SZENNYVÍZ-BUCSA.HU 

 

 12 TÚRA BUCSA KÖRÜL

 

 

 

 

SÁRRÉTI CIVILEK
 

 
 

Ingyenes céginformáció! 

 

  

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

HIRDETMÉNY - Lakossági fórum megtartására, partnerségi egyeztetés lefolytatására Bucsa Község Önkormányzat Képviselő-testületének településkép védelméről szóló rendeletének megalkotásához Ideje: 2020. január 21. kedd, 10,00 óra

A Bucsa Község településképi rendelet tervezete ide kattintva vagy a dokumentumok menüben érhető el, valamint papír alapon az Önkormányzat hirdető tábláján megtekinthető.

Az észrevételeket a településfejlesztéssel, településrendezéssel és településkép-érvényesítéssel összefüggő partnerségi egyeztetés helyi szabályairól szóló 14/2017. (IX.29.) önkormányzati rendelethez tartozó 2.sz. mellékletén teheti meg, amely letölthető szintén a dokumentumok menüből.


KELLEMES ÜNNEPEKET


Értesítés a 2019 év végi, és a 2020. év eleji fogorvosi rendelési időről, Bucsa, Kossuth u. 65.


FOGJUNK ÖSSZE FLÓRÁÉRT!


2019. NOVEMBER 21-én a NEMZETI AGRÁRKAMARA tájékoztatást tart - helyszín: Községháza időpont: 9,00 órától 11,00 óráig


BUCSA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE ALAKULÓ ÜLÉSÉT 2019. OKTÓBER 24. csütörtök délután 15,00 órakor tartja


MEGHÍVÓ 1956-OS MEGEMLÉKEZÉSRE 2019. OKTÓBER 22. 12 ÓRA

 


2019. OKTÓBER 13 - VÁLASZTÁSI EREDMÉNYEK


BUCSAI DIÁKTÁMOGATÁSOK 2010-2019

 


BUCSAI ÍJÁSZOK SIKEREI NAGYSZALONTÁN

2019. október 6-án vasárnap a szalontai strand területén rendezte meg a helyi Hajdú Íjász Egyesület a Győri Jakab Emlékversenyt. Az egykori hajdúkapitányról elnevezett viadalon megmérettették magukat a Bucsa SE íjászai is, akik először szerepeltek a határon túl.

A Nánási Imre vezette csapat öt első helyet szerzett a különböző kategóriákban: Katona Ákos a mini fiúk, Molnár Dávid a gyerek fiúk, Bakk Fruzsina Csenge az ifi lányok, Kovács Mihály az ifi fiúk, míg Balogh László a senior férfiak között lett a legjobb. Emellett két második és egy harmadik helyezést is elértek a bucsaiak.

Harmati Gyula


2019. október 5. - 2019. november 5. napjáig lehet pályázni a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2020 évi fordulójára


MEGEMLÉKEZÉS A KOPJAFÁNÁL 2019.10.05.

 


MEGJELENTEK A NEMZETI EGYÜTTMŰKÖDÉSI ALAP PÁLYÁZATAI

Értesítjük a civil szervezeteket, hogy megjelentek a Miniszterelnökség által biztosított forrásból a Nemzeti Együttműködési Alap Kollégiumainak a 2020. évre vonatkozó „Civil szervezetek működésének biztosítására vagy szakmai programjának megvalósítására és működésének biztosítására fordítható összevont támogatás 2020.” című és a „Helyi és területi hatókörű civil szervezetek egyszerűsített támogatása 2020.” című pályázati kiírásai.

Részletek ide kattintva!


BARÁTSÁGOS ÖREGFIÚK MÉRKŐZÉS-2019.10.05.

 


III. BUCSAI ŐSZI VIGADALOM 2019.09.27-28-29.

 


BUCSAI ROCK MARATON AZ ŐSZI VIGADALMON-2019.09.28.

 


BALKAN FANATIK ÉLŐ NAGYKONCERT-2019.09.27.

 


TÖBB SZÁZAN MOZOGTAK BUCSÁN

 Az elmúlt héten Bucsa is csatlakozott az Európai Mobilitási Hét rendezvénysorozatához, amelynek egyik fő célja a fenntartható, környezetkímélő közlekedési formák népszerűsítése volt.

Ennek jegyében minden nap tartottak valamilyen eseményt a településen: közös sétára indultak a helyi nyugdíjasok és az óvodások, játékos vetélkedőkben mérhették össze tudásukat és a biztonságos kerékpározásról szóló előadást hallgathattak az iskolások, pénteken pedig kerékpárversenyt rendeztek. Hétvégén az Országos Kéktúra hollókői szakaszát járták végig a bucsaiak, vasárnap pedig 66 fő részvételével rendeztek falukerülő kerékpártúrát. A rendezvények több száz embert mozgattak meg a faluban. 

