TŰZIFA IGÉNYLÉSE


2015. OKTÓBER 30. - KÖZMEGHALLGATÁS

 


2015. OKTÓBER 30. - 1956-RA EMLÉKEZTÜNK


2015. OKTÓBER 28. - KÖZINTÉZMÉNYEK FELÚJÍTÁSA


2015. OKTÓBER 26. - TESTÜLETI ÜLÉS LESZ CSÜTÖRTÖKÖN

Bucsa Község Önkormányzat KépviselÅ‘-testülete 2015. október 29-én csütörtökön 14 órától nyilvános ülést tart a Községházán. A napirendi pontok a Meghívó menüpontban olvashatók.


2015. OKTÓBER 21. - LEGSZEBB KONYHAKERTEK 2015

HétfÅ‘n a Községháza nagytermében átadták A LEGSZEBB KONYHAKERTEK 2015 elnevezésű verseny helyi díjait. Bucsai kertek idén elÅ‘ször versenyeztek a 2012 óta meghirdetett országos pályázaton. A benevezett kerteket három fÅ‘s zsűri értékelte, melynek tagjai Kláricz János polgármester, Janó Sándor és Majoros Gyula voltak.

A zsűri különdíját a bucsai kertészet kapta.

A Normál kert kategória gyÅ‘ztese Szabó Gyula lett. Második helyezettek: Lép János, Boda István és Kiss András. Harmadikok: Boda Istvánné és Bosnyák Imre.

Minden résztvevÅ‘nek gratulálunk! Folytatás 2016-ban!

A díjátadón készült fotók a Galériában, a kertekrÅ‘l készült videó pedig itt tekinthetÅ‘ meg: 


2015. OKTÓBER 19. - HETI ÉTLAP

 


2015. OKTÓBER 18. - KÖZÚTI BALESET

Fának ütközött egy személygépkocsi Bucsa és Füzesgyarmat között, a 4206-os 21-es kilométerszelvényénél, közel a kertészszigeti elágazáshoz. A balesethez a szomszédos megyébÅ‘l a karcagi hivatásos tűzoltók érkeztek ki. A jármű vezetÅ‘jét a mentÅ‘k könnyű sérülésekkel szállították kórházba.


2015. OKTÓBER 16. - 1956-OS FORRADALOM MEGEMLÉKEZÉS

 


2015. OKTÓBER 14. - AEROBIK/NŐI TORNA INDUL A KÖZÖSSÉGI HÁZBAN

 


2015. OKTÓBER 13. - HETI ÉTLAP

 


2015. OKTÓBER 7. - A VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAM PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEI


2015. OKTÓBER 7. - SZOLGÁLTATÁSBŐVÜLÉS A SZEGHALMI KORMÁNYABLAKBAN


2015. OKTÓBER 7. - TÁJÉKOZTATÁS VÍZHIÁNYRÓL


2015. OKTÓBER 6. - NEMZETI EMLÉKNAP

166 évvel ezelÅ‘tt e napon végezték ki Aradon az 1848-49-es szabadságharc tizenhárom honvédtisztjét. Ugyanezen a napon végezték ki Pesten az elsÅ‘ felelÅ‘s magyar miniszterelnököt, gróf Batthyány Lajost.

 

 


2015. OKTÓBER 6. - VÉRADÁS

 


2015. OKTÓBER 6. - BURSA HUNGARICA 2016

 


2015. OKTÓBER 6. - HETI ÉTLAP

 


2015. OKTÓBER 5. - MEGÉRKEZTEK A BUCSAI ÍJÁSZSZAKOSZTÁLY ELSŐ ÍJAI

 


2015. OKTÓBER 5. - A "GONDOSKODJUNK A GYERMEKEKRŐL HÉTVÉGÉN IS!" ESEMÉNY KÍSÉRŐPROGRAMJAI


2015. OKTÓBER 5. - "GONDOSKODJUNK A GYERMEKEKRŐL HÉTVÉGÉN IS!"

2015. október 3-án szombaton kezdetét vette a megye 12 települése közül ebben a hónapban Bucsát érintÅ‘, "Gondoskodjunk a gyermekekrÅ‘l hétvégén is!" elnevezésű programsorozat.

A rendezvény keretében minden októberi szombaton ebédet kapnak a bucsai óvodások és iskolások, majd ezt követÅ‘en szabadidÅ‘s programokon vehetnek részt. A múlt szombati ebédet rendÅ‘rségi bemutató, ügyességi játékok követték.

Az esemény fÅ‘támogatói: Marzek Kner Packaging Kft., Békés Megyei RendÅ‘r-fÅ‘kapitányság.

További fotók a képre kattintva tekinthetÅ‘k meg.


2015. SZEPTEMBER 30. - TÁJÉKOZTATÁS

Ezúton is tájékoztatjuk a tisztelt Lakosságot, hogy 2015.szeptember 30-án szerdán elÅ‘reláthatólag 16 és 19 óra között nem lesz vízszolgáltatás, mert ebben az idÅ‘pontban csatlakoztatják a bucsai vízvezeték-rendszert a regionális ivóvízvezeték-hálózathoz.

Megértésüket köszönjük!


2015. SZEPTEMBER 29. - KÖNYVTÁRAK ÉJSZAKÁJA


2015. SZEPTEMBER 29. - TESTÜLETI ÜLÉS

Szeptember 29-én kedden 14 órától saját nyilvános ülést tart Bucsa Község Önkormányzat KépviselÅ‘-testülete. A napirendi pontok a Meghívó menüpontban olvashatók.


2015. SZEPTEMBER 29. - GONDOSKODJUNK A GYERMEKEKRŐL HÉTVÉGÉN IS

 


2015. SZEPTEMBER 29. - I. BUCSAI HAGYOMÁNYŐRZŐ ÍJÁSZVERSENY

 


2015. SZEPTEMBER 29. - HETI ÉTLAP

 


2015. SZEPTEMBER 25. IDŐSEK VILÁGNAPJA

 


2015. SZEPTEMBER 23. - SZENT MIHÁLY NAP


2015. SZEPTEMBER 23. - SZENT MIHÁLY NAPI FŐZŐVERSENY

 


2015. SZEPTEMBER 23. - SZENT MIHÁLY NAPI TÁNCHÁZ

 


2015. SZEPTEMBER 23. - SZENT MIHÁLY NAPI VIGADALOM

 


2015. SZEPTEMBER 17. - SZEGHALMI BETAKARÍTÁSI FORGATAG

 


2015. SZEPTEMBER 16. - KÖSZÖNETNYILVÁNÍTÁS A NYÁRI KÉZMŰVES ÉS HAGYOMÁNYŐRZŐ TÁBOR MEGRENDEZÉSÉVEL KAPCSOLATOSAN

2015 augusztusában Kézműves és HagyományÅ‘rzÅ‘ Tábor került megrendezésre

2015. augusztus 3-tól 7-ig a Bucsai Kézműves és HagyományÅ‘rzÅ‘ Egyesület a VI. kézműves tábort tartotta meg, melyen naponta 32-35 gyermek vett részt.   

A foglalkozásokon mindenki talált kedvére való kézműves technikát: gyöngyfűzés, szappanfÅ‘zés, szövés, fonás, keresztszemes hímzés, fafaragás, különbözÅ‘ papírtechnikák, fonalgrafika, csigatészta készítés. LehetÅ‘ség volt lovaglásra és sétakocsizásra. Szabadfoglalkozás keretében népi játékok tanulása, felelevenítése és az íjászat tette színessé a délutánokat. A zárónapon a gyermekek munkáiból kiállítást lehetett megtekinteni. KésÅ‘ délután nagy sikert aratott a kürtÅ‘skalács sütés. 

Jó hangulatban telt el a hét, melyhez hozzájárult az önkéntes segítÅ‘k lelkiismeretes munkája is.

A tábor sikeres lebonyolítása a támogatók nélkül nem jöhetett volna létre.

 Ezúton is köszönjük segítségüket:

B Nagy Lajosné, Berek Patika, Bucsa Község Önkormányzata, Fazekas Józsefné, Földesi Györgyné, Földesi Mihályné, Gyurik Jánosné, Hegedűs Györgyné, Holecskáné Varga Éva, Horváth Éva, II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Janóné Lengyel Magdolna, Kertészet, Kisné Medve Andrea, Koma Jánosné, Lippai Ferenc, Majoros Gyula, Majoros Gyuláné, Makai Imréné, Papp László, Oros  Petra, Polyák Jánosné, Reál Csemege bolt, Torgyán Laura, Túsz Erzsébet, Zsombok Gyuláné és a névtelenséget kérÅ‘k.

SegítÅ‘ink:  Bányai Istvánné, Fábián Lászlóné, Finta Andrásné, Földesi Mihályné, Holecskáné Varga Éva, Horváth Éva, Kisné Medve Andrea, Koma Jánosné, Lengyel Kálmánné, Majoros Gyula, Majoros Gyuláné, Makai Imréné, Mátyás Árpádné, Molnár Imre, Nagy László Ferenc, Nagy Sándorné, Nánási Imre, Oros Petra, Roncsek Anikó, Roncsek Erika, Sós Mihály, Szalai Borbála, Torgyán Laura,Tóthné Milánkovics Márta,Turi Alexandra,Túsz Erzsébet

Az Egyesület nevében köszönöm az önkéntes segítÅ‘k munkáját, és a támogatók hozzájárulását a tábor sikeres megrendezéséhez:

                        Fazekas Józsefné táborvezetÅ‘

 A Galéria menüpontban képeket is láthatnak.


2015. SZEPTEMBER 14. - HETI ÉTLAP

 


2015. SZEPTEMBER HÓNAPBAN NÉGY ALKALOMMAL LOMTALANÍTÁS LESZ A KÖZSÉGBEN, EGY ALKALOMMAL EGY TELEPÜLÉSRÉSZ LOMTALANÍTÁSA FOG TÖRTÉNNI (Részletek a tájékoztatón!)


2015. SZEPTEMBER 8. - HETI ÉTLAP

 


2015. SZEPTEMBER 2. - KOSZORÚZÁSI ÜNNEPSÉG LESZ 2015. szeptember 7-én hétfőn 14,00 órakor az I. és II. világháborúban elesett hősök emlékére állított emlékműnél a Kossuth téren


2015. AUGUSZTUS 31. - SZEPTEMBER 4-IG HETI ÉTLAP


2015. AUGUSZTUS 31. - KÖRÖS-MAROS NEMZETI PARK -"HASZONBÉRLETI PÁLYÁZATI FELHÍVÁSOK" - Bucsa településen - megtekinthetők a hirdetőtáblán 2015. szeptember 10-ig.

2015. AUGUSZTUS 23. - BAJNOKI LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS

Bucsa - MezÅ‘berény

Megyei II. osztályú bajnoki labdarúgó-mérkÅ‘zés

2015. 08. 23. vasárnap 17:00

Szurkoljunk együtt!

HAJRÁ BUCSA!!!!!


2015. AUGUSZTUS 19. - FIGYELMEZTETŐ ELŐREJELZÉS

FigyelmeztetÅ‘ elÅ‘rejelzés Magyarország területére 2015.08.20. csütörtökig éjfélig

Kedden elsÅ‘sorban a Komárom-Gyula vonaltól északkeletre várható ismétlÅ‘dÅ‘ esÅ‘, zápor, néhol zivatar is kialakulhat. A legintenzívebb csapadéktevékenység elÅ‘re láthatóan a Nógrád-Hajdú-Bihar megyék által kijelölt sávra fog koncentrálódni, ahol több helyen felhÅ‘szakadásból 20-40, de néhol akár 40 mm fölötti csapadék hullhat. Ugyanitt a csapadék ismétlÅ‘dÅ‘ jellege miatt területi átlagban is 15-20 mm gyűlhet össze.

Éjszaka dél felÅ‘l egy újabb csapadékzóna éri el az országot, amelybÅ‘l csütörtökön leginkább a déli, keleti területeken várható az esti órákig esÅ‘, zápor (egy-egy beágyazott zivatar sem zárható ki). A lassú mozgású, intenzív csapadékzónákból rövid idÅ‘ alatt 20-40 mm feletti csapadék hullhat, a keleti megyékben az átlagos csapadékmennyiség pedig nagyobb területen is elérheti a 15-20 mm-t

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat


2015. AUGUSZTUS 18. - AZ ERZSÉBET UTALVÁNYOKAT 2015. AUGUSZTUS 24-ÉN LEHET ÁTVENNI A HIVATAL 9. SZ. IRODÁJÁBAN O8,00 ÓRÁTÓL 16,00 ÓRÁIG


2015. AUGUSZTUS 17. - MAGYARKUPA-MÉRKŐZÉS

 


2015. AUGUSZTUS 14. - SZÍNHÁZLÁTOGATÁSI LEHETŐSÉG


2015. AUGUSZTUS 13. - ÍJÁSZAT

 


2015. AUGUSZTUS 12. - DÖNTÖTTEK A LOVÁSZ ISTVÁN DÍJ PÁLYÁZATAIRÓL

A Kulturális Bizottság tegnap délelÅ‘tti zárt ülésén döntött a Lovász István díj idei pályázatairól. 2015-ben 12 bucsai diák kapja meg az elismerést, közöttük osztotta szét a bizottság a 170 000 Ft-os keretösszeget. Az ünnepélyes díjátadóra augusztus 30-án kerül sor. A nyertes pályázókat levélben értesítik.

A Lovász István díjat 2012-ben alapította a képviselÅ‘-testület, azzal a szándékkal, hogy díjazza a legalább jó tanulmányi eredményt elérÅ‘, kiemelkedÅ‘ versenyeredményekkel rendelkezÅ‘ bucsai középiskolásokat és felsÅ‘fokú tanulmányokat folytató diákokat.


2015. AUGUSZTUS 12. - BUCSA KÖZSÉG ELSŐ DÍSZPOLGÁRAI

Bucsa Község Önkormányzatának KépviselÅ‘-testülete 2015. július 13-i nyilvános ülésén döntött a díszpolgári címek adományozásáról.

Az ülésen az alábbi két határozatot hozta meg a testület:

59/2015. (VII.13.) KépviselÅ‘-testületi határozat

 Döntés díszpolgári cím adományozásáról néhai Földesi György részére

Bucsa Község Önkormányzat KépviselÅ‘-testülete úgy határoz, hogy FÖLDESI GYÖRGY polgármester (5527. Bucsa, Bocskai u. 13.) részére Bucsán, 2015. július 31. napján tartandó ünnepélyes képviselÅ‘-testületi ülésen BUCSA KÖZSÉG DÍSZPOLGÁRA kitüntetÅ‘ címet adományoz a közszolgálatban eltöltött több évtizedes munkája és Bucsa település vezetÅ‘jeként 25 évi tevékenységének elismerésére.

 

60/2015. (VII.13.) KépviselÅ‘-testületi határozat

 Döntés díszpolgári cím adományozásáról néhai Kóti Árpád részére

Bucsa Község Önkormányzat KépviselÅ‘-testülete úgy határoz, hogy KÓTI ÁRPÁD színművész (4026. Debrecen, Darabos u. 4.) részére Bucsán, 2015. július 31. napján tartandó ünnepélyes képviselÅ‘-testületi ülésen BUCSA KÖZSÉG DÍSZPOLGÁRA kitüntetÅ‘ címet adományoz. Kóti Árpád életművével, kiemelkedÅ‘ alakításaival, jelentÅ‘s mértékben növelte szülÅ‘faluja hírét-nevét.

 

A díszpolgári címmel - az erkölcsi elismerés mellett – díszoklevél, emlékplakett és pénzjutalom járt, utóbbi összege megegyezik a polgármesteri bruttó illetménnyel.

A díszpolgári címek átadására 2015. július 31-én délután, egy ünnepi testületi ülésen került sor a Községháza nagytermében.

Az ünnepségen Kláricz János polgármester méltatta a kitüntettek életművét:    

„Néhai Földesi György született Bucsán, 1946. június 11-én. 1981-tÅ‘l tanácselnökként, majd 1990-tÅ‘l polgármesterként 25 évig folyamatosan vezette Bucsa Község Önkormányzat testületét. 

Bucsa mindig is a hátrányos helyzetével küzdÅ‘ település volt, a rendszerváltás után a körülményeit tovább nehezítette a nagyarányú, 30-40 % közötti munkanélküliség.   

Magyarország 42 leghátrányosabb térségeinek egyikébe tartozott. Ilyen körülmények között Földesi György a közérdeknek elkötelezett vezetÅ‘ként mindent megtett, amit lehetett, hogy Bucsa a nehézségek ellenére is fejlÅ‘djön és a lakosság a körülményekhez képest boldoguljon. A rendszerváltás óta megvalósított eredmények, a gázhálózat kiépítése, a közvilágítás korszerűsítése, a telefonhálózat kiépítése, az úthálózat bÅ‘vítése, belvízcsatorna rendszer felújítása, járdahálózat korszerűsítése, orvosi rendelÅ‘ és szolgálati lakás felújítása, IdÅ‘sek Napközi Otthonának és a Gyermekjóléti és CsaládsegítÅ‘ Szolgálat létrehozása, modern napközis-konyha kialakítása, burkolt utak létesítése, szervezett szilárd-hulladékszállítás technikai feltételeinek megteremtése mind az Å‘ munkájának is része. 

Földesi Györgyöt Bucsa Község polgármesterét a közszolgálatban eltöltött több évtizedes munkája és a Bucsa település vezetÅ‘jeként eltöltött tevékenységének elismerésére az egyik legmagasabb szintű polgári elismerésben, a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetésben részesítette a Köztársasági Elnök, 2005. augusztus 19-én.” 

  

„Néhai Kóti Árpád életművének döntÅ‘ része a Csokonai Színházhoz kötÅ‘dik. 1934. november 15-én Bucsán született. A Színművészeti FÅ‘iskolán 1958-ban végzett, majd színészi pályáját ugyanebben az évben a Békéscsabai Jókai Színházban kezdte 1958-ban. 1960-ban Egerbe, egy évvel késÅ‘bb Veszprémbe szerzÅ‘dött, innen a szolnoki színházba ment tovább. 1963-tól már Debrecenben játszott, legismertebb címszerepei Ványa bácsi, Lear király, és Károli Gáspár.  

A Jászai Mari-díjat 1978-ban kapta meg. 1985 óta érdemes művész, 1995-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztjével tüntették ki. 2001-ben kiváló művész lett, 2014-ben Kossuth-díjat kapott, majd a Nemzet Színészének választották. Csokonai-díjas, 2015 áprilisában Debrecen város díszpolgára lett.”

 
A díszpolgári címek átadásán készült fotók itt tekinthetÅ‘k meg.


2015. AUGUSZTUS 12. - ÁLLÁSHIRDETÉS

 Figyelem!

Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy a Money & More Zrt. nyilvános foglalkoztatási tájékoztatót tart

2015. 08. 14.-én 13:00-tól a Bucsai Közösségi Ház nagytermében! Minden érdeklÅ‘dÅ‘ megjelenésére számítunk! 

További információ a(z) 06/70 342 7465-ös telefonszámon kérhetÅ‘!


2015. AUGUSZTUS 12. - MA RENDKÍVÜLI TESTÜLETI ÜLÉS LESZ

Ma délután 3 órától rendkívüli nyilvános ülést tart a bucsai képviselÅ‘-testület. Az ülés egyetlen napirendi pontja: Döntés a KEOP-2015-5.7.0 azonosító számú „Középületek kiemelt jelentÅ‘ségű épületenergetikai fejlesztése” című pályázattal támogatott projekt elÅ‘rehaladásával kapcsolatosan megindított közbeszerzési eljárás lezárásáról.


2015. AUGUSZTUS 10. - HETI ÉTLAP

 


2015. AUGUSZTUS 3-8. HETI ÉTREND


2015. JÚLIUS 30. - DÍSZPOLGÁRI CÍMEK ÁTADÁSA

 


2015. JÚLIUS 28. - CSÜTÖRTÖKIG LEHET JELENTKEZNI A CSÜLÖKFŐZŐ VERSENYRE

Július 30-án, csütörtök délután négy óráig lehet még nevezni a IV. BUCSAI CSÜLÖKFŐZŐ VERSENYRE, amelynek fÅ‘díja egy kismalac lesz. A jelentkezÅ‘knek tűzrevalót, sátrat és asztalt biztosítunk. Eddig  kilencen jelezték részvételüket: Bucsa Község Önkormányzata, Berényi János, Mogyorósi Anikó, Köleséri Gábor, Lukács János, Oros-Bondár család, Nagy Ferenc, Nagy István és Pócsi Erzsébet.


2015. JÚLIUS 24. - INTERAKTÍV JÁTÉKOK A FALUNAPON

 


2015. JÚLIUS 27-31. HETI ÉTLAP


2015. JÚLIUS 23. - ÉRTESÍTÉS

 


2015. JÚLIUS 21. - HETI ÉTLAP

 


2015. JÚLIUS 20. - EGY ÚJ KÖZÖSSÉGI KÖZPONT ÉPÜLT FÜZESGYARMATON

 


2015. AUGUSZTUS 1-JÉN SZOMBATON LESZ A BUCSAI FALUNAP

 


2015. JÚLIUS 14. - 12 TÚRA BUCSA KÖRÜL

 


2015. JÚLIUS 14. - FALUNAPI TOMBOLA

 


2015. JÚLIUS 13. - ÉRTESÍTÉS

Ezúton is tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a kommunális hulladék elszállítása a gépkocsi műszaki vizsgáztatása miatt késik, a szállítás idÅ‘pontjáról késÅ‘bb értesítjük Önöket!

Kérjük szíves türelmüket, tisztelettel:

BUCSA-ÉP Kft.