Forrás: www.beol.hu


DÖNTÖTTEK A DIÁKOK TÁMOGATÁSÁRÓL BUCSÁN

A bucsai Kulturális Bizottság legutóbbi ülésén elbírálta az önkormányzati középiskolai ösztöndíj pályázati anyagait.

A testület ezúttal 20 bucsai diákot támogatott, összesen egymillió forinttal. Harmati Gyula, a bizottság elnöke elmondta, hogy az elmúlt 9 évben teljesen új alapokra helyezték a diáktámogatásokat. Míg 2010-ben mindössze 2 bucsai diákot támogatott az akkori testület összesen 72 ezer forinttal, addig 2019-ben ez a szám 81 főre és közel három millió forintra emelkedett. Az elmúlt kilenc évben négy pályázati rendszeren keresztül 331 diák kapott önkormányzati támogatást közel 11 millió forint értékben, támogatva ezzel azokat a fiatalokat, akik a település jövőjét jelentik.

Forrás: www.beol.hu


2019. SZEPTEMBER 20. - TÁJÉKOZTATÁS OKMÁNYIRODAI NYITVATARTÁSRÓL A VÁLASZTÁS MEGELŐZŐ ÉS A VÁLASZTÁS NAPJÁN


2019. SZEPTEMBER - FŐZŐVERSENY


IV. CSIGAKÉSZÍTŐ FESZTIVÁL

 


Európai Mobilitási Hét- 2019.09.16-22.

 


FALUKERÜLŐ KERÉKPÁRTÚRA-2019.09.22.

 


HETI ÉTLAP (2019.09.09-2019.09.13)

 


A VILÁGHÁBORÚ ÁLDOZATAIRA EMLÉKEZTEK

A helyi képviselő-testület 2002-ben nyilvánította szeptember 7-ét a kegyelet és megemlékezés napjává.

A bucsaiak minden évben ezen a napon koszorúzási ünnepséggel tisztelegnek az elhunyt hősök előtt. A 2002-ben felállított emlékműre 82 bucsai áldozat neve került fel, közülük 13-an az első, 69-en pedig a második világháborúban vesztették életüket; később ez a névsor még kiegészült. Idén az emlékműsorban Karinthy-naplórészletek, korabeli versek és katonadalok hangoztak el. Az emlékműnél 15 bucsai intézmény és civil szervezet helyezte el a kegyelet virágait.

Forrás: www.beol.hu


PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - TRAKTOR ÉRTÉKESÍTÉSE MEGHIRDETÉSE


FOLYAMATOSAN SZÉPÍTIK AZ ÓVODÁT BUCSÁN

Egy évtized után három helyett ismét négy csoportban kezdték meg az óvodát a Bucsa Község Napközi Otthonos Óvodában a gyermekek.

Az új nevelési év összesen 85 óvodással kezdődött meg hétfőn – tájékoztatott Kovácsné Knyizsák Erika, óvodavezető. Mint megtudtuk az óvoda épületét évek óta fejleszti az önkormányzat: 2017-ben elvégezték annak teljes külső felújítását, kicserélték a tetőt, szigetelték, majd tavaly egy napelemrendszert is kiépítettek. Idén nyáron pedig az óvoda belső terei újultak meg.

Kialakítottak három gyermekmosdót, új burkolatokat raktak le, lecserélték a fűtési rendszert, hamarosan pedig új udvari játékokkal és bútorokkal szépül tovább az intézmény. Az óvodavezető elmondta, a projekt összköltsége 135 millió forint volt.

Forrás: www.beol.hu


ELISMERTÉK A SZORGALMAS DIÁKOK MUNKÁJÁT BUCSÁN

2019. augusztus 28-án a bucsai Községháza nagytermében immár nyolcadik alkalommal adták át az egykori bucsai pedagógusról elnevezett Lovász István Díjat. A képviselő-testület által 2012-ben alapított díjjal a legalább jó tanulmányi és kimagasló versenyeredményt elérő közép- vagy felsőfokú tanulmányokat folytató bucsai diákok munkáját ismerik el.

A pályázatokról döntő Kulturális Bizottság elnöke, Harmati Gyula elmondta, hogy az idei 24 díjazottal együtt már meghaladja a százat az elmúlt években elismerésben részesülők száma. A település büszke arra, hogy ilyen diákjai vannak, ezért is igyekeznek őket minél jobban erkölcsileg és anyagilag is támogatni.

A díjakat Lovász Istvánné, a díj névadójának özvegye és Dr. Nagy Éva jegyző adták át.

Forrás: www.beol.hu


2019. SZEPTEMBER 7. - MEGEMLÉKEZÉS ÉS KOSZORÚZÁS


2019. AUGUSZTUS 28. "BUCSAI KÖZÉPISKOLAI ÖSZTÖNDÍJ PÁLYÁZAT" felhívás

Az  1. és 2. melléklet a Bucsai középiskolai ösztöndíj pályázathoz  ide kattintva letölthető.