2015. JÚLIUS 13. - HETI ÉTLAP

 


2015. JÚLIUS 9. - TÁRSASJÁTÉK-EST

 


2015. JÚLIUS 9. - VISSZANÉZŐ: VARGA MIKLÓS FELLÉPÉSE A 2012. ÉVI BUCSAI FALUNAPON


2015. JÚLIUS 9. - HÉTFŐN TESTÜLETI ÜLÉSEK LESZNEK

2015. július 13-án hétfÅ‘n 13:30-tól zárt, majd 14:30-tól nyilvános ülést tart Bucsa Község Önkormányzat KépviselÅ‘-testülete a Községháza nagytermében. A napirendi pontok a Meghívó menüpontban olvashatók.


2015. JÚLIUS 9. - FALUNAPI TÓÁTÚSZÁS


2015. JÚLIUS 7. - VÖRÖS RIASZTÁS

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az egész ország területére vörös riasztást adott ki. A napi középhÅ‘mérséklet tartósan 27 °C felett alakulhat. Az UV sugárzás nagyon erÅ‘s lesz.


2015. JÚLIUS 6. - I. FAFARAGÓ ÉS NÉPZENE TÁBOR BUCSÁN

2015. június 29-tÅ‘l július 3-ig a Bucsai Kézműves és HagyományÅ‘rzÅ‘ Egyesület szervezésében lezajlott a tábor.

25 gyermek vet részt az egész napos foglalkozásokon. Fáradságot felejtve, még az esti szabad foglalkozásra is sokan visszajöttek. Az egész hét jó hangulatban telt el. A gyerekek megismerkedhettek a fa díszítésének különbözÅ‘ lehetÅ‘ségeivel. Faragtak, véstek, festettek és metszeteket készíthettek. A népzene iránt érdeklÅ‘dÅ‘k pedig, kipróbálhattak többféle hangszert, majd tanulhatták is annak használatát. A tábor végén megrendezett kis bemutatón a gyerekek nagy sikerrel mutatták meg munkájukat. Mind a fafaragás, mind a zene területén.

A szabad foglalkozásokat este rendeztük. Itt lehetett egy- egy alakalommal szalonnát sütni, kürtÅ‘skalácsot sütni és táncházban is lehettünk. Mindezeken kívül sok, már elfeledett régi játékot tanultunk újra. Sikeres, szép öt nap volt.
Mindezek megvalósításában sok segítséget kaptunk a falu szervezeteitÅ‘l, lakosaitól és vállalkozóitól.

A tábor nélkülük nem valósulhatott volna meg.

Támogatók: Bucsa Község Önkormányzata, Bucsai Tanulókért Szociális és Kulturális Alapítvány, Hegedűs György, Remény Kertészet, Gyurik Jánosné, B Nagy Lajosné, Turi Péter, Lép Istvánné, Majoros Gyula, ifj. Finta András, Finta  András, Földesi Mihályné, Koma Jánosné, Torgyán Laura, és névtelenséget kérÅ‘k.

A mindennapi munkát segítette 22 felnÅ‘tt, akik önkéntes munkával járultak hozzá a gyerekek ellátásához és felügyeletéhez.

Mind a támogatóknak, mind a segítÅ‘knek köszönjük.

Az egyesület honlapjára folyamatosan töltünk fel fényképeket.

A következÅ‘ tábort,, a VI. Kézműves Tábort,  2015. 08. 03- 07-ig szervezi a Kézműves Egyesület. Nagy az érdeklÅ‘dés. Kérem mindazokat, akik támogatni tudják a gyerekeket, Fazekas Józsefnénál tegyék meg!

Bucsa, 2015. július 6.                                              A tábor vezetÅ‘je: Majoros Gyuláné


2015. JÚLIUS 6. - LOVÁSZ ISTVÁN DÍJ

 


2015. JÚLIUS 3. - HETI ÉTLAP


2015. JÚLIUS 2. - V. BUCSAI CSÜLÖKFŐZŐ VERSENY A FALUNAPON


2015. JÚLIUS 2. - ÁRUSOK JELENTKEZÉSÉT VÁRJUK A FALUNAPRA


2015. JÚNIUS 26. - KERÉKPÁRTÚRA

 


2015. JÚNIUS 26. - ÖREGFIÚK FOCI

 


2015. JÚNIUS 26. JÖVŐHETI ÉTLAP

 


2015. JÚNIUS 25. - MÉHNYAKRÁK SZŰRÉS

 


2015. JÚNIUS 24. - HÁZIORVOSI ÁLLÁS PÁLYÁZAT - A PÁLYÁZATOK MENÜPONTBAN

2015. JÚNIUS 24. - PÉNZÜGYI ÜGYINTÉZŐ, KÖNYVELŐ ÁLLÁS PÁLYÁZAT - A PÁLYÁZATOK MENÜPONTBAN

2015. JÚNIUS 24. - IDÉN IS LESZ NYÁRI DIÁK MUNKA


2015. JÚNIUS 26. - ÉRTESÍTÉS

 


2015. JÚNIUS 26. - A FOGADÓÓRÁK SZÜNETELNEK

 


2015. JÚNIUS 22. - HETI ÉTLAP


2015. JÚNIUS 20. - VÉRADÁS

 


2015. JÚNIUS 20. - TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT

 


2015. JÚNIUS 18. - KIHÍVÁSNAPI EMLÉKLAP

 


2015. JÚNIUS 15. - HETI ÉTLAP

 


2015. JÚNIUS 4. - MA VAN A NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS NAPJA


2015. JÚNIUS 2. - HETI ÉTLAP


2015. JÚNIUS 2. - AGRÁRKAMARAI TÁJÉKOZTATÓ


2015. MÁJUS 27. - BAJNOKI LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS
BUCSA SE - LŐKÖSHÁZA KSK
 
Megyei II. osztályú bajnoki labdarúgó-mérkÅ‘zés

2015. május 30. szombat 17:00

Előtte 15:00 - kor U20-as meccs.
 
HAJRÁ BUCSA!

2015. MÁJUS 26. - HETI ÉTLAP


2015. MÁJUS 26. - GYEREKNAP

 


2015. MÁJUS 21. - NARANCSSÁRGA RIASZTÁS

Másodfokú figyelmeztetés van érvényben Békés megyében. Csütörtökön is várhatók olyan heves zivatarok, amelyeket akár 90 kilométer/órásnál erÅ‘sebb szél és nagy méretű jég kísérhet. Továbbá helyenként rövid idÅ‘ alatt akár 50 milliméternél is több esÅ‘ hullhat.


2015. MÁJUS 21. - MA TESTÜLETI ÜLÉSEK LESZNEK

Ma 13:30-tól elÅ‘bb a Gazdasági Bizottság, 14:00-tÅ‘l a bucsai és a kertészszigeti képviselÅ‘testület tart nyilvános ülést a Községházán, 14:30-tól pedig a bucsai testület saját ülésére kerül sor. A napirendi pontok a Meghívó menüpontban olvashatók.


2015. MÁJUS 20. - KIHÍVÁS NAPJA, ÓRÁRÓL ÓRÁRA - BUCSA A 4. HELYEN VÉGZETT!

6:00 A 12 TÚRA BUCSA KÖRÜL sorozat nagybucsai kerékpártúrájával kezdetét vette a KIHÍVÁS NAPJA helyi rendezvénysora. A túra után három pólót sorsoltunk a résztvevÅ‘k között. A szerencsések: Szabó Bernadett, Csizmadia Lilla, Fábián Tamás.

7:45 A játszótéren és az iskolaudvaron reggeli tornával folytatódtak az események.

9:00 ElkezdÅ‘dött a pingpongozás a Közösségi Ház udvarán. 9 óráig 612 bucsai teljesítést regisztráltunk.

9:37 Bucsa a III. kategóriában versenyez az alábbi településekkel:

10:00 Óvodások és nyugdíjasok közös sétája a székelykapuhoz.

10:47 A Kihívás Napja 1982-ben indult Kanadából, ahol két szomszédos város vezetÅ‘i elhatározták, hogy egy egésznapos verseny keretében döntik el, melyikük városa a sportosabb. A verseny eldöntéséhez 0 órától este 9-ig folyamatosan számolták, hányan végeznek aktív testmozgást legalább 15 percen keresztül.  

A Kihívás Napja hamar meghonosodott szerte Európában és a nagyvilágban, majd 1991-ben Magyarországra is megérkezett. Hazánkban eddig összesen 1590 település vett részt a vetélkedésben. Tavaly a versenyben részt vett falvak és városok lakói egyetlen nap alatt több, mint 3 millió negyedórás testmozgást végeztek.

10:51 A 9 órai adatok alapján a 12. helyen állunk.

12:00 Délig 2776 teljesítésnél járunk, ez 330-cal több mint a tavalyi!!! Ezzel országos összesítésben a 4. helyre léptünk elÅ‘re!

13:00 ElkezdÅ‘dött a "KIHÍVÁSNAPI KINCSKERESÉS".

14:00 Játssz velünk! - elkezdÅ‘dött az Örökggyerek Csoport játékos délutánja a Közösségi Ház udvarán.

14:21 Idén kilenc Békés megyei település nevezett be az országos versenybe:

15:00 Délután 3-kor 3935 teljesítésnél tartunk.

15:30 Ugrálj velünk! - Trambulin a szánkódombnál.

16:00 Lovaglás Berényi Zoltánnal.

17:00 Gurítsd a bálát!

 

17:00 ElkezdÅ‘dött az íjászat Nánási Imrével.

17:30 Boszorkányfutás.

18:30 NÅ‘i torna Oros Rékával.

19:00 Néptánc Nagy Rolanddal.

20:32 A FUT A BUCSA versennyel véget értek a helyi kihívás napja rendezvényei. Részletes végeredmény holnap!

A futóverseny végeredménye (80 résztvevÅ‘):

Fiúk:

1. Kocsis Gergő

2. Versánszky Ferenc

3. Gera András


Lányok:

1. Nagy Dalma

2. Farkas Brigitta

2. Mihácsi Ágnes

3. Berényi Katalin

21:00 Bucsa a 3. kategóriában eddigi legjobb eredményét elérve az országos 4. helyen végzett! Köszönjük a részvételt!


2015. MÁJUS 20. - MA HALTELEPÍTÉS A HORGÁSZTAVON!


2015. MÁJUS 19. - HORGÁSZVERSENY!


2015. MÁJUS 19. - SÖRFESZTIVÁL BÉKÉSCSABÁN

 


2015. MÁJUS 18. - KIHÍVÁS NAPI PROGRAM

 


2015. MÁJUS 18. - HETI ÉTLAP

 


2015. MÁJUS 14. - KIHÍVÁSNAPI KINCSKERESÉS

 


2015. MÁJUS 14. - FUT A BUCSA

 


2015. MÁJUS 14. - 12 TÚRA BUCSA KÖRÜL

 


2015. MÁJUS 14. - TAVASZI HANGVERSENY

 


2015. MÁJUS 13. - HETI ÉTLAP


2015. MÁJUS 13. - VASÁRNAP ÚJRA TESZEDD!

Immár negyedik éve, hogy településünk is csatlakozik a TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért! elnevezésű országos programhoz. Találkozzunk vasárnap 8-kor a Közösségi Ház udvarán. Amit biztosítunk: kesztyű, zsák és kötözÅ‘ a szemétszedéshez. 11 órakor az önkénteseket egy tál ebéddel is megvendégeljük.


2015. MÁJUS 13. - KULTURÁLIS BEMUTATÓ ÉS KIÁLLÍTÁS


2015. MÁJUS 8. - ELTEMETTÉK KÓTI ÁRPÁDOT

Kóti Árpád Å‘szinte, kivételesen karakteres egyéniségként írta be magát Debrecen történelmébe - mondta búcsúztató beszédében Debrecen polgármestere.

 

Debrecen városát, a Csokonai Színházat és a magyar színjátszást is pótolhatatlan veszteség érte Kóti Árpád halálával. A 2015. április 26-án, életének 81. esztendejében elhunyt színművész életművének döntÅ‘ része a Csokonai Színházhoz kötÅ‘dik: 1963-tól már Debrecenben játszott. 2014-ben Kossuth-díjat kapott, majd a Nemzet Színészének választották, 2015 áprilisában pedig Debrecen díszpolgára lett. 2015. május 8-án több százan kísérték utolsó útjára a Debreceni KöztemetÅ‘ben.
„Egy olyan embertÅ‘l búcsúzunk, aki hajlíthatatlanul egyenes, Å‘szinte, kivételesen karakteres egyéniségként írta be magát Debrecen páratlanul gazdag történelmébe” – mondta búcsúztatójában Papp László polgármester. „Annyira hitelesen játszott, annyira természetesen beszélt a szerepeiben, mintha a barátainak mesélt volna a Piac utcán, a kertben, a Darabos utcai otthonában vagy a színészklubban. Kóti Árpád választhatott volna más pályát, lehetett volna testnevelÅ‘tanár vagy erdÅ‘mérnök, ám a GondviselÅ‘ úgy rendelkezett, hogy színészként adja vissza azt a tálentumot, amit születésekor ajándékba kapott. Mert Kóti Árpád színész akart lenni, és ha Å‘ az akart lenni, az is lett. Aki ismerte végtelen kitartását, eltökéltségét, az ezen nem csodálkozik. Színész lett, és nem is akármilyen” – hallhattuk Papp Lászlót. A polgármester felidézte azt is, hogy Kóti Árpád nyolcvanadik születésnapjára küldött videóüzenetében Töröcsik Mari az egyik legnagyobb élÅ‘ színésznek nevezte a debreceni színművészt.
„Kóti Árpád hűséges volt a szakmájához, a színészethez, és hűséges Debrecenhez, ahhoz a városhoz, melytÅ‘l – ahogy büszkén és nagy szeretettel vallotta – feleségét és családját kapta. Nem Debrecenben született, de ez a város vált az igazi otthonává, mely nélkül már el sem tudta volna képzelni az életét” – beszélt Kóti Árpád és Debrecen kapcsolatáról Papp László. „Kóti Árpád már csak az emlékeinkben játszik tovább, de mindörökké itt marad ebben a városban, melyet annyira szeretett és mely annyira szerette Å‘t.”
A Csokonai Nemzeti Színház igazgatója, Ráckevei Anna búcsúbeszédében emlékeztetett arra, hogy Kóti Árpádot a testnevelési fÅ‘iskolára, a soproni erdÅ‘mérnöki karra és a Színművészeti FÅ‘iskolára is felvették, végül beigazolódott a megérzése, amikor ez utóbbi mellett döntött. Már fÅ‘iskolai hallgató volt, amikor élete elsÅ‘ színházi darabját látta. A fÅ‘iskolán Bodrogi Gyula, TörÅ‘csik Mari, Madaras József, Margitai Ági voltak az osztálytársai. Ráckevei Anna felidézte: Kóti Árpád abban az idÅ‘ben tanára, Básti Lajos és osztálytársai elÅ‘tt elszavalta József Attila Hazám című versét, s ezt a szavalatot tartotta élete elsÅ‘ nagy sikerének.
Kóti Árpád 1958-ban végzett a fÅ‘iskolán, és öt éven át kereste a helyét. ElÅ‘ször a békéscsabai színházhoz került, majd játszott Egerben, Veszprémben és Szolnokon is. 1963-ban került Debrecenbe. Ráckevei Anna kiemelte: a színház és a város is lassan az otthonává vált, s úgy gondolta, Debrecen is szereti Å‘t. A kötÅ‘dés olyan erÅ‘s volt, hogy sem a Thália Színházért, sem a Nemzeti Színházért nem akarta elhagyni a Csokonait. 1963. szeptember 23-án láthatta elÅ‘ször Å‘t a debreceni közönség a Szent Johannában, majd elsÅ‘ komoly sikerét a Kapaszkodj, Malvin, jön a kanyar! című darabban aratta. A részeg esÅ‘ Balla Gézájaként, Ványa bácsiként is hangos sikert aratott, többször szerepelt a Lear királyban, 72 évesen pedig eljátszotta annak címszerepét is. Nagy sikere volt az Én, Károli Gáspár című monodrámában is.
„Pályafutása során több mint hatvan rendezÅ‘vel dolgozott, idÅ‘s korában is megtartva a nyitottság kivételes színészi képességét. Különleges egyénisége is segíthette abban hogy fogékony és kíváncsi volt minden újra, egyedivé tudta formálni az alakításait. Halálával hatalmas veszteség érte a Csokonai Színházat” – mondta búcsúbeszédében Ráckevei Anna. A Csokonai Nemzeti Színház igazgatója arról is beszélt, hogy emberileg is sokat tanult Kóti Árpádtól: „Sokáig szorongtam, amikor találkoznom kellett vele. Minden alkalom szekatúra volt, majd rájöttem, hogy a fricskákkal teszteli a humoromat, a gondolkodásomat, az emberségemet. Figyelt és tanított. Az utolsó nagy tanítása az volt, amikor a nyolcvanadik születésnapján együtt hagytuk el a színházi büfét, s összeszedtem a virágokat, amiket kapott. Ránézett az egyik csokorra, s azt mondta: Gyönyörű. Ezt tÅ‘lem kapod – mondtam. Visszakérdezett: Te vetted? A magyarázkodásra azonban már nem volt kíváncsi, nem tudtam elmondani, hogy a csokrot valójában a színháztól kapja, én csak odaadom neki. Egy életre megtanultam, hogy vezetÅ‘ként minden kimondott szónak jelentÅ‘sége van, figyelni kell arra, mikor mondom azt, hogy én vagy mi, mikor mondom azt, hogy enyém, vagy a miénk” – hallhattuk Ráckevei Annát.
Csikos Sándor színművész úgy fogalmazott: a színház legendás nagy gárdájából nehéz volt kitűnni, „mégis volt elÅ‘adás, ami csak Árpádról szólt”. A pályatárs méltatta Kóti Árpád játékának természetességét. „Amikor Å‘ színpadra lépett, nem kellett kitalálnia semmit, Å‘ nem művészkedett, hanem élte tovább életét a színpadon.” Csikos Sándor azt mondta, Kóti Árpád nem csupán jó színész, hanem jó ember is volt, „hiszen száz meg száz barátja volt mind a szakmából, mind az élet minden területérÅ‘l.”
Tréfás György operaénekes felidézte azt az évet, amikor a „sportos, kiváló orgánumú és rendkívül tehetséges” Kóti Árpád Debrecenbe szerzÅ‘dött. Mint mondta, Kótinak nagy szerencséje volt, mert „akkor a Csokonai Színház az egekben volt.” A művésztárs úgy fogalmazott: „Hiszem, hogy az életünk megkezdÅ‘dött, s a végtelenbe visz, ezért meggyÅ‘zÅ‘désem, hogy Árpád itt van köztünk, nem csak a porladó testében, hanem a szellemében és a lelkében is.”
Kállai Bori színművésznÅ‘ egy közös, színészklubos borozgatás, éneklés emlékét idézte fel, amikor Kóti Árpád azt kérte tÅ‘le: egykor a temetésén énekelje majd el a kedvenc nótáját. A színész akárhányszor csak találkoztak, emlékeztette erre az ígéretére. Legutóbb három hónapja találkoztak, Kállai Bori megkérdezte Kóti Árpádot, hogy van. Mire a színész csak ennyit válaszolt: „Én azt mondom magának, Kállai Bori, kezdjen el skálázni!”. A színésznÅ‘ ezután – betartván ígéretét –, elénekelte a Kék nefelejcs, kék nefelejcs, virágzik a, virágzik a tó partján kezdetű nótát.

Forrás: www.debrecen.hu

 

 


2015. MÁJUS 7. - ÚJABB TÁRSASJÁTÉK EST A KÖNYVTÁRBAN

 


2015. MÁJUS 7. - ÖNKÉNTESEN A TISZTA MAGYARORSZÁGÉRT!


2015. MÁJUS 6. - TÁJÉKOZTATÓ ÜGYSEGÉD ÜGYFÉLFOGADÁSBAN BEKÖVETKEZETT VÁLTOZÁSRÓL

 


2015. MÁJUS 6. - VÁSÁR

 


2015. MÁJUS 6. - MEGHÍVÓ A VIDÉKFEJLESZTÉSI TÁJÉKOZTATÓ ELŐADÁSRA

 


2015. MÁJUS 6. - FALUGAZDÁSZ-TÁJÉKOZTATÓ

Az egységes területalapú támogatási kérelmek beadási határideje: 2015. május 15.

A termeléshez kötött hízott bika, anyajuh, húshasznú és tejhasznú tehén-támogatást is május 15-ig kell igényelni!

Behán-Galambos Rita

falaugazdász

telefon: 06-70-903-6288


2015. MÁJUS 6. - ORSZÁGOS ELSŐ HELY!

Az idei tanévben a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában rendezték meg a belügyi rendészeti pályaorientációs képzést folytató középiskolák között a XI. Országos Középiskolai Rendészeti Csapatverseny Országos DöntÅ‘jét.

A versenyszámok közül a 2000 méteres síkfutásban a 264 fÅ‘s mezÅ‘nyben országos elsÅ‘ helyezést ért el a karcagi Szentannai Sámuel Gimnázium Szakközépiskola és Kollégium versenyzÅ‘je, a bucsai Kulik Krisztián. Gratulálunk!

Forrás: www.videk.ma


2015. MÁJUS 6. - A HONVÉDSÉG KAPUJA

 


2015. MÁJUS 5. - PÉNTEKEN TEMETIK KÓTI ÁRPÁDOT

 


2015. MÁJUS 5. - HETI ÉTLAP


2015. MÁJUS 5. - JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ MEGHOSSZABBÍTÁSA


2015. MÁJUS 4. - ÉRTESÍTÉS KÖZGYŰLÉSRŐL


2015. MÁJUS 4. - BUCSAI NÉPTÁNCOSOK PÜSPÖKLADÁNYBAN


2015. MÁJUS 4. - KÖZGYŰLÉSI MEGHÍVÓ


2015. ÁPRILIS 30. - AZ ÉGI SZÍNEN

Ezúton is tájékoztatjuk a bucsai lakosokat, hogy Kóti Árpád temetése 2015. május 8-án lesz Debrecenben.

A bucsai Közösség Ház elÅ‘tt mától gyertyákkal és virágokkal emlékezünk falunk szülöttére, a nemzet színészére.

 


2015. ÁPRILIS 30. - HÉTVÉGI PROGRAMOK


2015. ÁPRILIS 28. - KÓTI ÁRPÁDRA EMLÉKEZÜNK


2015. ÁPRILIS 28. - BUCSA ÖREGFIÚK - BORS ÖREGFIÚK BARÁTSÁGOS LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS

 


2015. ÁPRILIS 27. - FÁKLYÁS FELVONULÁS

 


2015. ÁPRILIS 26. - ELHUNYT KÓTI ÁRPÁD

 Életének 81. évében vasárnap hajnalban elhunyt a Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes művész.

Kóti Árpád életművének döntÅ‘ része a Csokonai Színházhoz kötÅ‘dik. 1934. november 15-én Bucsán született, Békés megyében. A Színművészeti FÅ‘iskolán 1958-ban végzett, majd színészi pályáját ugyanebben az évben a Békéscsabai Jókai Színházban kezdte 1958-ban. 1960-ban Egerbe, egy évvel késÅ‘bb Veszprémbe szerzÅ‘dött, innen a szolnoki színházba ment tovább. 1963-tól már Debrecenben játszott, legismertebb címszerepei Ványa bácsi, Lear király, Dundo Maroje és Károli Gáspár.

A Jászai Mari-díjat 1978-ban kapta meg. 1985 óta érdemes művész, 1995-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztjével tüntették ki. 2001-ben kiváló művész lett, 2014-ben Kossuth-díjat kapott, majd a Nemzet Színészének választották. Aase- és Csokonai-díjas, 2015 áprilisában Debrecen Díszpolgára lett.

„Halálával a Csokonai Színházat és a magyar színjátszást is pótolhatatlan veszteség érte." – írja a Csokonai Színház közleményében.

Forrás: www.hir24.hu


2015. ÁPRILIS 24. - MÁJUSBAN ÚJRA KIHÍVÁS NAPJA

2015. május 20-án kerül megrendezésre az idei Kihívás Napja, amelyre Bucsa is benevez.

A Kihívás Napja 1982-ben indult Kanadából, ahol két szomszédos város vezetÅ‘i elhatározták, hogy egy egésznapos verseny keretében döntik el, melyikük városa a sportosabb. A verseny eldöntéséhez 0 órától este 9-ig folyamatosan számolták, hányan végeznek aktív testmozgást legalább 15 percen keresztül.  

A Kihívás Napja hamar meghonosodott szerte Európában és a nagyvilágban, majd 1991-ben Magyarországra is megérkezett. Hazánkban eddig összesen 1590 település vett részt a vetélkedésben. Tavaly a versenyben részt vett falvak és városok lakói egyetlen nap alatt több, mint 3 millió negyedórás testmozgást végeztek.

A Kihívás Napjának célja az, hogy kedvet teremtsen a mozgáshoz, az egészséges életmódhoz - ezért támogatják olimpikonjaink, sportkiválóságaink is személyes részvételükkel ezt az országos eseményt.


2015. ÁPRILIS 20. - HETI ÉTLAP

 


2015. ÁPRILIS 17. - VÁRÉPÍTŐ PÁLYÁZAT

 


2015. ÁPRILIS 14. - ERZSÉBET-PROGRAM

Még két napig -  április 16. 24 óráig - pályázhatnak a fogyatékossággal élÅ‘k és kísérÅ‘ik az Erzsébet-program keretében meghirdetett szociális üdülési pályázatokra. A program keretében 5000 Ft önrész befizetése mellett egyhetes üdülésen vehetnek részt a pályázat weboldalán feltüntetett üdülÅ‘kben.

Kedvezményezettek köre:
Azon belföldi illetÅ‘ségű, 18. életévüket betöltött, fogyatékossággal élÅ‘ személyek, akik a pályázat benyújtásakor fogyatékossági támogatásban és/vagy vakok személyi járadékában és/vagy magasabb összegű családi pótlékban részesülnek, valamint a havi teljes összegű ellátásuk nem haladja meg a nettó 150 000 Ft-ot.

A pályázat kizárólag elektronikus úton nyújtható be, amelyhez segítséget adunk a Közösségi Házban.


2015. ÁPRILIS 14. - RENDKÍVÜLI TESTÜLETI ÜLÉS

Ma délután 3 órától rendkívüli nyilvános ülést tart Bucsa Község Önkormányzat KépviselÅ‘-testülete a Községháza nagytermében. Az ülés napirendi pontjai a Meghívó menüpontban olvashatók.


2015. ÁPRILIS 13. - HETI ÉTLAP

 


2015. ÁPRILIS 13. - 12 TÚRA BUCSA KÖRÜL TÓTSZIGETI ERDŐ

 


2015. ÁPRILIS 10. - HULLADÉKNAPTÁR

 


2015. ÁPRILIS 8. - MEGFIGYELÉSI KÖRZET FELOLDÁSA FÜZESGYARMATON

 


2015. ÁPRILIS 8. - FÓRUM A GAZDASÁGFEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAMRÓL

 


2015. ÁPRILIS 8. - KÖLTÉSZET NAPJA

 


2015. ÁPRILIS 7. - HETI ÉTLAP

 


2015. ÁPRILIS 7. - BAJNOKI LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS
BUCSA SE - VÉSZTŐI SE
 
Megyei II. osztályú bajnoki labdarúgó-mérkÅ‘zés

2015. április 12. vasárnap 16:30

Előtte 14:30 - kor U20-as meccs.
 
HAJRÁ BUCSA!

2015. ÁPRILIS 5-6.: HÚSVÉT

KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK!


2015. ÁPRILIS 3. - HÚSVÉTI VÁSÁR

 


2015. ÁPRILIS 3. - ANYÁK NAPI FELHÍVÁS

 


2015. ÁPRILIS 3. - EZ ÉVI NYÁRI TÁBOROK IDŐPONTJAI

 


2015. ÁPRILIS 3. - MENETRENDI TÁJÉKOZTATÓ

 


2015. MÁRCIUS 31. - CSALÁDTÁMOGATÁSI ELLÁTÁS

 


2015. MÁRCIUS 31. - SZEGHALMI JÁRÁSI HIVATAL TÁJÉKOZTATÓJA

 


2015. MÁRCIUS 31. - MEGHÍVÓ A HELYI VÁLLALKOZÓK FEJLESZTÉSI TERVEINEK MEGVALÓSÍTÁSA ELŐSEGÍTÉSE ÉRDEKÉBEN TARTANDÓ FÓRUMOKRA


2015. MÁRCIUS 31.- MA RENDKÍVÜLI TESTÜLETI ÜLÉS LESZ, ELŐTERJESZTÉSEK A DOKUMENTUMOK NAPIRENDI PONTBAN

2015. MÁRCIUS 31. - HÚSVÉTI KÖSZÖNTŐ

Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok!

 

Az ébredÅ‘ természet, a virágba boruló fák, a zöldülÅ‘ vetés, mind szívünknek kedves üzenetet hordoznak. Az Úr feltámadása ezzel együtt hozza el lelkünknek is az oly fontos hitet és reménységet. A tavaszi ünnepkör keresztény gyökereink egyik legerÅ‘sebb támaszát hordozza. Ne habozzunk hát ma sem, a 21. század elején sem észrevenni és megragadni ezt a támaszt. A megújulás képessége, mint a természet örök körforgásának legszebb példája, bennünk is öröktÅ‘l fogva adott. Nem véletlen, hogy a tavasz, a lüktetÅ‘ élet minket is munkára, alkotásra hív. Megtelnek a kertek, élet költözik a terekre, piacokra s mi magunk is gyakrabban találkozunk, beszélgetünk. Erre nyújt alkalmat az elÅ‘ttünk álló ünnep is, amikor a családok, baráti közösségek közösen élhetik meg összetartozásukat, együtt örülhetnek a Krisztusban testet öltött reménységnek, a megújulás ajándékának.

Így köszöntöm most én is Önöket.

Áldott, békés húsvéti ünnepeket kívánok!

 

Tisztelettel:

Dankó Béla

országgyűlési képviselÅ‘

 

 

 

 


2015. MÁRCIUS 30. - HETI ÉTLAP

 


2015. MÁRCIUS 30. - TÁJÉKOZTATÁS A 2015-2016. ÉVRE VONATKOZÓ ÓVODAI BEIRATKOZÁS FOLYAMATÁRÓL ÉS ANNAK IDŐPONTJÁRÓL


2015. MÁRCIUS 26. - SAJTÓKÖZLEMÉNY

 Magyar siker: Az Európai Parlament a magyarok üzenetét is elviszi a Milánói Világkiállításra

ErdÅ‘s Norbert sajtóközleménye
 
„Komoly sikert értünk el a MezÅ‘gazdasági és Vidékfejlesztési Bizottság tegnapi ülésén” – nyilatkozta ma ErdÅ‘s Norbert fideszes EP-képviselÅ‘ Brüsszelben. Az Európai Parlament a magyarok három fÅ‘ üzenetét is elviszi a Milánói Világkiállításra: elkötelezettek vagyunk az élelmiszerpazarlás elleni küzdelemben; minden eszközzel fellépünk a tisztességtelen élelmiszer-kereskedelemi gyakorlatok ellen és megÅ‘rizzük a méltán népszerű Közös Agrárpolitika (KAP) vívmányait a jövÅ‘ben is.
 
ErdÅ‘s Norbert üdvözölte, hogy a magyaroknak a „Bolygónk élelmezése, életre szóló energia” címet viselÅ‘ élelmezés-biztonsági világkiállításra vonatkozó három fÅ‘ üzenetét sikerült beemelni a parlamenti jelentésbe. A dokumentumot az Európai Parlament delegációja ünnepélyes keretek között adja majd át a világkiállítás szervezÅ‘inek: az olasz kormánynak és az Élelmezési és MezÅ‘gazdasági Világszervezetnek.
 
„Az elsÅ‘ és a legfontosabb az élelmiszerpazarlás elleni küzdelem terén megvalósuló összefogás” – emelte ki ErdÅ‘s Norbert. Miközben az Élelmezési és MezÅ‘gazdasági Világszervezet szerint a világ 7 milliárdról 9,1 milliárdra növekvÅ‘ népessége 2050-re az élelmiszerkínálat 70%-os növelését fogja igényelni, világszerte az élelmiszerek 30%-a megy veszendÅ‘be vagy pazarolják el. Az Európai Unió éves élelmiszerpazarlása megközelítÅ‘leg 89 millió tonna, míg Magyarországon a legfrissebb adatok szerint körülbelül 566 ezer tonna élelmiszerhulladék keletkezik egy évben. „Ezt a mennyiséget minden rendelkezésünkre álló eszközzel csökkentenünk kell, ezért javasoltam, hogy a tagállamok ne csak támogassák, hanem saját maguk terjesszék is a veszteséget és a pazarlást megelÅ‘zÅ‘ bevált gyakorlatokat” – tette hozzá a néppárti politikus. A kiskereskedelmi láncoknak például folyamatosan lehetÅ‘vé kellene tenniük a karitatív szervezetek számára, hogy az eladatlan és biztonságos, fogyasztható élelmiszereiket rendszeresen és ingyenesen átvehessék. „Büszke vagyok rá, hogy a magyar kormány volt az elsÅ‘, aki EU szinten összefogást kezdeményezett az élelmiszerpazarlás ellen, ez a magyar uniós elnökség egyik nagy eredménye” – hívta fel a figyelmet ErdÅ‘s Norbert.
 
Az EP MezÅ‘gazdasági és Vidékfejlesztési Bizottsága egyetértett abban, hogy sürgetnünk kell az Európai Bizottságot, azonnal és minden eszközzel lépjen fel a termelÅ‘k tárgyalási alkupozíciójának a megerÅ‘sítése, a méltányos jövedelmek és a méltányos termelÅ‘i árak biztosítása érdekében. „Más tagállamokhoz hasonlóan a kiskereskedelmi áruházláncok által gyakorta folytatott tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok komoly veszteségeket okoznak a magyar termelÅ‘knek is, ezért határozott uniós fellépésre van szükség” – emelte ki a fideszes EP-képviselÅ‘.
 
„Végül ne felejtsük el, hogy Európa élelmiszerellátása elsÅ‘sorban a Közös Agrárpolitika vívmányainak a megÅ‘rzésén múlik” – emlékeztetett ErdÅ‘s Norbert. A KAP-nak nem csak szilárdnak kell maradnia, de a jövÅ‘ben is megfelelÅ‘ finanszírozásban kell részesülnie, nem csökkenhet tovább a politika költségvetése. „Örömmel tölt el, hogy képviselÅ‘társaim döntÅ‘ többsége osztja ezt az alapelvet és támogatta az erre vonatkozó módosító javaslatomat” – emelte ki a néppárti politikus.
 
 
Brüsszel, 2015. március 25.
 
További információ:
ErdÅ‘s Norbert irodája: +32-228-37716
http://fidesz-eu.hu/
http://erdos.fidesz-eu.hu/

2015. MÁRCIUS 26. - ÉRTESÍTÉS A FALUGAZDÁSZ ÜGYFÉLFOGADÁSI IDŐPONTJÁRÓL

 


2015. MÁRCIUS 25. - TÁJÉKOZTATÓ AZ AGRÁRTÁMOGATÁSOKRÓL


2015. MÁRCIUS 25. - ANYÁK NAPI FELHÍVÁS


2015. MÁRCIUS 24. - TÁJÉKOZTATÓ A SZELEKTÍV HULLADÉKGYŰJTÉSRŐL

 


2015. MÁRCIUS 24. - BAJNOKI LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS
BUCSA SE - CSORVÁSI SK
 
 
Megyei II. osztályú bajnoki labdarúgó-mérkÅ‘zés

2015. március 29. vasárnap 16:00

Előtte 14:00 - kor U20-as meccs.
 
 
 

HAJRÁ BUCSA! 


2015. MÁRCIUS 23. - MA TESTÜLETI ÜLÉS LESZ

Ma 13:30-tól társulási tanácsi, majd saját képviselÅ‘-testületi ülés lesz a Községházán. A napirendi pontok a Meghívó menüpontban olvashatók.


2015. MÁRCIUS 23. - 12 TÚRA BUCSA KÖRÜL

 


2015. MÁRCIUS 23. - HETI ÉTLAP

 


2015. MÁRCIUS 18. - HÚSVÉTI KÉZMŰVES FOGLAKOZÁS

 


2015. MÁRCIUS 17. - FOLYTATÓDIK A 12 TÚRA SOROZAT


2015. MÁRCIUS 17. - ORTOPÉDIAI SZAKRENDELÉS


2015. MÁRCIUS 17. - INTERNET FIESTA


2015. MÁRCIUS 16. - HETI ÉTLAP

 


2015. MÁRCIUS 16. - A MI MÁRCIUS 15-ÉNK

Péntek délben a bucsai általános iskolások ünnepi műsorával, március 15-én pedig közös szavalással emlékeztünk az 1848-as forradalomra. A "Mi március 15-énk" elnevezésű esemény keretében országszerte több száz településen szavalták egy idÅ‘ben, közösen PetÅ‘fi Sándor Nemzeti dal című költeményét. A bucsai rendezvényt a helyi néptáncosok fellépése is színesítette.

További fotók a képre kattintva tekinthetÅ‘k meg


2015. MÁRCIUS 13. - ÉRTESÍTÉS KÉMÉNYSEPRŐ-IPARI KÖZSZOLGÁLTATÁS


2015. MÁRCIUS 12. - ÜNNEPI MŰSOR

 


2015. MÁRCIUS 12. - VILLÁMCSŐDÜLET

 


2015. MÁRCIUS 9. - LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ


2015. MÁRCIUS 9. - HETI ÉTLAP


2015. - MÁRCIUS 8. - KARÁDY DALOK A KÖZÖSSÉGI HÁZBAN A NŐNAPON - KEZDÉS: 16,00 ÓRA

2015. MÁRCIUS 6. - GAZDASÁGI BIZOTTSÁGI ÜLÉS ÉS TESTÜLETI ÜLÉS LESZ A JÖVŐ HÉTEN - MEGHÍVÓK A DOKUMENTUMOK PONTBAN OLVASHATÓK

2015. MÁRCIUS 2. - HETI ÉTLAP


2015. MÁRCIUS 2. - TÁJÉKOZTATÁS A TELEPÜLÉST ÉRINTŐ ÁLLATEGÉSZSÉGÜGYI HÍREKRŐL

Tájékoztatjuk a Lakosokat, hogy a Békés Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-Biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága részérÅ‘l Dr. Tóth Gábor állategészségügyi és élelmiszer-ellenÅ‘rzési igazgató Bucsa településre  vonatkozóan megfigyelési körzetet rendelt el a Füzesgyarmat település közigazgatási területén megállapított magas patogenitású madárinfluenza megbetegedések miatt.

Ennek keretében az elkövetkezendÅ‘ naponban Dr. Csuta Lajos állatorvos felkeresi a lakosokat ingatlanjaikon, és a baromfitartás iránt fog érdeklÅ‘dni.

Kérjük a Lakosokat, hogy szíveskedjenek közreműködni az ellenÅ‘rzés lefolytatása alatt.

Köszönettel és tisztelettel:

Kláricz János polgármester, Dr. Nagy Éva jegyzÅ‘


2015. FEBRUÁR 27. - KARÁDY-DALOK NŐNAPON A KÖZÖSSÉGI HÁZBAN

 


2015. FEBRUÁR 25. - TÁJÉKOZTATÁS AZ AKTÍV KORÚAK ELLÁTÁSÁVAL KAPCSOLATBAN

 


2015. FEBRUÁR 25. - LEGSZEBB KONYHAKERT JELENTKEZÉSI LAPJA

 


2015. FEBRUÁR 24. - "A LEGSZEBB KONYHAKERTEK" - PÁLYÁZATI FELHÍVÁS


2015. FEBRUÁR 23. - HETI ÉTLAP

 


2015. FEBRUÁR 20. - KÖZMEGHALLGATÁS LESZ MÁRCIUS 6-ÁN


2015. FEBRUÁR 20. - SELEJTEZETT KÖNYVEK VÁSÁRA


2015. FEBRUÁR 24. - GAZDASÁGI BIZOTTSÁGI, KETTES EGYÜTTES ÜLÉS ÉS SAJÁT NYILVÁNOS ÜLÉS LESZ KEDDEN. Az előterjesztések a dokumentumok menüpontban találhatók.

2015. FEBRUÁR 18. - ÁLDOZATVÉDELEM, VAGYONVÉDELEM

 


2015. FEBRUÁR 17. - CIRKUSZ

Február 18-án szerdán 17 órától cirkusz lesz a Közösségi Házban. A program részleteirÅ‘l, a belépÅ‘krÅ‘l a településen kihelyezett plakátokról tájékozódhatnak.


2015. FEBRUÁR 17. - HETI ÉTLAP


2015. FEBRUÁR 17. - TÉLŰZŐ FARSANGI TÁNCHÁZ LESZ SZOMBATON


2015. FEBRUÁR 16. - MEGJELENTEK AZ IDEI NEA-PÁLYÁZATOK

Megjelent az Emberi ErÅ‘források Minisztériuma által biztosított forrásból, a Nemzeti Együttműködési Alap 2015. évre vonatkozó pályázati kiírása. Ezzel megnyílt a lehetÅ‘ség, a civil önszervezÅ‘dések működésének és szakmai tevékenységének, a nemzeti összetartozásunk erÅ‘sítését és a közjó kiteljesedésében vállalt szerepük támogatásának finanszírozására. A korábbi évekhez hasonlóan pályázatok lebonyolításával kapcsolatos feladatokat az Emberi ErÅ‘forrás TámogatáskezelÅ‘ látja el. A működési kiírás egységes szerkezetben, egy pályázati kiírás keretében, míg a szakmai programok támogatására kollégiumonként, külön-külön jelent meg.


A felhívások a http://www.nea.hu/palyazatok linken érhetÅ‘k el.


2015. FEBRUÁR 12. - TÁRSULÁSI, KETTES EGYÜTTES ÉS TESTÜLETI ÜLÉS LESZ FEBRUÁR 16-ÁN HÉTFŐN

Társulási, kettes együtes és testülei ülés lesz február 16-án hétfÅ‘n. Az elÅ‘terjesztések a dokumentumok menüpontban érhetÅ‘k el.


2015. FEBRUÁR 11. - SAJTÓKÖZLEMÉNY

Számos lehetÅ‘ség van a "Békéscsabai Műemlékfalu" elnevezésű projekt támogatására

ErdÅ‘s Norbert európai parlamenti képviselÅ‘ sajtóközleménye

A többszáz éves békéscsabai házak megmentése és kulturális célú hasznosítása érdekében írásbeli kérdést tettem fel az Európai Bizottságnak. Corina CreÈ›u regionális fejlesztési biztos válaszában számos támogatási lehetÅ‘ségre hívta fel a figyelmem. A "Műemlékfalu" kialakításához az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és az Európai MezÅ‘gazdasági Vidékfejlesztési Alapból lehet többféle támogatásra pályázni - jelentette ki ErdÅ‘s Norbert fideszes európai parlamenti képviselÅ‘ Strasbourgban.

ErdÅ‘s Norbert kiemelte, hogy a szóban forgó projekt célja egyrészt megmenteni azokat a többszáz éves házakat, amelyek a mai napig Å‘rzik a korabeli népi építészet elemeit, másrészt a már bontásra ítélt épületeket egy „helyi múzeumban” újra felépíteni, megtartani az utókornak. Egy, az elmúlt évszázadok hangulatát mindenben felidézÅ‘ „élÅ‘ múzeumról” lenne szó.

Hozzátette, hogy a felépítendÅ‘, jellemzÅ‘en békéscsabai szlovák és magyar házak mellett helyet kapnának a régió más nemzetiségeinek épületei, építményei: sváb, román, cigány és szerb stílusú épületek, utalva ezzel a dél-alföldi régió évszázados közös múltjára, kultúrájára. Az „élÅ‘ múzeum” abban a lényeges használati értékben különbözne a többi hasonló, ám csupán „bemutató” jellegű múzeumtól, hogy a házakat, környezetüket lakhatóvá téve a múlt úgymond „kipróbálhatóvá” válna, az idelátogatók beköltözve a létesítményekbe saját bÅ‘rükön tapasztalhatnák meg az Å‘sök életmódját és életformáját.

Kifejezetten örülök, hogy ez a jelentÅ‘s kulturális fejlesztési projekt számos jogcím keretében pályázhat uniós támogatásra - emelte ki az európai parlamenti képviselÅ‘. Ami az Európai Regionális Fejlesztési Alapot illeti, egyedi támogatás elsÅ‘sorban a "gazdasági fejlesztési és innovációs programból", valamint a "terület- és településfejlesztési programból" érhetÅ‘ el. Ezek összköltségvetése több mint 597 millió euró.

A "gazdasági fejlesztési és innovációs program" a nemzeti, illetve nemzetközi jelentÅ‘ségű természeti és kulturális örökség megÅ‘rzését és védelmét célozza azáltal, hogy bÅ‘víti és javítja az idegenforgalmi látványosságok és ajánlatok kínálatát. A "terület- és településfejlesztési program" tematikus fejlesztések, valamint helyi és regionális idegenforgalmi csomagok útján segíti elÅ‘ a helyi és regionális turizmus fejlesztését.

Ezen túlmenÅ‘en az Európai MezÅ‘gazdasági Vidékfejlesztési Alapból a "települések kulturális örökségének helyreállítása és fejlesztése", valamint a "vidéki területeken megvalósuló idegenforgalmi fejlesztések" egyaránt részesülhetnek támogatásban a 2014–2020 közötti vidékfejlesztési program keretében.

Az EU Kreatív Európa programjának Kultúra alprogramja szintén lehetÅ‘séget biztosít a kulturális örökség támogatására a kulturális örökség területén tevékenykedÅ‘ szereplÅ‘k együttműködésének ösztönzése által. A Kultúra alprogram célja az európaiak közös kulturális értékeken alapuló kulturális terének fejlesztése három különbözÅ‘ részt vevÅ‘ ország legalább három kulturális szervezete közötti kulturális együttműködési projektek kidolgozása által. A pályázati felhívások útján a feltételeknek megfelelÅ‘ projektek egy versenyeztetéses eljárás alapján részesülhetnek támogatásban.


2015. FEBRUÁR 10. - BUCSAI ÓVODÁSOKÉRT

 


2015. FEBRUÁR 9. - FOLYTATÓDIK A SZOCIÁLIS TŰZIFA KIOSZTÁSA


2015. FEBRUÁR 9. - HETI ÉTLAP

 


2015. FEBRUÁR 3. - "EGYMILLIÁRD NŐ ÉBREDÉSE"

 


2015. FEBRUÁR 3. - ACTIVITY ÉS BEUGRÓ KLUB

 


2015. FEBRUÁR 2. - HETI ÉTLAP

 


2015. FEBRUÁR 2. - VÉRADÁS

Ma reggel fél 9-tÅ‘l 11:30-ig véradás lesz a Községházán.


2015.FEBRUÁR 2. - GAZDASÁGI BIZOTTSÁGI, TÁRSULÁSI, ÉS KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉSEK LESZNEK KEDDEN

2015. február 3-án kedden délután 13,00 órától Gazdasági Bizottsági, 15,00 órától Társulási Tanács Pénzügyi Bizottsági, 15,30 órától Társulási Tanácsi, 16,00 órától Bucsa és Kertészsziget Önkormányzat KépviselÅ‘-testületeinek együttes ülése, 16,30 órától Bucsa saját ülése kerül megtartásra, a 2015. évi költségvetéssel a fÅ‘ napirenden.

ElÅ‘terjesztések a dokumentumok menüpontban találhatók.


2015. JANUÁR 26. - TÁJÉKOZTATÁS ÚTLEZÁRÁSRÓL

Tisztelt Lakosok!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a napokban lezárásra kerül a Szondy utca Kossuth utca felÅ‘li lejárata.

A Szondy utcát a szomszédos Baross utca felÅ‘l lehet megközelíteni amíg a munkálatok tartanak.

Kláricz János polgármester


2015. 01. 26. - HETI ÉTLAP

 


2015. JANUÁR 23. - I. CIVILEK ÉS SZOLGÁLTATÓK NAPJA

 


2015, JANUÁR 21. - VERS- ÉS PRÓZAÍRÓ PÁLYÁZAT


2015. JANUÁR 19. - HETI ÉTLAP

 


2015. JANUÁR 13. - ÉRTESÍTÉS A TŰZIFA KIOSZTÁS IDEJÉRŐL


2015. JANUÁR 12. - HETI ÉTLAP


2015. JANUÁR 10. - A HIVATAL ÉS A BUCSA-ÉP KFT ZÁRVA TART


2015. JANUÁR 9. - TÁJÉKOZTATÁS A MAGÁNFŐZÖTT PÁRLAT UTÁN FIZETENDŐ ÁTALÁNYADÓRÓL


2015. JANUÁR 6. - HETI ÉTLAP

 


2015. JANUÁR 5. - ÉRTESÍTÉS GALLYAZÁSI, FAKIVÁGÁSI, NYILADÉKTISZTÍTÁSI MUNKÁLATOKRÓL


2014. DECEMBER 19. - TÁJÉKOZTATÁS AZ 1. SZÁMÚ HÁZIORVOSI KÖRZET RENDELÉSI HELYSZÍNE VÁLTOZÁSÁVAL KAPCSOLATOSAN

Tájékoztatjuk a Lakosságot, hogy 2015. január 1. napjától az 1. sz. háziorvosi körzet rendelÅ‘je a Kossuth u. 65. szám alatt működik. Rendel: Dr. Serester Zoltán helyettesítÅ‘ háziorvos

Rendelési idÅ‘: hétfÅ‘tÅ‘l - péntekig 8,00 órától 12,00 óráig

HétfÅ‘-szerda-péntek délután 17,00 órától 18,00 óráig

ElsÅ‘ rendelési nap: 2015. január 5. hétfÅ‘ 

 

Tisztelettel:

Kláricz János polgármester

Bucsa, 2014. december 19.


2014. DECEMBER 19. - ÜGYFÉLFOGADÁS 2014. DECEMBER 22-31-IG

Tájékoztatjuk a Tisztelt Ügyfeleket, hogy a Bucsai Közös Önkormányzati Hivatal 2014. december 22. napjától december 31-ig napjáig nem tart ügyfélfogadást.

Haláleset anyakönyvezése végett Csaláné Bányai Katalin munkatársat lehet keresni a 06 30 944 8947 vagy a 70 378 7259-es telefonszámon.

Ügyfélfogadás legközelebb: 2015. január 5. hétfÅ‘ 

 

Dr. Nagy Éva

jegyző


2014. DECEMBER 19. - BOLDOG ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK!

ÁLDOTT, BÉKÉS KARÁCSONYT

ÉS BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK

BUCSA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA NEVÉBEN!


2014. DECEMBER 18. - A BUCSA-ÉP KFT. ÜGYFÉLFOGADÁSA AZ ÜNNEPEK ALATT


2014. DECEMBER 17. - HÍVOGATÓ - KÖZÖS FENYŐFADÍSZÍTÉSRE - GYERTYAGYÚJTÁSRA


2014.DECEMBER 17. - KÖZZÉTÉTEL BURSA HUNGARICA FELSŐOKTATÁSI ÖNKORMÁNYZATI ÖSZTÖNDÍJPÁLYÁZAT EREDMÉNYÉRŐL

 

Bucsa Község Önkormányzata

a 2015. évi Bursa Hungarica FelsÅ‘oktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatra

    9 db „A” típusú, és 1 db „B” típusú pályázatot fogadott be a jelentkezÅ‘ktÅ‘l.

 
A KözművelÅ‘dési, Sport és Környezetvédelmi Bizottság döntése alapján a pályázatok érvényesek voltak.

A 9 db „A” típusú pályázóból 5 pályázó 5.000 Ft/hó összegben, 4 pályázó 3.000 Ft/hó összegben megállapított támogatást kap a 2014/2015 tanév II. félévére és a 2015/2016. tanév I. félévére.

1 fÅ‘ "B" típusú pályázatot benyújtó 5.000 Ft-ra lesz jogosult 3x10 hónapon át, 2015. szeptember hónaptól kezdÅ‘dÅ‘en, amennyiben a feltételeknek meg fog felelni.

Az önkormányzati rendelet alapján felülvizsgálatra került 2 fÅ‘ „B” típusú pályázó jogosultsága, akik 3.000-3.000 Ft-os támogatásban részesülnek.

Bucsa, 2014. december 17.

                                                           Kláricz János

                                                            polgármester

 

                                                                          

 

 

 

 

 


2014. DECEMBER 8. - HETI ÉTLAP


2014. DECEMBER 8. - KÖNYVTÁRMEGNYITÓ


2014. DECEMBER 8. - JÓTÉKONYSÁGI VÁSÁR LESZ A PARKBAN


2014. DECEMBER 8. - CSÜTÖRTÖKÖN ÜLÉSEZIK A KÉPVISELŐ-TESTÜLET

2014. december 11-én csütörtökön tartja ülését a Gazdasági Bizottság, a Társulási Tanács, majd Bucsa-Kertészsziget együttes és bucsai saját nyilvános ülésre is sor kerül a Községházán. A napirendi pontok a Meghívó menüpontban olvashatók.


2014. DECEMBER 2. - KÓTI ÁRPÁD LETT A NEMZET SZÍNÉSZE

Az 1934-ben Bucsán született Kóti Árpádot választották a Nemzet Színészévé a közelmúltban elhunyt Gera Zoltán helyére.

A 80 éves színművész, a debreceni Csokonai Nemzeti Színház tagja idén március 15-én vehette át Kossuth-díjat.

A Nemzet Színésze címet a nemzeti színjátszás élÅ‘ művészei közül azok kaphatják meg, akik a magyar nyelv ápolása, a nemzeti irodalom tolmácsolása, a magyar színművészet, a nemzeti színjátszás fejlesztése, népszerűsítése során kimagasló érdemeket szereztek. A címet elsÅ‘ ízben 2000. augusztus 22-én adták át, halálig szól, egyszerre legfeljebb tizenketten viselhetik, és életük végéig részesülnek a jelenleg havonta nettó 630 ezer forint juttatásban.

Ha a cím egy viselÅ‘je elhalálozik, a megüresedett helyre a cím többi birtokosa egyhangú szavazással tehet javaslatot. A Nemzet Színésze cím annak adományozható, aki fÅ‘- vagy epizódszerepekben kimagasló teljesítményt nyújtott, betöltötte a 62. életévét, 40 évet a színészi pályán vagy legalább 20 évadot - évadonként legalább egy szerepben - a Nemzeti Színház színpadán töltött.

A nemzet színésze jelenleg Berek Kati (2000-tÅ‘l), Bitskey Tibor (2014-tÅ‘l), Bodrogi Gyula (2007-tÅ‘l), Cserhalmi György (2014-tÅ‘l), Haumann Péter (2010-tÅ‘l), Király Levente (2006-tól), Kóti Árpád (2014-tÅ‘l), Máthé Erzsi (2000-tÅ‘l), Molnár Piroska (2011-tÅ‘l), Psota Irén (2000-tÅ‘l), Tordy Géza (2008-tól) és TörÅ‘csik Mari (2000-tÅ‘l).

A cím korábbi birtokosai: Agárdy Gábor (2006-ban hunyt el), Avar István (2014-ben hunyt el), Bessenyei Ferenc (2004-ben hunyt el), Darvas Iván (2007-ben hunyt el), Garas DezsÅ‘ (2011-ben hunyt el), Gera Zoltán (2014-ben hunyt el), Kállai Ferenc (2010-ben hunyt el), Komlós Juci (2011-ben hunyt el), Lukács Margit (2002-ben hunyt el), Raksányi Gellért (2008-ban hunyt el), Sinkovits Imre (2001-ben hunyt el), Szabó Gyula (2014-ben hunyt el), Sztankay István (2014-ben hunyt el) és Zenthe Ferenc (2006-ban hunyt el).
 

Kóti Árpád 1934. november 15-én született a Békés megyei Bucsán. Kiskunfélegyházán járt testnevelési gimnáziumba, és középiskolai tanára biztatására kezdett versmondással foglalkozni. Érettségi vizsgáját követÅ‘en egyszerre három intézménybe is felvételt nyert: a testnevelési fÅ‘iskola, a soproni erdÅ‘mérnöki kar és a színművészeti fÅ‘iskola közül az utóbbit választotta, bár saját bevallása szerint korábban színházi elÅ‘adást sem látott. A Színművészeti FÅ‘iskolát 1958-ban végezte el, osztálytársa volt TörÅ‘csik Mari, Bodrogi Gyula, Madaras József, Margitai Ági.

ElsÅ‘ sikerét József Attila Hazám című versének elszavalásával még fÅ‘iskolásként aratta tanára, Básti Lajos és osztálytársai elÅ‘tt. 1958-ban a Békés Megyei Jókai Színházhoz szerzÅ‘dött. 1960 és 1963 között az egri Gárdonyi Géza Színházban, a veszprémi PetÅ‘fi Színházban és a szolnoki Szigligeti Színházban is játszott. 1963-ban Lengyel György hívására a debreceni Csokonai Színházba szerzÅ‘dött, a rendezÅ‘ elÅ‘ször G.B. Shaw Szent Johanna című darabjában instruálta. Az intézménynek több mint öt évtizede - ma már örökös - tagja, és a várost és a társulatot a budapesti Nemzeti Színházért sem volt hajlandó elhagyni. Kóti Árpád elsÅ‘ komoly sikerét a Kapaszkodj Malvin, jön a kanyar című színdarabban, a magyar hÅ‘si halott katona megformálásával aratta.

ElsÅ‘sorban drámai karakterszerepek alakítója, a legszebben, legtermészetesebben beszélÅ‘ magyar színészek egyike. Szerepei közül kiemelkedik Csehov Ványa bácsija, Hamvai Kornél Márton partjelzÅ‘ fázik, Marin Drzic Dundo Maroje, valamint Tóth-Máthé Miklós Én, Károli Gáspár című darabjának címszerepe. Shakespeare Lear királyában elÅ‘ször Edmund, majd Gloster szerepe találta meg, és 75 évesen eljátszotta a címszerepet is. Nagy sikert aratott Háy János Gézagyerek című darabjának Herda Pityujaként is.

Forrás: www.hir24.hu


2014. DECEMBER 1. - HETI ÉTLAP

 


2014. NOVEMBER 28 - HIRDETMÉNY FÖLDTULAJDONOSOK RÉSZÉRE

Tisztelt Bucsai Földtulajdonosok!

 

 

Értesítjük Önöket, hogy a Sárréti Vadásztársaság 2014. december 14-én vasárnap 9,00 órától 12, 00 óráig fizeti a termÅ‘föld után járó haszonbért.

A kifizetés helye: Vadászház

Kérjük Önöket, hogy a kifizetéshez az adószámát mindenki hozza magával.

 

Bucsa, 2014. november 28.

 

                                            A Vadásztársaság

                                              IntézÅ‘ Bizottsága

 


2014. NOVEMBER 28. - ELMARAD A SZOMBATI KERÉKPÁRTÚRA

A 2014. november 29-re tervezett villogói kerékpártúra a rossz idÅ‘járás miatt elmarad.


2014. NOVEMBER 26. - ÁLLÁSPÁLYÁZAT - HÁZIORVOSI ASSZISZTENS MUNKAKÖR BETÖLTÉSÉRE - A PÁLYÁZATOK MENÜPONTBAN OLVASHATÓ

2014. NOVEMBER 25. - JÓTÉKONYSÁGI MIKULÁS-BÁL

 


2014. NOVEMBER 24. - HETI ÉTLAP

 


2014. NOVEMBER 24. - LELEMÉNYES HŐSEINK

 


2014. NOVEMBER 24. - SZOCIÁLIS CÉLÚ TŰZIFA OSZTÁS


2014. NOVEMBER 24. - GYERMEKVÉDELMI KEDVEZMÉNYRE JOGOSULT KISKORÚ GYERMEKEKNEK JÁRÓ TÁMOGATÁS


2014. NOVEMBER 18. - ÉRTESÍTÉS AZ ESETLEGES ÁRAMSZÜNETEKRŐL

Tisztelt Ügyfelünk!

Folyamatos korszerűsítést hajtunk végre hálózatunkon.

A tervszerű beavatkozások biztonságos elvégzése érdekében elengedhetetlen a vezeték idÅ‘szakos feszültség-mentesítése.

 A szükséges munkálatok elvégzésének érdekében   

2014. december 8-án és 9-én 9.00 órától várhatóan 15.00 óráig  

Bucsa településen a Kossuth TR állomás ellátási területén a PetÅ‘fi u. 2-12 és 1-5 szám között, Kossuth u. 1-19 és 2-18 szám között, valamint a Rákóczi u. 1-13, 2-16 szám között található fogyasztási helyeken áramszünet lesz.    

„A balesetek megelÅ‘zése érdekében felhívjuk figyelmét, hogy az áramszünet ideje alatt HÁLÓZATHOZ CSATLAKOZTATOTT ÁRAMFEJLESZTŐT HASZNÁLNI csak az E.ON-nal megkötött - a leválasztás feltételeit tartalmazó - ÜZEMVITELI MEGÁLLAPODÁS ELŐÍRÁSAI SZERINT SZABAD!

 Ezzel kapcsolatos bejelentéseit a 56/506-148 telefaxon, vagy a 56/506-100/47201 telefonon várjuk.”


2014. NOVEMBER 17. - HETI ÉTLAP

 


2014. NOVEMBER 13. - INGYENES BÖRZE


2014. NOVEMBER 13. - MEGHÍVÓ


2014. NOVEMBER 10 - SZILÁRD HULLADÉKSZÁLLÍTÁS

Tájékoztatjuk a Lakosságot, hogy a szilárd hulladék elszállítása: - a Szív utcától a Déli sor utcáig 2014. november 11-én kedden,

az Árpád sor utcától a Móra utcáig, valamint Bucsa "Bogárzói" utcákban 2014. november 12-én szerdán fog megtörténni.

A lakosoknak lehetÅ‘ségük van a hulladékgyűjtÅ‘ edény mellé két darab gyűjtÅ‘zsákot is kitenni! 

 


2014. NOVEMBER 10. - JELENTKEZÉS VETÉLKEDŐRE

2014. november 20-án kerül megrendezésre a Szeretlek, Sárrét! elnevezésű vetélkedÅ‘ a szeghalmi Péter András Gimnázium és Szigeti Endre SzakképzÅ‘ Iskola tornatermében. A vetélkedÅ‘n települési szinten szeretnénk képviselni Bucsát. A falu csapatába két 7-8. osztályos diák és egy PAG-SZESZI-s végzÅ‘s bucsai diák jelentkezését várjuk november 13-ig az önkormányzat elérhetÅ‘ségein. 


2014. NOVEMBER 10. - BAJNOKI MÉRKŐZÉS

 BUCSA SE - BÉKÉSCSABAI MÁV SE

Megyei II. osztályú bajnoki labdarúgó-mérkÅ‘zés

2014. november 16. vasárnap 13:00

Előtte 11:00 - kor U20 - as meccs.

HAJRÁ BUCSA!


2014. NOVEMBER 10. - PSZICHOLÓGUS-ELŐADÁS VOLT BUCSÁN

2014. november 7-én pénteken Szicsek Margit szakpszichológus, fÅ‘iskolai docens tartott nagyszerű elÅ‘adást a Közösségi Házban. Az eseményre a Békés Megyei TIT Körösök Vidéke Egyesület jóvoltából kerülehetett sor Bucsán. A békéscsabai egyesület a Családok Európai Éve és a Magyar Tudomány Ünnepe keretén belül szervezett 8 elÅ‘adást a megyében. Bucsán kívül Békéscsabán, Békésen, Szarvason, VésztÅ‘n, MezÅ‘kovácsházán, Szeghalmon és MezÅ‘berényben lesz hasonló beszélgetés. A bucsai est témája "az önmagunk feletti diadal - saját korlátaink lebontása" volt. A rendezvényt a Nemzeti Együttműködési Alap támogatta.


2014. NOVEMBER 10. - MA TESTÜLETI ÜLÉSEK

Ma délután fél 3-tól elÅ‘bb Kertészszigettel közös, majd 14:45-tÅ‘l saját nyilvános ülést tart a bucsai képviselÅ‘-testület a Községházán. Ezt egy zárt ülés követi. A napirendi pontok a Meghívó menüpontban olvashatók.


2014 . NOVEMBER 10. - HETI ÉTLAP

 


2014. NOVEMBER 7. - MA PSZICHOLÓGUS-ELŐADÁS A KÖZÖSSÉGI HÁZBAN


2014. NOVEMBER 5. - ÉPÜL A MŰFÜVES PÁLYA

A sportpályán zajlik a pályázaton elnyert műfüves pálya építése. A munkálatokról készített képek napról napra megtekinthetÅ‘k a galériában.


2014. NOVEMBER 4. - MÉG HÁROM NAPIG ADHATÓ BE A BURSA HUNGARICA PÁLYÁZAT


2014. NOVEMBER 4. - SZENT MIHÁLY NAPI VIDEÓ

 


2014. NOVEMBER 4. - E.ON ADVENT-PÁLYÁZAT


2014. NOVEMBER 4. - NEMZETI GYÁSZNAP

"1956. november 4-én hajnalban indult meg a szovjet hadsereg magyarországi inváziója, aminek célja a forradalom leverése, a szocialista blokkból kilépni szándékozó, Nagy Imre vezette kormány megdöntése és a demokratikus rendszer felszámolása volt. A következÅ‘ napokban a világ felháborodva, ám tétlenül figyelte, ahogy a szovjetek páncélosaikkal megszállják Magyarország városait, lefegyverzik hadseregét, és hatalomra juttatják Kádár János Munkás-Paraszt Forradalmi Kormányát. A Vörös Hadsereg támadását természetesen a forradalom hívei nem nézték tétlenül, Budapesten és az ország számos pontján elkeseredett fegyveres harc kezdÅ‘dött a szocialista szuperhatalom bevonuló erÅ‘ivel szemben." (Forrás: Rubicon)


2014. NOVEMBER 3. - ELMARAD A KEDDI HULLADÉKSZÁLLÍTÁS

A Bucsa-ÉP Kft. ezúton is tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy a szállító jármű meghibásodása miatt a november 4-i hulladékszállítás elmarad. A szállítás új idÅ‘pontjáról késÅ‘bb értesítik a lakosokat.


2014. NOVEMBER 3. - HETI ÉTLAP


2014. OKTÓBER 30. - ELINDULT A MŰFÜVES PÁLYA ÉPÍTÉSE

Felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy a mai nappal megkezdett műfüves pálya kivitelezési munkálatainak ideje alatt a munkaterület környékén és a sportpályán fokozott óvatossággal közlekedjenek. A körbezárt munkaterületen illetékteleneknek tartózkodni balesetveszélyes!

A munkálatok elvégzése alatt a hazai mérkÅ‘zéseink természetesen itthon lesznek megtartva!


2014. OKTÓBER 29. - VASÁRNAP HAZAI BAJNOKI


2014. OKTÓBER 29. - SZABADSÁGON A FALUGAZDÁSZ


2014. OKTÓBER 28. - MEGHIBÁSODOTT A KUKÁSAUTÓ

Tájékoztatjuk az érintett Lakosságot, hogy a mai szemétszállítás alkalmával meghibásodott a kukásautó. A szállítás idÅ‘pontjáról értesítést kapnak a Lakosok.


2014. OKTÒBER 24. - Mégsem lesz öregfiúk mérkőzés

 A holnapi öregfiúk barátságos mérkÅ‘zés az esÅ‘zések és a pálya állapota miatt elmarad! 


2014. OKTÓBER 22. - A CSALÁDOK EURÓPAI ÉVE ÉS A MAGYAR TUDOMÁNY ÜNNEPE

 


2014. OKTÓBER 21. - MEGHÍVÓ AZ 1956-OS FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC MEGEMLÉKEZÉSÉRE


2014. OKTÓBER 20. - BARÁTSÁGOS LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS

 BUCSA ÖREGFIÚK - BORS ÖREGFIÚK

BARÁTSÁGOS LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS

2014. 10. 25. SZOMBAT 10:00 ÓRA

BELÉPŐ: INGYENES

HAJRÁ BUCSAI ÖREGEK!


2014. OKTÓBER 20. - ÉRTESÍTÉS

Az október 23-i megemlékezés rossz idÅ‘ esetén a MűvelÅ‘dési Házban kerül megrendezésre.


2014. OKTÓBER 20. - HETI ÉTLAP

 


2014.OKTÓBER 20. - ALAKULÓ ÜLÉS - BUCSA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLET ALAKULÓ ÜLÉSÉT 2014. OKTÓBER 20-ÁN HÉTFŐN DÉLUTÁN 15,00 ÓRAKOR TARTJA A KÖZSÉGHÁZA NAGYTERMÉBEN - MEGHÍVÓ ÉS ELŐTERJESZTÉS A DOKUMENTUMOKBAN

2014. OKTÓBER 16. - MEGHÍVÓ AZ 1956-OS FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC MEGEMLÉKEZÉSÉRE


2014. OKTÓBER 14. - BUCSA HELYI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG 23/2014.(X.14.) HATÁROZATA A POLGÁRMESTER VÁLASZTÁS EREDMÉNYÉRŐL

 

 


2014.OKTÓBER 14. - BUCSA HELYI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG 24/2014.(X.14.) HATÁROZATA A TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK VÁLASZTÁSÁNAK EREDMÉNYÉRŐL

 

 


2014. OKTÓBER 13. - FIGYELEM! A BURSA HUNGARICA FELSŐOKTATÁSI ÖNKORMÁNYZATI ÖSZTÖNDÍJPÁLYÁZAT 2015. ÉVI KIÍRÁSA ÉS A RÉSZLETES INFORMÁCIÓ.


2014. OKTÓBER 12. - A POLGÁRMESTER VÁLASZTÁS EREDMÉNYÉRŐL


2014. OKTÓBER 12. - A TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK VÁLASZTÁSÁNAK EREDMÉNYÉRŐL


2014. OKTÓBER 10. - VÉRADÁS LESZ 2014. OKTÓBER 16-ÁN (CSÜTÖRTÖKÖN)


2014. OKTÓBER 10. - GAZDAFÓRUM LESZ

    Felhívjuk a gazdák figyelmét, hogy a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara 2014. október 15-én (szerdán) 10 órától 12-óráig általános tájékoztatást tart az új nitrát érzékeny területeken elvárt kötelezettségekrÅ‘l, valamint a trágya tárolásra vonatkozó elÅ‘írásokról, határidÅ‘krÅ‘l. A fórum helye a Községháza nagyterme.


2014. OKTÓBER 7. - HETI ÉTLAP

 


2014. OKTÓBER 6. - MA VAN AZ ARADI VÉRTANÚK EMLÉKNAPJA

 


2014. OKTÓBER 3. - ÖSZTÖNDÍJPÁLYÁZAT

FIGYELEM! ÖSZTÖNDÍJPÁLYÁZAT

BURSA HUNGARICA 2015


Bucsa Község Önkormányzata kiírja a Bursa Hungarica FelsÅ‘oktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat „A” és „B” típusú
 2015. évi fordulóját
 
A pályázatbeadáshoz a Bursa Hungarica Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerében (a továbbiakban: EPER-Bursa rendszer) egyszeri pályázói regisztráció szükséges, melynek elérése: 
https://www.eper.hu/eperbursa/paly/palybelep.aspx
A pályázat rögzítésének és az önkormányzatokhoz történÅ‘ benyújtásának határideje: 2014. november 7.
A pályázatok elbírálásának határideje: 2014. december 8.
A települési önkormányzat az eredményeket 2014. december 19. napján teszi közzé.
 
Idézet az önkormányzat rendeletébÅ‘l:
 
A pályázat bírálati szempontjai
 
7. § (1)    A KözművelÅ‘dési, Sport és Környezetvédelmi Bizottság azokat a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló, felsÅ‘oktatási intézményben tanulmányokat megkezdeni kívánó, illetve folytató hallgatókat 5.000 Ft/hó ösztöndíjban részesíti, akiknek havi jövedelme vagy családjuk egy fÅ‘re jutó havi jövedelme nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegét (28.500 Ft).
(2)    A KözművelÅ‘dési, Sport és Környezetvédelmi Bizottság azokat a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló, felsÅ‘oktatási intézményben tanulmányokat megkezdeni kívánó, illetve folytató hallgatókat 3.000 Ft/hó ösztöndíjban részesíti, akiknek havi jövedelme vagy családjuk egy fÅ‘re jutó havi jövedelme nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 150 %-át (42.750 Ft).
(3)    A KözművelÅ‘dési, Sport és Környezetvédelmi Bizottság azokat a felsÅ‘oktatási intézményben tanulmányokat megkezdeni kívánó, illetve folytató hallgatókat 5.000 Ft/hó ösztöndíjban részesíti, akik a pályázat benyújtásának idÅ‘pontjában félárvának, vagy árvának minÅ‘sülnek.

Az „A” és „B” típusú pályázati kiírások és mellékletek a www.bucsa.hu weboldal Dokumentumok menüpontjából letölthetÅ‘k.
 

 


2014. OKTÓBER 2. - TÁJÉKOZTATÁS ÁLLAPOTFELMÉRÉSRŐL A CSATORNAHÁLÓZAT KIVITELEZÉSE ELŐTT

Tájékoztatjuk a Lakosokat, hogy a szennyvízhálózat kiépítésének kivitelezési munkálatai elÅ‘készítéséhez a községben a kivitelezÅ‘ (Swietelsky Magyarország Kft) megbízásából közterületi állapotrögzítési munkálatokat végeznek a megbízott munkatársak

A munkálatok folyamán rögzítésre kerülnek az útburkolatok, vízelvezetÅ‘ árkok, járdák, kapubejárók, kerítéslábazatok, épületek utcafronti homlokzatainak az állapotai.

Ez történhet fényképezéssel, vagy videó-felvétellel, illetve papír alapú rögzítéssel.

Kérjük megértésüket, és segítségüket a munkavégzés akadálytalan ellátása végett.

                                                                       Kláricz János polgármester

 


2014. OKTÓBER 1. - MA VAN AZ IDŐSEK VILÁGNAPJA

Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét AZ IDŐSEK VILÁGNAPJÁvá. Napjainkban kb. 600 millió hatvan év feletti személy él a világon, számuk 2025-re akár meg is kétszerezÅ‘dhet, éppen ezért a gyorsan öregedÅ‘ világban az idÅ‘sek sokat segíthetnek –önkéntes munkával, tapasztalataik átadásával.


M. Legrand : Az idősek tisztelete


Amíg fiatal vagy, sosem gondolsz arra,

hogy eljön az Å‘sz is, s elszállnak a darvak.


Amíg fiatal vagy, nincsen sosem gondod.

Nem érdekel semmi, csak a saját dolgod.


Pedig gondolnod kell, azon sok emberre,

akik annyit tettek, s jártak a kedvedbe.


Legalább e napon, jussanak eszedbe!

Legyél hálás nekik, s ne legyen feledve!


Szüleid, akik az életedet adták,

nagymamák, nagyapák, ne legyenek árvák.


Tanítóid, kiktÅ‘l csak a jót tanultad.

Gondolj szeretettel, tiszteleted rójad.


TörÅ‘djél és szeress! Mindenki azt mondja:

hogy amennyit most adsz, annyit kapsz majd vissza!


2014. SZEPTEMBER 29. - HETI ÉTLAP

 


2014. SZEPTEMBER 25. - EGÉSZSÉGNAP BUCSÁN!

 


2014. SZEPTEMBER 24. - MEGHÍVÓ

 


2014. SZEPTEMBER 23. - TÁJÉKOZTATÓ

 


2014. SZEPTEMBER 22. - TÁJÉKOZTATÓ IVÓVÍZHIÁNY MOSATÁSI MUNKÁLATOK

 


2014. szeptember 22. - HETI ÉTLAP

 


2014. SZEPTEMBER 22. - BAJNOKI MÉRKŐZÉS

 BUCSA SE - KÉTEGYHÁZI SE

Megyei II. osztályú bajnoki labdarúgó-mérkÅ‘zés

2014. szeptember 28. vasárnap 16:00

Előtte 14:00-kor U20-as meccs!

HAJRÁ BUCSA!


2014. SZEPTEMBER 22. - TÁJÉKOZTATÓ ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ JELÖLTEKRŐL

 


2014. SZEPTEMBER 22. - TÁJÉKOZTATÁS POLGÁRMESTER JELÖLTEKRŐL

 


2014. SZEPTEMBER 19. - TÁJÉKOZTATÓ DELEGÁLÁSRÓL


2014. SZEPTEMBER 19. - ITTHON VAGY - MAGYARORSZÁG, SZERETLEK!


2014. SZEPTEMBER 19. - ITTHON VAGY - MAGYARORSZÁG, SZERETLEK!


2014. SZEPTEMBER 19. - ÓRIÁSBÁBOS FELVONULÁS ÉS GÓLYALÁBAS MESEJÁTÉK


2014. SZEPTEMBER 19. - CSÜLÖKFŐZŐ VERSENY


2014. SZEPTEMBER 19. - SZÜRETI TÁNCHÁZ


2014. SZEPTEMBER 18. ERDŐS NORBERT SAJTÓKÖZLEMÉNYE

 


2014. SZEPTEMBER 17. - ALÁÍRTÁK A SZENNYVÍZBERUHÁZÁS KIVITELEZŐI SZERZŐDÉSÉT

Ma délelÅ‘tt a Községháza nagytermében tartották a BUCSA KÖZSÉG SZENNYVÍZCSATORNÁZÁSA projekt nyitórendezvényét.

Az eseményen elÅ‘ször Kláricz János köszöntötte a megjelenteket, és hangsúlyozta: nagyon nagy dolognak tartja, hogy egy cikluson belül sikerült eljutni az elÅ‘készítéstÅ‘l a kivitelezés megkezdéséig. Elmondta, hogy a település egyik legnagyobb beruházása veszi kezdetét az aláírással.

A kivitelezÅ‘ képviseletében Székely Csaba a Swietelsky Magyarország Kft. ágazati igazgatója mutatta be a nyertes céget, annak tapasztalatát a hasonló munkákban. Kiemelte: a szennyvízcsatornázási munkákban helyi lakosokat, bucsai munkanélkülieket is akarnak alkalmazni.

Az ünnepi beszédeket a szerzÅ‘dés aláírása követte.

A Községháza elÅ‘tti parkban – a Himnusz után - ismét Kláricz János, majd újra Székely Csaba beszélt  az 1,3 milliárd forintos beruházás jelentÅ‘ségérÅ‘l a szép számban megjelent bucsai lakosoknak.

Dankó Béla (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselÅ‘ a kormány támogatásáról biztosította a jelenlévÅ‘ket, majd kitért arra, hogy Békés megye jelentÅ‘s európai uniós forrásokra pályázott sikeresen az elmúlt idÅ‘szakban.

Az ünnepélyes alapcsÅ‘-fektetés után a rendezvény a Szózattal zárult. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Füzesgyarmat, Kertészsziget és Ecsegfalva polgármestere is.

További képek megtekinthetÅ‘k  a Galériában!


2014. SZEPTEMBER 17. - SAJTÓKÖZLEMÉNY

 


2014. SZEPTEMBER 16. - HOLNAP ÍRJÁK ALÁ A SZENNYVÍZCSATORNÁZÁSI SZERZŐDÉST


2014. SZEPTEMBER 16. - KÖZFOGLAKOZTATÁSI KIÁLLÍTÁS VOLT BÉKÉSCSABÁN

2014. szeptember 9-én Békéscsaba fÅ‘terén került sor a második alkalommal megrendezett Közfoglalkoztatási Kiállításra. A rendezvényen Békés megye települései vettek részt, és mutatták be a STARTMUNKA MINTAPROGRAM idei eredményeit.

Bucsa Község 2014-ben 138 fÅ‘t foglalkoztat 4 programelemben. Az önkormányzat ezúton is köszöni a közfoglalkoztattok munkáját. A kertészet kóstoltatója a békéscsabai rendezvény egyik legnagyobb sikere volt.

A kiállításon készült képek megtekinthetÅ‘k a Galériában.


2014. SZEPTEMBER 16. – EGERBEN JÁRT AZ ÖRÖKGYEREK CSOPORT

2014. szeptember 13-án szombaton Egerben, a Szépasszonyvölgyi Márai Aktív Turisztikai Látogatóközpontban rendezték meg az Add a kezed, mert együtt kerek a világ! elnevezésű közvélemény formáló napot. A rendezvényen részt vett a bucsai értelmi fogyatékkal élÅ‘ket összefogó, Harmati Gyuláné vezette Örökgyerek Csoport is. Az esemény fotói megtekinthetÅ‘k a Galériában.


2014. SZEPTEMBER 15. - HETI ÉTLAP

 


2014. SZEPTEMBER 14. - NEM ITTHON JÁTSZIK A BUCSAI CSAPAT

 A ma 16:30-kor játszódó

Bucsa SE - Battonya TK bajnoki labdarúgó-mérkÅ‘zés az esÅ‘zések és a pálya állapota miatt Füzesgyarmaton kerül megrendezésre! 

HAJRÁ BUCSA!!!!


2014. SZEPTEMBER 11. - MOZOGJ VELÃœNK! AEROBIC!

 


2014. SZEPTEMBER 11. - RENDKÍVÜL CSAPADÉKOS IDŐJÁRÁS VÁRHATÓ

Országos Meteorológiai Szolgálat

ElÅ‘rejelzési FÅ‘osztály

Repülésmeteorológiai és VeszélyjelzÅ‘ Osztály

A következÅ‘ napokban egy közelünkben örvénylÅ‘ ciklon alakítja idÅ‘járásunkat. Ennek áramlási rendszerében szinte folyamatosan érkezik utánpótlás a magas nedvességtartalmú légtömegekbÅ‘l. Az ország nagy részén több hullámban intenzív csapadékhullás várható.

A jelenlegi számítások szerint jelentÅ‘s mennyiségű csapadék fÅ‘ként az ország nyugati és középsÅ‘ részein valószínű, északkeleten számíthatunk kevesebb csapadékra. Az intenzív esÅ‘bÅ‘l, záporokból a Dunántúlon és a középsÅ‘ országrészben csütörtöktÅ‘l vasárnapig összességében több helyen is 40-50 mm-t meghaladó ¬ de helyenként akár 100 mm-t is elérÅ‘ ¬ csapadékmennyiség várható. Intenzív záporok, zivatarok alkalmával lokálisan rövid idÅ‘ alatt is lehullhat 30 mm-nél több csapadék.

Kérjük, kísérjék figyelemmel a folyamatosan frissülÅ‘ elÅ‘rejelzési és veszélyjelzési információkat!

http://www.met.hu/idojaras/elorejelzes/

http://veszelyjelzes.met.hu.


2014. SZEPTEMBER 11. - ERDŐS NORBERT ÉS FAZEKAS SÁNDOR KÖZÖS SAJTÓKÖZLEMÉNYE

Együtt küzdünk a magyar gazdák érdekeiért

A mai napon egyeztetÅ‘ megbeszélést folytatott ErdÅ‘s Norbert fideszes európai parlamenti képviselÅ‘ és az orosz embargó miatt összehívott rendkívüli MezÅ‘gazdasági és Halászati miniszteri tanácsülés miatt Brüsszelben tartózkodó Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. A két politikus a jövÅ‘beni szorosabb együttműködésben állapodott meg. „Egységesen kell fellépnünk a magyar gazdákat és vállalkozásokat érintÅ‘ uniós ügyekben, mint a mezÅ‘gazdasági támogatások megÅ‘rzése, az indokolatlan pénzügyi és adminisztratív terhek csökkentése, az orosz mezÅ‘gazdasági embargó okozta helyzet kezelése vagy az európai mezÅ‘gazdaság védelme a nemzetközi kereskedelmi tárgyalásokon” – hívták fel a figyelmet.


Az orosz mezÅ‘gazdasági embargó okozta válsághelyzetre kitérve az EP-képviselÅ‘ kiemelte: értékelem az Európai Bizottságnak a kárt szenvedett gazdák kártalanítása érdekében tett igyekezetét, valamint a lehetÅ‘ legtöbb uniós forrás mozgósításának szükségességét említette a kárenyhítés érdekében. „A mezÅ‘gazdasági krízisalap felhasználásával kapcsolatban azonban óvatosnak kell lenni. A pénzalap költségvetése ugyanis a közvetlen támogatások összegét csökkenti, ezért a legvégsÅ‘ esetben szabad csak ehhez a forráshoz nyúlni” – figyelmeztetett ErdÅ‘s Norbert. A néppárti politikus kiemelte továbbá, hogy Deutsch Tamás képviselÅ‘társával együtt kezdeményezték az iskolagyümölcs program keretének jelentÅ‘s növelését. Ez jó eszköz lehet a gyümölcstermelÅ‘ket sújtó orosz szankciók miatti terményfeleslegek egy részének az értékesítésére. Fazekas Sándor hozzátette: az orosz embargó is ráirányítja a figyelmet arra, hogy helyesek a magyar kormány azon lépései (pl. a helyi piacok létesítésének a támogatása, a mintamenza program beindítása, stb.), melyek a helyben megtermelt, hazai élelmiszerek fogyasztását ösztönzik. Ugyancsak beigazolódott, hogy az új piacok szerzésére irányuló erÅ‘feszítések valóban elengedhetetlenül szükségesek.

A felek egyetértettek, hogy a Közös Agrárpolitika 2017-es félidei felülvizsgálata során fontos cél annak elkerülése, hogy a Bizottság a közvetlen támogatások kifizetését bármilyen új feltételhez kösse, a kölcsönös megfeleltetés feltételrendszerét bármilyen – a magyar gazdák számára hátrányos – rendelkezéssel módosítsa, illetve a zöldítés feltételrendszerét szigorítsa, vagy új feltételt írjon elÅ‘. A földművelésügyi miniszter elmondta: Magyarország továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy az életképes élelmiszertermelés, a környezeti fenntarthatóság és a vidék életképességének fenntartását hosszabb távon biztosítsa a Közös Agrárpolitika, úgy, hogy közben ne növekedjenek a gazdák adminisztratív terhei. „Ezeket az elvárásokat már az új mezÅ‘gazdasági biztos meghallgatása során a jelölt tudomására kell hoznunk mind a Parlamentben, mind a Tanácsban” - emelte ki Fazekas Sándor és ErdÅ‘s Norbert.

A külkereskedelmi kapcsolatokra vonatkozóan a politikusok egyetértettek abban, hogy a már folyó EU-Kanada és EU-Amerikai Egyesült Államok és a várhatóan beinduló EU-MERCOSUR szabadkereskedelmi tárgyalások hazánk számára új lehetÅ‘ségeket teremtenek, ugyanakkor bizonyos veszélyeket is hordoznak az európai mezÅ‘gazdaságra nézve. „El kell kerülni, hogy harmadik országok a szigorú uniós egészségügyi, élelmiszerbiztonsági, környezetvédelmi és állatjóléti elÅ‘írásoknak nem megfelelÅ‘, olcsó termékeikkel eláraszthassák az unió belsÅ‘ piacát. Emellett meg kell védenünk az európai fogyasztókat az emberi egészséget veszélyeztetÅ‘ termékektÅ‘l, mint a hormonnal kezelt marhából készült húsok vagy a klónozott állatokból származó élelmiszerek” – hívta fel a figyelmet az EP-képviselÅ‘ és a földművelésügyi miniszter.

Brüsszel, 2014. szeptember 5.


További információ: 

ErdÅ‘s Norbert irodája: +32-228-47716

http://fidesz-eu.hu/

http://erdos.fidesz-eu.hu/


2014. SZEPTEMBER 11. - TESTÜLETI ÜLÉSEK LESZNEK HÉTFŐN

2014. szeptember 15-én hétfÅ‘n 13:15-tÅ‘l az alábbi üléseket tartják a Községháza nagytermében:

13:15 Gazdasági Bizottság nyilvános ülés


13:30 Társulási Tanács Pénzügyi Bizottsága nyilvános ülés


13:45 Társulási Tanács nyilvános ülés

 

14:00 Bucsa-Kertészsziget együttes nyilvános testületi ülés

 

14:15 Bucsa Község KépviselÅ‘-testülete saját nyilvános ülés


15:00 Bucsa Község KépviselÅ‘-testülete saját zárt ülés

 

A napirendi pontok a Meghívó menüpontban olvashatók.


2014. SZEPTEMBER 11. - MEGHÍVÓ


2014. SZEPTEMBER 10. - 12 TÚRA BUCSA KÖRÜL IDŐPONTVÁLTOZÁS

 


2014. SZEPTEMBER 10. - IDEIGLENES ÁRAMSZÜNET KARBANTARTÁS MIATT

Tisztelt Ügyfelünk!

Folyamatos korszerűsítést hajtunk végre hálózatunkon. 

A tervszerű beavatkozások biztonságos elvégzése érdekében elengedhetetlen a vezeték idÅ‘szakos feszültség-mentesítése.


A szükséges munkálatok elvégzésének érdekében


2014. október 6-án és október 7-én  8.00 órától várhatóan 16.00 óráig


Bucsa: Nefelejcs TR ellátási területébÅ‘l teljes Ady E. u. , Ságvári u. 15-tÅ‘l19-ig és 12-tÅ‘l 18-ig található fogyasztási helyeken áramszünet lesz.„A balesetek megelÅ‘zése érdekében felhívjuk figyelmét, hogy az áramszünet ideje  alatt HÁLÓZATHOZ CSATLAKOZTATOTT ÁRAMFEJLESZTŐT HASZNÁLNI csak az E.ON-nal megkötött - a leválasztás feltételeit tartalmazó - ÜZEMVITELI MEGÁLLAPODÁS ELŐÍRÁSAI SZERINT SZABAD!

 Ezzel kapcsolatos bejelentéseit a 56/506-148 telefaxon, vagy a 56/506-100/47201 telefonon várjuk.”

A szolgáltatás átmeneti szüneteltetése miatt kérjük megértését!

A tervezett üzemszünetekrÅ‘l internetes oldalunkon tájékozódhat: www.eon-hungaria.com


2014. SZEPTEMBER 8. - ÚJ FOTÓK A HONLAPON

 Az augusztus 29-i  a Lovász István díjkiosztó és a szeptember 7-i II. világháborús megemlékezés fotói megtekinthetÅ‘k  a galériában.


2014. SZEPTEMBER 8. - HETI ÉTLAP

 


2014. SZEPTEMBER 8. - VASÁRNAP HAZAI BAJNOKI

BUCSA SE - BATTONYAI TK

Megyei II. osztályú bajnoki labdarúgó-mérkÅ‘zés

2014. szeptember 14. vasárnap 16:30

ElÅ‘tte 14:30 tól U20-as meccs.

SZURKOLJUNK EGYÜTT!

HAJRÁ BUCSA!


2014. SZEPTEMBER 6. - MEGJELENT A BUCSAI HÍREK 2014. ŐSZI SZÁMA - A GALÉRIÁBAN OLVASHATÓ

2014. SZEPTEMBER 1. - VILÁGHÁBORÚS MEGEMLÉKEZÉS

 


2014. SZEPTEMBER 1. - HETI ÉTLAP

 


2014. AUGUSZTUS 29. - LOVÁSZ ISTVÁN DÍJ 2014

Ma délután két órától immár harmadik alkalommal adják át a Lovász István díjat a Községháza nagytermében. Az elismerést a Kulturális Bizottság kezdeményezésére a bucsai képviselÅ‘-testület alapította azzal a szándékkal, hogy díjazza azokat a közép- vagy felsÅ‘fokú tanulmányokat folytató bucsai diákokat, akik legalább jó tanulmányi vagy kimagasló versenyeredményt érnek el.

Az idei hat díjazott 20-20 ezer Ft pénzjutalomban részesül. A 2014. évi Lovász István díj nyertesei: Csapó Kitti, Faluházi Tamás, Koczka GergÅ‘, Nagy Marietta, Szalai Teodóra, Szujó Beatrix.

Minden díjazottnak gratulálunk!


2014. AUGUSZTUS 28. - VASÁRNAP HAZAI BAJNOKI

BUCSA - CSANÁDAPÁCA

Megyei II. osztályú bajnoki labdarúgó-mérkÅ‘zés

2014. augusztus 31. vasárnap 17 óra

ElÅ‘tte 14 órától U20-as meccs.

SZURKOLJUNK EGYÜTT!

HAJRÁ BUCSA!


2014. AUGUSZTUS 26. - SZOMBATON EGÉSZSÉGNAP FÜZESGYARMATON


2014. AUGUSZTUS 25. - HETI ÉTLAP

 


2014. AUGUSZTUS 25. - CSÜTÖRTÖKÖN TESTÜLETI ÜLÉS LESZ

2014. augusztus 28-án csütörtökön 16 órától Bucsa Község Önkormányzat KépviselÅ‘-testülete nyilvános ülést tart a Községházán. A napirendi pontok a Meghívó menüpontban olvashatók


2014. AUGUSZTUS 22. - RENDSZERES GYERMEKVÉDELMI KEDVEZMÉNYHEZ KAPCSOLÓDÓ ERZSÉBET-UTALVÁNYOK KIOSZTÁSA


2014. AUGUSZTUS 22. - ÖKOMENIKUS KENYÉRSZENTELÉS

 


2014. AUGUSZTUS 19. - 12 TÚRA BUCSA KÖRÜL A 8.

 


2014. AUGUSZTUS 19. - JÖVŐ HÉTEN ADJÁK ÁT A LOVÁSZ ISTVÁN DÍJAT

2014. augusztus 29-én pénteken 14 órától a Községháza nagytermében adják át az idei Lovász István díjat, amelyet idén hat tanuló kapott meg. Az elismerést két éve alapította a képviselÅ‘-testület azzal a szándékkal, hogy támogassa a legalább jó tanulmányi eredeményt elérÅ‘ közép- vagy felsÅ‘fokú tanulmányokat folytató bucsai diákokat. A pályázatokról a Kulturális Bizottság döntött múlt pénteki ülésén.


2014. AUGUSZTUS 19. - ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁS OKTÓBER 12-ÉN


2014. AUGUSZTUS 18. - KÖZLEMÉNY A JELÖLTÁLLÍTÁSHOZ SZÜKSÉGES AJÁNLÁSOK SZÁMÁRÓL!

 


2014. AUGUSZTUS 18. - HETI ÉTLAP

 


2014. AUGUSZTUS 15. - BIZOTTSÁGI ÉS TESTÜLETI ÜLÉS IS LESZ MA

Ma délelÅ‘tt 11 órától zárt ülésen dönt a Kulturális Bizottság a Lovász István díjra beadott pályázatokról. 11:30-tól pedig a képviselÅ‘-testület tart nyilvános ülést a Községháza nagytermében. A napirendi pontok a Meghívó menüpontban olvashatók.


2014. AUGUSZTUS 14. - ZUMBA FITNESS INGYENES OKTATÁS

 


2014. AUGUSZTUS 14. - III. BUCSA KUPA

 


2014. AUGUSZTUS 11. - BUCSA KÖZSÉG NAPKÖZI OTTHONOS ÓVODA PÁLYÁZATOT HIRDET ÓVODAI DAJKA MUNKAKÖR BETÖLTÉSÉRE

 


2014. AUGUSZTUS 11. - ÉRTESÍTÉS: A BÉKÉS MEGYEI KORMÁNYHIVATAL SZEGHALMI JÁRÁSI HIVATALÁNAK ÜGYFÉLFOGADÁSA ELMARAD

 


2014. AGUSZTUS 5. - ÉRTESÍTÉS: KÁBELTELEVÍZIÓ ÉS INTERNET BEFIZETÉS IDEJÉRŐL

 ÉRTESÍTÉS

Kábeltelevízió és internet befizetés idejérÅ‘l

A Bucsa Kábeltévé és internet

befizetési ideje, ügyfélfogadása:

HétfÅ‘ és csütörtökön

délután 14:30 órától-16:00 óráig.


2014. AUGUSZTUS 4. - HETI ÉTLAP


2014. JÚLIUS 31. - SZÉKELY ZÁSZLÓ KITŰZÉSE A FALUNAPON

Az augusztus 2-i falunapi felvonulás során kitűzzük a székely zászlót a bucsai Községházára. Budafok önkormányzata tavaly januárban kérte a magyar önkormányzatokat, csatlakozzanak ezen kezdeményezéshez, ezzel is "szolidaritást vállalva a székelyföldi településekkel szimbólumaik szabad használatáért folytatott küzdelmükben".

"Az  Európai Unió alapvetÅ‘ értéke az identitás szabad vállalása, nem lehet kérdés, hogy szabad-e egy régió szimbólumait a helyi közösségek falvai, városai polgármesteri hivatalának épületére kitűzni. A székelyföldi önkormányzatok vezetÅ‘it pénzbírsággal fenyegetik, ha az Å‘si jelképeikbÅ‘l született lobogót kitűzik."

Budafok felhívást intézett a többi magyarországi településhez, amelyben arra kérik Å‘ket: vállaljanak szolidaritást a székelyföldi polgármesterekkel és valamennyi erdélyi magyarral, hogy érezzék, nemcsak a paragrafusokban él a nemzeti összetartozás.


2014. JÚLIUS 30. - 12 TÚRA BUCSA KÖRÜL FALUNAPI FELVONULÁS

 


2014. JÚLIUS 28. - KIÁLLÍTÁS A FALUNAPON

 


2014. JÚLIUS 28. - HETI ÉTLAP


2014. JÚLIUS 25. - KÖZIGAZGATÁSI ELJÁRÁS MEGSZÜNTETÉSE

 


2014. JÚLIUS 23. - FALUNAPI BISZTRO DISCO

 


2014. JÚLIUS 21. - FALUNAPI SZTÁRVENDÉGEK 2011-2014


2014. JÚLIUS 21. - BUCSAI FALUNAP

 


2014. JÚLIUS 21. - MA TESTÜLETI, TÁRSULÁSI ÉS BIZOTTSÁGI ÜLÉSEK

Ma délután fél 2-tÅ‘l öt nyilvános ülést is tartanak a Községháza nagytermében. A napirendi pontok a MEGHÍVÓ menüpontban olvashatók.


2014. JÚLIUS 21. - HETI ÉTLAP

 


2014. JÚLIUS 18. - VISSZATEKINTŐ A TAVALYI FALUNAPRA: NYUGDÍJASOK NÉPDALCSOKRA

 


2014. JÚLIUS 18. - FALUNAPI ÜNNEPI SZENTMISE

 


2014. JÚLIUS 17. - FALUNAPI TOMBOLA


2014. JÚLIUS 16. - VISSZATEKINTŐ A TAVALYI FALUNAPRA: DALMA DANCE


2014. JÚLIUS 15. - FALUNAPI CSÜLÖKFŐZŐ VERSENY


2014. JÚLIUS 14. - VISSZATEKINTŐ A TAVALYI FALUNAPRA: KÖSZÖNTŐK


2014. JÚLIUS 14. - MA KULTURÁLIS BIZOTTSÁGI ÜLÉS LESZ

Július 14-én délelÅ‘tt 10 órától nyilvános ülést tart a Kulturális Bizottság a Községháza nagytermében. A napirendi pontok a Meghívó menüpontban olvashatók.


2014. JÚLIUS 14. - HETI ÉTLAP

 


2014. JÚLIUS 10. - BÁCS-KISKUN MEGYEI KORMÁNY HIVATAL KÖRZETI ERDŐTERVEZÉS ELŐZETES TÁRGYALÁSÁRÓL

 


2014. JÚLIUS 9. - KOMMUNÁLIS HULLADÉK ELSZÁLLÍTÁSA

 


2014. JÚLIUS 9. - CSÜTÖRTÖKÖN LESZ A HULLADÉKSZÁLLÍTÁS

Tájékoztatjuk a Lakosságot, hogy a keddi napon elmaradt szilárd kommunális hulladék elszállítására 2014. július 10-én csütörtökön kerül sor. Kérjük, hogy a hulladékgyűjtÅ‘ edényeiket reggel 7,00 órára szíveskedjenek ingatlanjaik elé kihelyezni. A körülményekre való tekintettel  felgyülemlett többlethulladékot idÅ‘arányos mértékben kihelyezhetik.

Megköszönve türelmüket, tisztelettel: BUCSA-ÉP Kft


2014. JÚLIUS 8. - ÉLELMEZÉSVEZETŐI PÁLYÁZAT


2014. JÚLIUS 7. - VIDEÓ: A BUCSAI REHABILITÁCIÓS ÜZEM MEGNYITÓJA


2014. JÚLIUS 7. - ÉLŐ ROCKZENE A FALUNAPON

A 2014. augusztus 2-i bucsai falunapon élÅ‘ koncertet ad a balmazújvárosi Chrome Rt. és a bucsai Omlásveszély nevű zenekar is.

 

Omlásveszély


2014. JÚLIUS 7. - KÉT KERÉKEN BÉKÉS MEGYÉBEN

 


2014. JÚLIUS 7. - 12 TÚRA BUCSA KÖRÜL -Ó- BERETTYÓ

 


2014. JÚLIUS 7. - HETI ÉTLAP


2014. JÚLIUS 4. - HOLNAP LESZ AZ ELSŐ EDZŐMECCS

BUCSA - SÁRRÉTDUVARI

Felkészülési labdarúgó-mérkÅ‘zés

Bucsai sportpálya, 2014. július 5. 18 óra

A belépés ingyenes.

Szurkoljunk együtt!

HAJRÁ BUCSA!


2014. JÚLIUS 2. - ELKEZDŐDÖTT A NYÁRI DIÁKMUNKA

A Nemzetgazdasági Minisztérium „A nyári diákmunka elÅ‘segítése 2014” elnevezéssel központi munkaerÅ‘-piaci programot indított, mely keretében az önkormányzatok és önkormányzati fenntartású intézmények legfeljebb 2 hónap idÅ‘tartamra, napi 6 órás foglalkoztatáshoz bérköltség támogatást igényelhetnek 16-25 év közötti, nappali tagozaton tanulói, hallgatói jogviszonnyal rendelkezÅ‘ diákok foglalkoztatásához.

Bucsán két turnusban (júliusban és augusztusban) több mint 30 diák segíti majd az önkormányzat munkáját. Az elsÅ‘ csoportban július 2-án 20 diák kezdett el dolgozni a hivatalban, a könyvtárban, a sportpályán és a kertészetben.


2014. JÚLIUS 2. - EGY HÓNAP MÚLVA FALUNAP

Idén augusztus 2-án kerül sor a bucsai falunapra. A hagyományos programokon (reggeli zenés felvonulás, kiállítások, csülökfÅ‘zÅ‘ verseny) élÅ‘ zenés fellépések is színesítik az egész napos műsort. A falunap egyik fellépÅ‘je a bucsai kötÅ‘désű karcagi Kolostyák Gyula nótaénekes lesz. 

 


2014. JÚLIUS 2. - KÖZEL NEGYVEN ÁLLÁSHELY TEREMTŐDÖTT BUCSÁN

Július 1-jén megnyitotta bucsai rehabilitációs üzemét a füzesgyarmati Ösvény EsélynövelÅ‘ Alapítvány, s ezáltal közel negyven megváltozott munkaképességű bucsai lakos jutott helyben munkához.

Az ünnepélyes megnyitón Kláricz János polgármester köszöntötte a dolgozókat, majd Bere Károly Füzesgyarmat polgármestere, az Ösvény Alapítvány egyik alapítója beszélt arról, hogy ezzel a bÅ‘vítéssel már több mint 500 embernek tudnak munkát biztosítani a megyében.

Az alapítvány weboldalára kikerült beszámoló itt olvasható.


2014. JÚLIUS 1. - KÖZTISZTVISELŐK NAPJA, SEMMELWEIS-NAP

A Magyar KöztisztviselÅ‘k és Közalkalmazottak Szakszervezete 1996-ban kezdeményezte, hogy a köztisztviselÅ‘i törvény 1992. július 1-jei életbelépésének emlékére Magyarországon július 1-je legyen A KÖZTISZTVISELŐK NAPJA. 1997-ben tartották meg elÅ‘ször.

Minden év július elseje a magyar egészségügy legnagyobb ünnepe is. Ezen a napon született Semmelwis Ignác, az anyák megmentÅ‘je.

Ezen a napon az önkormányzatok, az orvosi rendelÅ‘k és a gyógyszertárak is zárva tartanak.


2014. JÚNIUS 30. - KOMMUNÁLIS HULLADÉK ELSZÁLLÍTÁSÁNAK KÉSEDELME

ÉRTESÍTÉS

Ezúton tájékozatjuk  a tisztelt lakosságot, hogy a kommunális hulladék elszállítása a gépjármű műszaki vizsgáztatása miatt késik, a szállítás idÅ‘pontjáról késÅ‘bb értesítjük Önöket!

                                                                        Kérjük szíves türelmüket, tisztelettel: BUCSA-ÉP Kft.


2014. JÚNIUS 30. - HETI ÉTLAP

 


2014. JÚNIUS 27. - HATÁROZAT A NEMZETISÉGI SZAVAZÓKÖRÖK KIALAKÍTÁSÁRÓL

 


2014. JÚNIUS 27. - 12 TÚRA BUCSA KÖRÜL

 


2014. JÚNIUS 27. - ÉRTESÍTÉS A FOGORVOSI RENDELÉS SZÜNETEL

 


2014. JÚNIUS 27. - HÁROM HÉT MÚLVA KOMROCZKI KUPA


2014. JÚNIUS 26. - KERTÉSZSZIGETI FALUNAP ELŐZETES - IDEJE: 2014. JÚLIUS 26. SZOMBAT

 


2014. JÚNIUS 25. - ÉRTESÍTÉS

 


2014. JÚNIUS 23. - DIÁKMUNKA

 


2014. JÚNIUS 23. - HETI ÉTLAP


2014. JÚNIUS 16. - A FÜGGETLEN MAGYARORSZÁG NAPJA

Az 1956. évi forradalom és szabadságharc vértanúi 1958. június 16-ai kivégzésének, valamint a szovjet csapatok 1991. júniusi kivonulásának emlékére tartjuk A FÜGGETLEN MAGYARORSZÁG NAPJÁt.

1989. június 16-án mintegy negyedmillió ember vett részt Nagy Imre, Gimes Miklós Losonczy Géza, Maléter Pál, Szilágyi József és a forradalom ismeretlen szabadságharcosának ünnepélyes újratemetésén. A többórás szertartást az egész ország figyelemmel kísérte a tévé képernyÅ‘in. A Történelmi Igazságtétel Bizottság által, de az egész ellenzék támogatásával rendezett gyászünnepség a Kádár-rendszer – s az egész szovjet tömb – összeomlásának szimbólumává vált.

Az utolsó szovjet katona 1991. június 19-én hagyta el a hazánkat, amellyel közel fél évszázad után helyreállt az ország függetlensége.


2014. JÚNIUS 16. - SZERDÁN TESTÜLETI ÜLÉS

2014. június 18-án délután 3 órától nyilvános ülést tart Bucsa Község Önkormányzat KépviselÅ‘-testülete. A napirendi pontok a MEGHÍVÓ menüpontban olvashatók.


2014. JÚNIUS 16. - HETI ÉTLAP


2014. JÚNIUS 13. - NYÁRI PROGRAMAJÁNLÓ

Jó hír, hogy idén is ellátogathatunk majd a Körös-Sárrét hagyományos rendezvényeire, amelyeken megismerhetjük egy-egy település egyedi értékeit. 

A programok sorozata a füzesgyarmati Füzes és Fúvós Fesztivállal indul június 27-28-án, mely a város egyik legnagyobb szabású rendezvénye. Olyan sztárvendégek lépnek fel, mint a Csík zenekar, Varga Feri és Balássy Betti, Oláh GergÅ‘, a HÅ‘sök együttes, Csordás Ákos és a V-Tech.

Július 4-6 között részt vehetünk a 19. Körösladányi Napokon, ahol a vendégek megtapasztalhatják a helyiek vendégszeretetét, akik ilyenkor a városból elszármazott egykori lakosokat is hazavárják. Híres elÅ‘adókból itt sem lesz hiány: fellép többek között az ALMA zenekar, a KFT, Oszvald Marika, a Fiesta, a Happy Gang és a Kárpátia. 

Ugyanebben az idÅ‘pontban rengeteg programmal, fellépÅ‘kkel várja vendégeit VésztÅ‘ is egy három napos rendezvénysorozat keretein belül. Meghívott elÅ‘adók: Fásy Ádám, Rúzsa Magdi és az Abrakazabra együttes. 

Egy héttel a körösladányi rendezvény és a VésztÅ‘i Városnapok után Dévaványa városa vár minden korosztályt július 11-13. között szórakoztató színpadi programokkal, fÅ‘zÅ‘versennyel, koncertekkel. A közönséget a Republic, a Hooligans, az Edda és a Vox Humana szórakoztatja majd. 

Az augusztus a Falunapok hónapja lesz, amely valójában a kertészszigeti Falunappal kezdÅ‘dik július 26-án, ahol a résztvevÅ‘k Lagzi Lajcsi elÅ‘adását hallgathatják meg. Augusztus 2-án Bucsán, augusztus 9-én Körösújfaluban, augusztus 16-án pedig Ecsegfalván és Zsadányban kerülnek megrendezésre a Falunapok kirakodóvásárral, érdekes programokkal, sztár fellépÅ‘kkel. Ugyanezen a napon a térségben egyedülálló eseményt, a sárkányhúzást tekintheti meg az, aki CsökmÅ‘re látogat, ahol sok más érdekesség is várja a vendégeket, mint például  külföldi néptáncosok, székelyhídi sportfavágók, hipp-hopp-show és tűzijáték. 

A nyarat augusztus 23-24-én a Sárrét népi hagyományait és ízeit felelevenítÅ‘ 2 napos Mágori Fesztivál zárja. Sokszínű a kínálat, és a települések szeretettel várnak programjaikra minden érdeklÅ‘dÅ‘t! 

Forrás: Tourinform Körös-Sárrét Iroda


2014. JÚNIUS 12. - EMLÉKLAP BUCSA POLGÁRAINAK


2014. JÚNIUS 12. - ÉRTESÍTÉS ÁRAMSZÜNETRŐL

 


2014. JÚNIUS 10. - HETI ÉTLAP

 


2014. JÚNIUS 6. - SAJTÓKÖZLEMÉNY

 


2014. JÚNIUS 6. - TÁJÉKOZTATÁS TELEPÜLÉSI ÜGYSEGÉD ÁLTAL NYÚJTOTT SZOLGÁLTATÁSOK KÖRÉRÖL

 


2014. JÚNIUS 6. - GYEREKNAP

 


2014. JÚNIUS 5. - V. KÉZMŰVES TÁBOR

 


2014. JÚNIUS 5. - ÉRTESÍTÉS

 


2014. JÚNIUS 5. - VASÁRNAP ÖREGFIÚK-MECCS

BUCSA - SÁRRÉTUDVARI

Öregfiúk labdarúgó-mérkÅ‘zés

Bucsai sportpálya, 2014. június 8. vasárnap 16 óra


2014. JÚNIUS 4. - MA VAN A NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS NAPJA

A Parlament négy évvel ezelÅ‘tt, május végén az elsÅ‘k között fogadta el a 2010. évi XLV. törvényt a Nemzeti Összetartozás melletti tanúságtételrÅ‘l, mely a trianoni békediktátum 90. évfordulójáról megemlékezve a magyarság történetének e szomorú dátumát a nemzeti összetartozás napjává nyilvánította. A képviselÅ‘k több mint négyötöde szavazott a jogszabály elfogadása mellett. Az Országgyűlés kinyilvánította, hogy „a több állam fennhatósága alá vetett magyarság minden tagja és közössége része az egységes magyar nemzetnek, melynek államhatárok feletti összetartozása valóság, s egyúttal a magyarok személyes és közösségi önazonosságának meghatározó eleme”.

„A nemzeti emlékezés, a Kárpát-medence népei közös jövÅ‘jének elÅ‘segítése és az európai értékek érvényesülése azt a feladatot rója ránk, hogy segítsük Trianon döntéseinek megértését és feldolgozását. Ugyanakkor lehetÅ‘séget ad arra is, hogy bebizonyítsuk: a nyelvébÅ‘l és kultúrájából erÅ‘t merítÅ‘ magyarság e történelmi tragédia után képes a nemzeti megújulásra, az elÅ‘tte álló történelmi feladatok megoldására.”

Forrás: www.kormany.hu

 


2014. JÚNIUS 3. - HETI ÉTLAP

 


2014. MÁJUS 27. - TÁJÉKOZTATÁS A KOMMUNÁLIS HULLADÉK ELSZÁLLÍTÁSÁRÓL

Ezúton tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy az elmaradt szilárd kommunális hulladék elszállítására a megszokott idÅ‘ben keddi napon 2014. május 27-én kerül sor!

Kérjük hulladékgyűjtÅ‘ edényeiket reggel 7: 00 órára sziveskedjenek ingatlanjaik elé kihelyezni. A körülményekre való tekintettel a felgyülemlett töblethulladékot idÅ‘arányos mértékben kihelyezhetik  a Kft elszállítja.

                                                                                                                                                   Tisztelettel: BUCSA-ÉP Kft

 

 


2014. MÁJUS 26. - CSÜTÖRTÖKÖN TESTÜLETI ÜLÉS

2014. május 29-én csütörtökön délután fél 3-tól elÅ‘bb a Gazdasági Bizottság, majd 15 órától a képviselÅ‘-testület tart nyilvános ülést a községházán. A napirendi pontok a MEGHÍVÓ menüpontban olvashatók.


2014. MÁJUS 26. - VÁLASZTÁSI EREDMÉNYEK

Vasárnap tartották az európai parlamenti választásokat, melyet országosan a Fidesz-KDNP nyert meg.

Bucsán a részvétel jóval elmaradt az országos átlagtól, az 1893 bucsai választásra jogosult közül mindössze 355-en adták le szavazatukat, ez 18,75 %-os részvételt jelent.

A helyi szavazatok megoszlása:

1.
FIDESZ-KDNP 221 szavazat 62,43 %
2. JOBBIK 62 szavazat 17,51 %
3. MSZP 43 szavazat 12,15 %
4. DK 15 szavazat 4,24 %
5. LMP 6 szavazat 1,69 %
  EGYÜTT-PM 6 szavazat 1,69 %
7. A HAZA NEM ELADÓ 1 szavazat 0,28 %
8. SMS 0 szavazat 0 %

 


2014. MÁJUS 23. - KULTURÁLIS BEMUTATÓ

 


2014. MÁJUS 23. - VIDEÓ A FÁKLYÁS FELVONULÁSRÓL


2014. MÁJUS 21. - KIHÍVÁS NAPJA - ÉLŐ

21:00 Településünk a 6. helyen végzett az országos versengésben!

Eredményeink az újranevezés óta:

2012: 17. hely

2013: 13. hely

2014: 6. hely

19:00 A Fut a Bucsával értek véget a helyi rendezvények.

A Fut a Bucsa végeredménye:

LÁNYOK:

1. Köleséri Roxána

2. Köleséri Ramóna

3. Mihácsi Ágnes

4. Gyarmati Ildikó

FIÚK:

1. Kulik Krisztián

2. Czinege Csaba

3. Versányszki Ferenc

4. Kocsis Gergő

16:30 Tánctanulás Nagy Rolanddal.

15:30 És gurult a a bála...

15:00 Ugrálj velünk a trambulinon!

13:00 ElkezdÅ‘dött a foci a sportpályán.

12:00 Délig 2446 bucsai teljesítés! Ezzel már meghaladtuk a 2012. évi és tavalyi egész napos eredményeket is. Folytatás 13 órától a sportpályán: foci és trambulin.

10:30 Az Örökgyerek Csoport játékos délelÅ‘ttje zajlik a focipályán.

10:00 Sétálj velünk! Együtt sétáltak a bucsai ovisok és nyugdíjasok a horgásztóhoz.

9:30 Bucsa 2012-ben a 17., tavaly a 13. helyen végzett az országos versenyben.

9:00 Eddig 728 bucsai teljesítést regisztráltunk, ezzel jelenleg a 7. helyen állunk. Egy ember 15 perces testmozgása egy teljesítésnek számít.

Településünk a III. kategóriában versenyez, amelyben az 1500 és 3000 fÅ‘ közötti falvak szerepelnek, 21 ellenfelünk van:

Település:                        Megye:                                                      FÅ‘:

Kübekháza

Csongrád

III.

1558

Úri

Pest

III.

2541

Magyaralmás

Fejér

III.

1568

Sajókeresztúr

Borsod-Abaúj-Zemplén

III.

1598

Nagyfüged

Heves

III.

1795

Vajszló

Baranya

III.

1814

Úrhida

Fejér

III.

2457

Újszentmargita

Hajdú-Bihar

III.

1544

Újlengyel

Pest

III.

1725

Türje

Zala

III.

1650

Tömörkény

Csongrád

III.

1789

Szászvár

Baranya

III.

2486

Szank

Bács-Kiskun

III.

2508

Sajóbábony

Borsod-Abaúj-Zemplén

III.

2860

Rimóc

Nógrád

III.

1834

Soponya

Fejér

III.

1936

Nyírtura

Szabolcs-Szatmár Bereg

III.

1846

Zákányszék

Csongrád

III.

2833

Baks

Csongrád

III.

2090

Bucsa

Békés

III.

2345

Alsóörs

Veszprém

III.

1753

Bükkábrány

Borsod-Abaúj-Zemplén

III.

1666

7:45 Kötélhúzás az iskolaudvaron.


6:00 A 12 TÚRA BUCSA KÖRÜL sorozat idei ötödik túrájával folytatódtak a programok.


0:00 Éjfélkor a horgásztavi csónakázással elkezdÅ‘dtek a bucsai programok.


2014. MÁJUS 21. - KIHÍVÁS NAPJA PROGRAM BEOSZTÁS

 


2014. MÁJUS 21. - KIHÍVÁS NAPJA

0:00 Csónakázás a horgásztavon.

6:00 Kerékpáros körtúra. Indulás a Községházától.

7:45 Reggeli torna az iskolaudvaron.

10:00 Az Örökgyerek Csoport játékos délelÅ‘ttje a sportpályán.

10:00 Sétálj velünk! - A bucsai óvodások és nyugdíjasok közös sétája.


2014. MÁJUS 20. - FUT A BUCSA


2014. MÁJUS 20. - KERÉKPÁRTÚRA


2014. MÁJUS 20. - KIHÍVÁS NAPJA


2014. MÁJUS 20. - KIHÍVÁS NAPJA


2014. MÁJUS 14. - KÖZÉRDEKŰ KÖZLEMÉNY AZ IVÓVÍZ KONTÉNER NYITVA TARTÁSÁRÓL

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy az ivóvíz tisztító konténer nyitvatratása mai naptól változik.

Az új  nyitvatartási rend a hét minden napján reggel 8:00 órától este 18:00 óráig.


2014. MÁJUS 14. FELKÉSZÜLÉS RENDKÍVÜLI IDŐJÁRÁSRA

Felhívjuk a Lakosság figyelmét, hogy a Délkelet felÅ‘l érkezÅ‘ ciklon várhatóan 20 mm-t meghaladó csapadékot hozhat, záporok, zivatarok is kialakulhatnak, erÅ‘s széllökésekre lehet számítani. Tájékoztatjuk a Lakosokat, amennyiben a rendkívüli idÅ‘járásra tekintettel a településen veszélyhelyzet alakulna ki, úgy segítségért fordulhatnak az önkormányzat 70 / 378 7259 valamint a Szeghalmi Katasztrófavédelem 66/371-211 telefonszámán.

 


2014. MÁJUS 8. - SZOMBATON A HIVATAL ZÁRVA TART

Értesítjük a Tisztelt Ügyfeleket, hogy a

Bucsai Közös Önkormányzati Hivatal

2014. május 10-én szombaton

ZÁRVA TART! 

 Dr. Nagy Éva jegyzÅ‘


2014. MÁJUS 8. - VÁLASZTÁSSAL KAPCSOLATOS ÜGYELET

Tájékoztatjuk az Ügyfeleket, hogy az Európai Unió Parlamenti képviselÅ‘ választással kapcsolatosan 2014. május 10-én, szombaton telefonos ügyeletet tart a hivatal. 

Telefon: 06 70 378 72 59 

 Dr. Nagy Éva jegyzÅ‘


2014. MÁJUS 8. - TAVASZI HANGVERSENY

 


2014. MÁJUS 5. - HETI ÉTLAP


2014. ÁPRILIS 29. - CITROMSÁRGA RIASZTÁS

Az Országos Meteorológiai Szolgálat mára egész Békés megye területére citromsárga figyelmeztetést adott ki, ez alapján intenzív záporokból, zivatarokból rövid idÅ‘ alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.


2014. ÁPRILIS 29. - ÉRTESÍTÉS MOSATÁSI MUNKÁLATOKRÓL


2014. ÁPRILIS 28. - E HETI ÉTLAP


2014. ÁPRILIS 28. - JÖVŐ HETI ÉTLAP


2014. ÁPRILIS 28. - KEDDEN TESTÜLETI ÜLÉSEK

Április 29-én kedden délután öt nyilvános ülés is lesz a Községháza nagytermében:

14:00 Intézményfenntartó Tásulás Pénzügyi Bizottság ülése

14:15 Intézményfenntartó Társulás Társulási Tanács ülése

14:45 Bucsa és Kertészsziget képviselÅ‘-testületeinek együttes ülése

15:00 Gazdasági Bizottság ülése

15:30 Bucsa Község KépviselÅ‘-testületének ülése

A napirendi pontok a Meghívó menüpontban olvashatók.


2014. ÁPRILIS 23. - FÁKLYÁS FELVONULÁS

 


2014. ÁPRILIS 22. - KÉZMŰVES ÉS FOLTVARRÓ KIÁLLÍTÁS

 


2014. ÁPRILIS 22. - HETI ÉTLAP

 


2014. ÁPRILIS 18. - INGYENES OKJ-S KÉPZÉSEK

 


2014. ÁPRILIS 17. - SZŰRŐVIZSGÁLAT

 


2014. ÁPRILIS 17. - EMLŐSZŰRÉS

 


2014. ÁPRILIS 17. - FELHÍVÁS EMLŐSZŰRÉSRE

 


2014. ÁPRILIS 17. - HÚSVÉTI KÖSZÖNTŐ

 


2014. ÁPRILIS 16. - TÁJÉKOZTATÁS A GAZDÁK RÉSZÉRE!

 


2014. ÁPRILIS 14. - HETI ÉTLAP

 


2014. ÁPRILIS 11. - HÉTFŐN RENDHAGYÓ IRODALOM ÓRA

TIT Körösök Vidéke Egyesület és az általános iskola támogatásával
Rendhagyó irodalom órát tartunk


Zsíros Simon Mária
író, költÅ‘, elÅ‘adóművész részvételével


a Családok Európai Éve 2014. alkalmából
„Sikeres családok titkai a nagyszülÅ‘ktÅ‘l az ifjúságig” címmel.


Helye: 5527 Bucsa, Kossuth tér 6. az Önkormányzat Nagyterme
Ideje: 2014. április 14. (hétfÅ‘) 14 óra


Minden érdeklÅ‘dÅ‘t szeretettel várunk!!!


2014. ÁPRILIS 11. - MA VAN A KÖLTÉSZET NAPJA


2014. ÁPRILIS 9. - HÚSVÉTI KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS


2014. ÁPRILIS 8. - MÁJUSBAN ÚJRA KIHÍVÁS NAPJA


2014. ÁPRILIS 8. - HETI ÉTLAP


2014. ÁPRILIS 8. - VASÁRNAP ÚJRA HAZAI BAJNOKI

 Bucsa - MezÅ‘kovácsháza

Megyei II. osztályú bajnoki labdarúgó-mérkÅ‘zés

2014. április 13. vasárnap 16:30

ElÅ‘tte 14:30-tól U-19-es meccs.

Szurkoljunk együtt!

HAJRÁ BUCSA!

 


2014. ÁPRILIS 8. - INGYENES ZUMBA-OKTATÁS A KÖZÖSSÉGI HÁZBAN


2014. ÁPRILIS 7. - FÖLÉNYES JOBBOLDALI GYŐZELEM BUCSÁN; A FIDESZ NYERT, A JOBBIK A MÁSODIK

A tegnapi országgyűlési képviselÅ‘-választáson Bucsán az 1863 választásra jogosult közül 938-an vettek részt a választáson, ez 50,3 %-os részvételt jelent. 24 érvénytelen szavazat volt. Az érvényes szavazatok 59 %-át Dankó Béla (Fidesz-KDNP) kapta. A 2. helyet a Jobbik-jelölt Samu Tamás GergÅ‘, a 3-at a kormányváltós RejtÅ‘ József szerezte meg.

Bucsán a pártlistákra leadott szavazatok alapján fölényes jobboldali gyÅ‘zelem született:

1. Fidesz-KDNP 559 szavazat

2. Jobbik 190 szavazat

3. MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP 135 szavazat


2014. ÁPRILIS 7. - DANKÓ BÉLA (FIDESZ) NYERT A VÁLASZTÓKERÜLETÜNKBEN

Békés megye 2. számú választókerületében 98,97 százalékos feldolgozottságnál a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint az egyéni jelöltek sorrendje a következÅ‘:

    1. Dankó Béla (FIDESZ-KDNP) - 48,09 százalék, 19.319 szavazat
   
    2. Samu Tamás GergÅ‘ (JOBBIK) - 26,21 százalék, 10.532 szavazat
    3. RejtÅ‘ József (MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP) - 18,91 százalék, 7.599 szavazat
    4. Rigler Miklós (LMP) - 3,61 százalék, 1.452 szavazat
    5. Borzáné Uram Ildikó (A HAZA NEM ELADÓ MOZGALOM PÁRT) - 1,29 százalék, 518 szavazat
    6. Urbancsok Istvánné (KTI) - 0,44 százalék, 175 szavazat
    7. Rádai Alex (SZOCIÁLDEMOKRATÁK) - 0,43 százalék, 172 szavazat
    8. Varga Sándor (MSZDP) - 0,25 százalék, 99 szavazat
    9. Ásós Tibor (MAGYAR CSELEKVŐ PÁRT) - 0,21 százalék, 86 szavazat
       Jakab József (ÖP) - 0,21 százalék, 86 szavazat
    11. Mészáros Gina Ildikó (ÚMP) - 0,16 százalék, 63 szavazat
    12. Kun Éva (NEMZETI ÉRDEKÉRT PÁRT) - 0,14 százalék, 56 szavazat
    13. Ungvári Imre (ÚDP) - 0,05 százalék, 19 szavazat
    14. Csanyi Lajos Edwárd (SZAVA) - VISSZALÉPETT


2014. ÁPRILIS 7. - HORGÁSZVERSENY EREDMÉNYEK

A hétvégén megrendezésre került horgászverseny eredményei:

 

1. Vidovics István (Karcag) 9,86 kg

2. Hegedűs László 7.48 kg

3. Kiss János 6.12 kg

4. Földi Tibor 5.32 kg

5. Molnár János 4.9 kg

A legnagyobb halat Vidovics István fogta, ami egy 6.5 kg-os ponty volt.

Az összes fogás 87.95 kg volt a verseny folyamán.

Köszönöm a résztvevÅ‘knek a sportszerű versenyzést és mindazoknak segítségét akik a verseny lebonyolításában résztvettek!

 

Faluházi Sándor

szervező


2014. ÁPRILIS 6. - VÁLASZT AZ ORSZÁG

21:09 A Fidesz listája és egyéni jelöltje kapta a legtöbb szavazatot Bucsán.

20:57 Az országos eredmények itt elérhetÅ‘k.

19:31 A választás ideje alatt településünkön semmilyen rendkívüli esemény nem történt.

19:27 2010-ben 6 pártlistára szavazhattak a bucsaiak, ma 18-ra.

19:25 Négy éve a pártlistákra leadott szavazatok alapján Bucsán a Fidesz (737 szavazat) mögött a Jobbik (147 szavazat) megelÅ‘zte az MSZP-t (136 szavazat).

19:14 A legutóbbi országgyűlési választásokon, 2010-ben Bucsán a Fidesz fölényes gyÅ‘zelmet aratott: Farkas Zoltán a bucsai szavazatok 68 %-át kapta.

19:07 Véget ért a szavazás. ElkezdÅ‘dött a szavazatok összeszámlálása. Helyi eredmények hamarosan.

17:32 Bucsán 17:30-ig  898 választópolgár (48 %) adta le voksát. A szavazókörök 19 óráig tartanak nyitva.

15:44 Országos részvétel 15 óráig: 45,02 %. Békés megyei átlag: 44,08 %.

15:02 Bucsai részvétel 15 óráig: 744 szavazó (39,8 %).

14:29 Az új országgyűlésnek 199 képviselÅ‘je lesz; 106-an egyéni választókerületbÅ‘l, 93-an országos listáról szereznek mandátumot. 2010-ig 386 képvisÅ‘lÅ‘bÅ‘l állt a magyar parlament.

14:00 Bucsa 1990-tÅ‘l 2010-ig a Békés megyei 4. számú választókerülethez tartozott. A kerület egyéni képviselÅ‘i eddig az alábbiak voltak:

1990-1994: dr. Pelcsinszky Boleszláv (SZDSZ)

1994-1998: Matuska Sándor (MSZP)

1998-2002: Vígh Ilona (Fidesz)

2002-2006: Vígh Ilona (Fidesz)

2006-2010: Veress József (MSZP)

2010-2014: Farkas Zoltán (Fidesz)

13:47 Országos részvétel 13 órakor: 34,33 %.

13:12 Bucsán 13 óráig 612-en szavaztak, ez 32,7 %-os helyi részvételi arányt jelent.

12:26 Választókerületünkben 11 órakor a részvételi arány 23,47 %-os volt. Országos részvétel: 23,23 %.

11:17 A választás rendben zajlik, sem településünkön, sem a választókerületben rendkívüli esemény nem történt.

11:10 9 óráig 7225-en (9,73 %) szavaztak a választókerületünkben. Bucsa a kerületi és az országos átlag felett szavaz.

11:05 Bucsán 11 óráig 446-an szavaztak, ez 23 %-os részvételi arányt jelent.

9:50 A négy Békés megyei választókerületbÅ‘l a 2-es számúban (Bucsa is idetartozik) a legalacsonyabb a részvétel.

9:45 Országos részvétel 9 óráig: 9,5 %.

9:18 9 óráig 243 bucsai választópolgár szavazott, ez 13 %-os helyi részvételt jelent.

8:41 Országos átlag felett a bucsai részvétel. Országosan reggel 7 óráig a választópolgárok 1,64 %-a szavazott. Bucsán 2,15 %-os volt a részvétel ugyaneddig.

8:37 1990 óta elÅ‘ször egyfordulós az országgyűlési választás, de 2010-ben a mi (akkor még szeghalmi központú) választókerületünkben nem kellett második fordulót tartani, mert a gyÅ‘ztes jelölt már az elsÅ‘ körben megkapta az érvényes szavazatok több mint 56 %-át.

8:22 Reggel 7 óráig 41 bucsai lakos szavazott, ez 2,15 %-os részvételt jelent.

7:21 Négy évvel ezelÅ‘tt 1904 választópolgár volt Bucsán, közülük 1085-en szavaztak, ez akkor 57 %-os részvételt jelentett.

7:12 A szavazás menete:

 

7:03 Változás az elÅ‘zÅ‘ választásokhoz képest, hogy nincs kampánycsend.

A tévék, rádiók, nyomtatott és online újságok választási hirdetéseket nem közölhetnek, de megjelentethetnek elemzéseket, sÅ‘t interjúkat is a jelöltekkel. A korábbi közvélemény-kutatások adatait is meg lehet jelentetni, de exit-pollokat csak este hét után lehet közölni.  Vasárnap választási gyűlést már sehol sem lehet tartani. A szavazókör épületének bejáratától számított 150 méteren belül tilos kampányolni. Nem lehet például plakátot kirakni erre a területre, nem állhat be a szavazókör elé egy párt logójával vagy kampányszlogenjével felmatricázott autó. Nem lehet megcsinálni azt sem, hogy valaki 150 meteren túlról egy hangosbeszélÅ‘n agitálja a szavazásra érkezÅ‘ket.  Az viszont nem számít kampánycsendsértésnek, ha ezen a területen kint marad a szombaton vagy korábban kihelyezett plakát. (Forrás: index.hu)

6:52 A helyi választási iroda elérhetÅ‘sége:

5527 Bucsa Kossuth tér 6., telefon:  06-66-585-520

 

6:46 Általános tudnivalók a választásról:

 

6:38 A Békés megyei 2. számú választókerületbe 18 település tartozik:

Település neve     Az induló választói névjegyzékben szereplÅ‘k száma
Békés                                                      16 628
Békésszentandrás                                    3 170
Bucsa                                                        1 869
Csabacsűd                                                1 566
Csárdaszállás                                              370
Dévaványa                                                 6 509
Ecsegfalva                                                 1 096
GyomaendrÅ‘d                                          11 752
Hunya                                                            573
Kamut                                                           887
Kardos                                                          584
Kertészsziget                                               333
Körösladány                                               3 784
Köröstarcsa                                               2 210
MezÅ‘berény                                               8 706
Murony                                                       1 097
Örménykút                                                    361
Szarvas                                                   13 888

 

6:00 ElkezdÅ‘dött a választás. Bucsán két szavazókörben: a Kossuth utcai iskola épületében és a Kossuth téri Községházán adhatják le szavazataikat. A Békés megyei 2. számú választókerületben 13 egyéni jelöltre és 18 párt országos listájára szavazhatnak. A választás egyfordulós, a legtöbb voksot kapó jelölt szerez mandátumot. A szavazás este hét óráig tart.


2014. ÁPRILIS 4. - VASÁRNAP ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ VÁLASZTÁS


2014. ÁPRILIS 4. - INGYENES NŐI SZABÓ ÉS MŰANYAGFELDOLGOZÓ OKJ-S KÉPZÉS

 


2014. ÁPRILIS 4. - SAJTÓKÖZLEMÉNY

 


2014. ÁPRILIS 3. - MA TELEPÍTÉS A HORGÁSZTÓBA!

Tájékoztatjuk a horgászokat, hogy a mai napon a horgásztavon haltelepítés lesz, emiatt a tó ma és holnap (csütörtök és péntek) zárva lesz.

Nyitás szombaton a horgászversenyen!


2014. ÁPRILIS 2. - EBZÁRLAT ÉS LEGELTETÉSI TILALOM


2014. ÁPRILIS 2. - RÓKÁK IMMUNIZÁLÁSA


2014. MÁRCIUS 31. - TÁJÉKOZTATÓ AZ IVÓVÍZ-ELLÁTÁSRÓL

Tisztelt Lakosság!

2014. április 1-jén, kedden megnyílik a konténerizált víztisztító berendezés, elindul a konténer által megtisztított víz által biztosított átmeneti vízellátás Bucsán.

A Honvédelmi Minisztérium által telepített víztisztító konténer vízvételezési csapjain kifolyó víz megfelelt az átmeneti vízszolgáltatás elindításához szükséges feltételeknek. A berendezés rendelkezik a szükséges vízügyi és egészségügyi engedéllyel, az általa biztosított víz minÅ‘sége megfelel a szigorú vízminÅ‘ségi követelményeknek.

A víztisztító konténer közkifolyóként látja el funkcióját Bucsán, a vételezett vízért nem kell fizetni.

A konténer hétköznapokon 8:00-14:00–ig tartó nyitva tartással áll a lakosság rendelkezésére.

Az átmeneti vízvételezési lehetÅ‘ség a településen zajló ivóvízminÅ‘ség-javító program megvalósulásáig biztosított a lakosság részére.

A víztisztító berendezés üzemeltetését az ALFÖLDVÍZ Zrt. végzi.


Bucsa, 2014. március 31.


2014. MÁRCIUS 31. - SZOMBATON HORGÁSZVERSENY


2014. MÁRCIUS 31. - RÁKÓCZI NAPOK

 


2014. MÁRCIUS 31. - HETI ÉTLAP

 


2014. MÁRCIUS 27. - VASÁRNAP HAZAI BAJNOKI

Bucsa - VésztÅ‘

Megyei II. osztályú bajnoki labdarúgó-mérkÅ‘zés

2014. március 30. vasárnap 16 óra

ElÅ‘tte 14 órától U-19-es meccs.

Szurkoljunk együtt!

HAJRÁ BUCSA!


2014. MÁRCIUS 26. - BORSI JUTALOM KIRÁNDULÁS

 


2014. MÁRCIUS 26. - BENEVEZVE

A Magyar SzabadidÅ‘sport Szövetség ismét meghirdette a Kihívás Napját, amelyre 2014. május 21-én kerül sor. Az idÅ‘pont-változtatást az oktatási intézményekben zajló, május utolsó szerdájára kiírt országos iskolai felméréssel való egybeesés elkerülésének szándéka magyarázza.

Településünk - akárcsak az elmúlt két évben - idén is benevezett az egész napos sportvetélkedésre. Bucsa kategóriájában 2012-ben a 17., 2013-ban a 13. helyen végzett.


2014. MÁRCIUS 26. - TÁJÉKOZTATÁS

Bucsa Község Önkormányzata ezúton is tájékoztatja a lakosságot, hogy a Községi Könyvtár átmeneti zárva tartása alatt a képviselÅ‘-testületi ülésekrÅ‘l készült jegyzÅ‘könyvek az önkormányzat titkárságán tekinthetÅ‘k meg.


2014. MÁRCIUS 25. - AZ EURÓPAI PARLAMENT TAGJAINAK 2014. ÉVI VÁLASZTÁSA


2014. MÁRCIUS 25. - TÁJÉKOZTATÁS

Tájékoztatom a Tisztelt választópolgárokat, hogy a 2014. április 6. napjára kitűzött országgyűlési képviselÅ‘k választásán a választójog gyakorlásához érvényes személyazonosító okmány szükséges, e nélkül a választójog gyakorlására nincs lehetÅ‘ség.
Ezért a választás napján (2014. április 6-án, vasárnap) a Békés Megyei Kormányhivatal Szeghalmi Járási Hivatala illetékességi területén működÅ‘ okmányirodák – Szeghalom, Füzesgyarmat, VésztÅ‘ – rendkívüli ügyfélfogadást tartanak 10,00 óra és 18,00 óra között.

A rendkívüli ügyfélfogadás ideje alatt kizárólag a személyazonosító igazolvány igénylésére lesz lehetÅ‘ség, illetÅ‘leg az illetékköteles eljárásokban az ügyfeleknek kizárólag bankkártyás fizetési lehetÅ‘séget tudnak biztosítani.

Bucsa, 2014. március 20.


Dr. Nagy Éva
a Helyi Választási Iroda VezetÅ‘je


2014. MÁRCIUS 25. - JÖVŐ VASÁRNAP VÁLASZTÁS


2014. MÁRCIUS 25. - ISKOLAI BEÍRATÁS


2014. MÁRCIUS 24. - HETI ÉTLAP


2014. MÁRCIUS 21. - HOLNAP NYIT A HORGÁSZTÓ!

Tájékoztatjuk a horgászni vágyókat, hogy holnap (március 22-én) nyit a bucsai HORGÁSZTÓ!

Tavalyi hal- és napijegy árakkal vájuk régi és új horgászainkat!

Nyitvatartásunk változatlanul 7 órától 19 óráig tart.


2014. MÁRCIUS 18. - BUCSAI SZÜLETÉSŰ KOSSUTH-DÍJAS

Áder János, Magyarország köztársasági elnöke Orbán Viktor miniszterelnök elÅ‘terjesztésére március 15., az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc kezdetének alkalmából kiosztotta a 2014. évi Kossuth-díjakat.
Több mint öt évtizedes, kimagasló színművészi pályája elismeréseként Kossuth-díjat kapott Kóti Árpád Jászai Mari-díjas színművész, Kiváló Művész, aki 1963 óta erÅ‘síti a Csokonai Színház társulatát.

Kóti Árpád


"A színészet a legnehezebb pálya. Ugyanakkor játék, amelybe nem kell belehalni" - summázta 58 év tapasztalatát a debreceni Csokonai Nemzeti Színház örökös tagja.

Kóti Árpád még ma sem tudja megmondani, hogy miért lett színész. "Már a színművészeti fÅ‘iskolára jártam, amikor életemben elÅ‘ször láttam színházi elÅ‘adást a Nemzeti Színházban" - idézte fel a kezdeteket az 1934-ben, a Békés megyei Bucsán született művész.

SzülÅ‘falujában az iskolában nem volt tornaterem, mégis testnevelési gimnáziumba ment Kiskunfélegyházára, s azt elvégezve felvették a testnevelési fÅ‘iskolára, a soproni erdÅ‘mérnöki karra, s elsÅ‘ körben a színművészeti fÅ‘iskolára is. "Nem szerettem nagyon tanulni, így a színművészetit választottam. Aztán egész életemben tanulhattam" - próbálta felidézni, mégis hogy került a pályára. Éppen a falu határában cséplÅ‘gépen dolgozott, amikor ment az értesítés, hogy másnap ismét a színművészetire kell mennie, a második felvételire. 

A fidelio.hu cikkének folytatása ide kattintva olvasható.

A díjazottnak szívbÅ‘l gratulálunk!


2014.MÁRCIUS 17. - HETI ÉTLAP


2014. MÁRCIUS 17. - 12 TÚRA BUCSA KÖRÜL


2014. MÁRCIUS 17. - TESTÜLETI, TÁRSULÁSI TANÁCSI ÉS BIZOTTSÁGI ÜLÉSEK

2014. március 19-én szerdán délután 2-tÅ‘l hat ülésre is sor kerül a Községháza nagytermében. A napirendi pontok a Meghívó menüpontban olvashatók.


2014. MÁRCIUS 15. - NEMZETI ÜNNEP


2014. MÁRCIUS 14. - SZOMBATON KERÉKPÁRTÚRA


2014. MÁRCIUS 14. - MA DÉLBEN ÜNNEPI MEGEMLÉKEZÉS


2014. MÁRCIUS 14. - VASÁRNAP FOLYTATÓDIK A BAJNOKSÁG

BUCSA - CSORVÁS

Megyei II. osztályú bajnoki labdarúgó-mérkÅ‘zés

2014. március 16. vasárnap 14:30

ElÅ‘tte: 12:30-tól U19-es meccs.

Szurkoljunk együtt!

HAJRÁ BUCSA!


2014. MÁRCIUS 11. - ÓVODA-FELÚJÍTÁSRA PÁLYÁZIK AZ ÖNKORMÁNYZAT

Felújítanák az óvodák épületét címmel bucsai pályázatról számolt be tegnap a beol.hu. A cikk ide kattintva olvasható.


2014. MÁRCIUS 10. - A KÖRÖS-MAROS NEMZETI PARK ALKOTÓI PÁLYÁZATOT HIRDET

 A pályázat leírása:

2014-ben az év madara, a Körös-Maros Nemzeti Park címerállata, a túzok lett. EbbÅ‘l az alkalomból a nemzeti park rajz-és alkotó pályázatot hirdet óvodás, általános- és középiskolás gyermekek számára.
Témája: Európa legnagyobb testű, fokozottan védett madara, a túzok. Várjuk a túzokot ábrázoló rajzokat, festményeket továbbá természetes anyagokból, termésekbÅ‘l, magvakból stb. azokat a pályamunkákat, melyek e ritka, kipusztulással veszélyeztetett madárfajt formázzák meg, mutatják be. Az alkotások a Körös-Maros Nemzeti Park Réhelyi Látogatóközpontjában adhatók le /ide küldhetÅ‘k/, ahol ezekbÅ‘l kiállítás készül és a díjazottak ajándékban részesülnek.

A pályázat adatai röviden:

-A pályázat címe: Az év madara, a Körös-Maros Nemzeti Park címerállata, a túzok

-A pályázat idÅ‘tartama: 2014.02.07.-2014.03.20. közötti idÅ‘szak

-A pályázat területi hatálya: országos pályázat

-A pályázók köre: óvodás, általános-, és középiskolás

-A pályázat témája: A túzok megfestése, lerajzolása, megformálása, elkészítése természetes anyagokból, termésekbÅ‘l.

-A pályamunkák leadásának helye: Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Réhelyi Látogatóközpontja, 5510 Dévaványa, Réhely

-Díjazás: A díjazottak ajándéktárgyakat vehetnek át és az alkotásokból kiállítást rendezünk a Körös-Maros nemzeti Park Igazgatóság Réhelyi Látogatóközpontjában.

Kapcsolat:

A pályázattal kapcsolatban bÅ‘vebb tájékoztatás, információ kérhetÅ‘ az alábbi telefonszámokon, illetve e-mail címen:

06/66/483-083; 06/30/445-2409

rehely@kmnp.hu

Forrás: www.kmnp.hu


2014. MÁRCIUS 10. - ÜNNEPI MEGEMLÉKEZÉSÜNK


2014. MÁRCIUS 10. - HETI ÉTLAP


2014. MÁRCIUS 7. - FOLYTATÓDIK A 12 TÚRA SOROZAT


2014. MÁRCIUS 7. - JÖVŐ HETI ÉTLAP


2014. MÁRCIUS 6. - BUCSÁN THAI-BOX CSAPAT MŰKÖDIK

A tavaly szeptember óta tevékenykedÅ‘ csoport, néhány hónapos edzéssel maga mögött igen nagy fejlÅ‘désen ment keresztül. A mai napig már 4-5-6 mérkÅ‘zése volt az oszlopos tagoknak: Vass Imre, Palotai Tamás, Sziráki Patrik. Állandó résztvevÅ‘i a Budapesti hagyományteremtÅ‘ Harcosok Klubja versenysorozatnak, gyors fejlÅ‘désük kulcsa: kitartás, akarat, szív, összetartás, megbecsülés, szakmaiság mondta el Ifj. Gyarmati Imre a csoport edzÅ‘je.2014. MÁRCIUS 3. - HETI ÉTLAP


2014. MÁRCIUS 3. - ELSŐ SIKER A BORSIAK ELLEN

2014. március 1-én Borson játszott egymás ellen a bucsai és a borsi öregfiúk-csapat.

Bár csapataink (ifi, felnÅ‘tt, öregfiúk) többször játszottak már egymás ellen, legyÅ‘znünk eddig nem sikerült a borsiakat. Eddig... A szombati meccset ugyanis a mieink nyerték 7-4 arányban. De nem az eredmény volt a fontos, hanem hogy a határ által elválasztott magyarok újra találkoztak, barátkoztak. A borsiak vendéglátásban ismét kitettek magukért. Külön köszönet ezért Báthori Géza polgármester úrnak és Ozsváth Ferinek! A program a 2012. június 4-én megkötött Bucsa-Bors sport és kulturális együttműködési megállapodás keretében jött létre.

Bors öregfiúk - Bucsa öregfiúk 4-7

GólszerzÅ‘ink: Szabó Károly (3), Csaba Zoltán (2), Illés Csaba, Tóth Ferenc


2014. FEBRUÁR 25. - ELMARAD A FALUGAZDÁSZ FOGADÓ ÓRÁJA


2014. FEBRUÁR 24. - SZERDÁN TESTÜLETI ÜLÉSEK

Bucsa Község Önkormányzat KépviselÅ‘-testülete szerdán délután kettes együttes és saját nyilvános ülést tart a Községházán. A napirendi pontok a Meghívó menüpontban olvashatók.


2014. FEBRUÁR 24. - HETI ÉTLAP


2014. FEBRUÁR 11. - ÁLLÁSHIRDETÉSEK

A bucsai II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola pályázatot hirdet matematika szakos tanár és rendszergazda állásokra. Az álláshirdetések ide és ide kattintva elérhetÅ‘k.


2014. FEBRUÁR 10. - A HELYI VÁLASZTÁSI IRODA HATÁROZATA


2014. FEBRUÁR 5. - MA TESTÜLETI ÜLÉSEK LESZNEK

Ma délután 2 órától társulási, kettes együttes, gazdasági bizottsági és saját képviselÅ‘-testületi ülések lesznek a Községházán. A napirendi pontok a Meghívó menüpontban olvashatók.


2014. FEBRUÁR 3. - HETI ÉTLAP


2014. JANUÁR 31. - SIKERESEN PÁLYÁZTAK

A Nemzeti Együttműködési Alap 2014. évi működési célú pályázatán a Bucsai Alkony Nyugdíjas Közhasznú Egyesület 395 000 Ft-ot, a Bucsai Óvodásokért - Gondtalan Gyermekkor Alapítvány 250 000 Ft-ot támogatást nyert.


2014. JANUÁR 31. - ZENÉS IRODALMI DÉLUTÁN


2014. JANUÁR 28. - ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐK 2014. ÉVI VÁLASZTÁSA


2014. JANUÁR 28. - KÖZSZOLGÁLAT A KÖZIGAZGATÁSBAN - A KORMÁNYHIVATALOK FOGADTATÁSA

A Közpolitikai Kutatások Intézete a közelmúltban felméréssorozatot végzett a közigazgatási reformok hatásairól. A felmérések eredményeirÅ‘l ErdÅ‘s Norbert országgyűlési képviselÅ‘, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezetÅ‘ kormánymegbízott tájékoztatta a közvéleményt.

A kormány fontosnak tartja a közigazgatás rangjának visszaállítását. A közigazgatásnak valódi rangot az ad, ha az állampolgárok ügyeinek pontos intézésével szerzi meg legitimitását. Ennek megvalósítása érdekében hazánk közigazgatását át kellett szervezni. Ennek fontos részeként a kormány az ügyek intézését a polgárokhoz a lehetÅ‘ legközelebb vitte, aminek köszönhetÅ‘en az állampolgároknak az ügyintézésre a lehetÅ‘ legkevesebb idÅ‘t és energiát kell fordítaniuk. A járások kialakításával a magyar közigazgatás reformja befejezÅ‘ fázisába lépett, amelyet követÅ‘en a hangsúly immár a reformok hatásainak felmérésén van.
Mint ErdÅ‘s Norbert országgyűlési képviselÅ‘, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezetÅ‘ kormánymegbízott elmondta, a Közpolitikai Kutatások Intézete 2012 tavasza és 2013 nyara között négy mérési idÅ‘szakban – többek között – reprezentatív, telefonos lakossági lekérdezés és közigazgatási szakemberek körében végzett elektronikus kérdÅ‘íves lekérdezés módszerével vizsgálódott a közigazgatási reformok hatásairól. A felmérések során az intézet 2012-ben a közigazgatási rendszer átszervezésének és a kormányhivatalok felállításának hatásait, míg 2013-ban a járási rendszer lakossági fogadtatását vizsgálta.
ErdÅ‘s Norbert a felmérés eredményeinek összegzését ismertetve utalt rá, hogy mind a lakosság, mind a közigazgatási szakemberek alapvetÅ‘en kedvezÅ‘en fogadták a kormányhivatalok létrehozását. A megkérdezettek egyetértettek abban,