2019. 08. 27. - A HELYI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG tagjai


HATÁRTALAN SPORTNAPOK III. BUCSA - BORS Kerékpártúra

 


KENYÉRSZENTELÉS

 


ÉRTESÍTÉS

 


2019. AUGUSZTUS 8. - KÖZLEMÉNY BUCSA TELEPÜLÉSEN A ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ JELÖLTEK ÁLLÍTÁSÁHOZ SZÜKSÉGES AJÁNLÁSOK SZÁMÁRÓL


2019. AUGUSZTUS 8. - KÖZLEMÉNY A JELÖLTÁLLÍTÁSHOZ SZÜKSÉGES AJÁNLÁSOK SZÁMÁRÓL


Bucsai Falunap 2019. július 20.

 


Meghívó kiállításra.

 


VÉRADÁS

 


Meghívó!

 


FALUNAPI CSÜLÖKPÖRKÖLT-FŐZŐVERSENY


Értesítés szúnyoggyérítésről

 


2019 ÉVI LOVÁSZ ISTVÁN DÍJ PÁLYÁZATI KIÍRÁS


Felhívás - Diákmunka

 


2019.JÚNIUS 4. - MA VAN A NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS NAPJA

A történelmi Magyarország sorsát megpecsételő, a 20. század legnagyobb magyar nemzetvesztését és történelmi tragédiák sorát előidéző trianoni diktátumot 99 évvel ezelőtt, 1920. június 4-én, az első világháború lezárásaként írták alá a versailles-i Nagy-Trianon palotában.

A Magyarországra rákényszerített trianoni békeszerződés alapján Magyarország elveszítette területének és lakosságának mintegy kétharmadát. Románia megszerezte a Partiumot és Erdélyt, a délszláv állam a Délvidéket, Csehszlovákia pedig a Felvidéket és Kárpátalját.

Most egy dolgot tehetünk, hogy a magyar álmot őrizzük szívünkben, és legalább lélekben, szellemben Trianon traumájától megszabadulunk, legalább a lelkünkben, a szívünkben ezt a feldaraboltságot megszüntetjük.


2019.JÚNIUS 8. - FUT A BUCSA

 


2019.JÚNIUS 3. - BAJNOKCSAPAT

 


2019 MÁJUS 13. - ÁLLÁSPÁLYÁZAT ÓVODAPEDAGÓGUS RÉSZÉRE


X. FÖLDESI GYÖRGY VÁNDORKUPA


ELHUNYT VIDA SÁNDOR NYUGDÍJAS PEDAGÓGUS ÉS FESTŐMŰVÉSZ

Néhai Vida Sándor gyászoló családja értesíti mindazokat akik ismerték és szerették, hogy Vida Sándor nyugdíjas pedagógus és festőművész életének 88. évében 2019. április 13-án álmában békésen elhunyt. Temetése 2019. április 25-én 11,00 órakor lesz az Esztergomi Belvárosi temetőben


a 2019-2020 ÉVRE VONATKOZÓ ÓVODAI BEIRATKOZÁS FOLYAMATA ÉS IDŐPONTJA


9. Országfutás Oklevél

 


TeSzedd! - Bucsa 2019

2019. március 22-én pénteken rendeztük meg újra településünkön az önkéntes szemétszedő napot. Ezúttal a Bucsai Vándorok Természetjáró Egyesület regisztrált az országos programba, amelynek a helyi koordinátora Harmati Gyula volt.

Délelőtt 10 órakor az óvodások gyűjtötték a szemetet a Kossuth utcán, majd délután az iskolások és a felnőttek következtek: ők a település határában, az út mellett tisztították meg a területet.

Az eseményen 51-en vettek részt, az összegyűjtött szemét mennyisége: 40 zsák.

Köszönjük a részvételt!

További fotók a képre kattintva elérhetők!

 


ÉRTESÍTÉS LOMTALANÍTÁSRÓL

 


Zöldhulladék-gyűjtése Bucsán

 


Meghívó március 15-i megemlékezésre

 


Bucsai Középiskolai Ösztöndíj Pályázat

 


TE SZEDD!Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

 


A helyi választási iroda határozata a megválasztandó képviselők számáról


Használd ki az internet lehetőségeit! Civil szervezeteknek és az idősebb korosztálynak

 


2019. JANUÁR 25 - A MAGYAR KULTÚRA NAPJA ALKALMÁBÓL - ZENÉS MŰSOR - DOBOLÓ SZÍVEMBEN LÜKTET A SZÓ.... LISZI MELINDA ÉS BALÁZS CSONGOR ELŐADÁSÁBAN A KÖZÖSSÉGI HÁZBAN


FALUGAZDÁSZ ÜGYFÉLFOGADÁSI IDŐRENDJE

 


2019. JANUÁR 8. - Tájékoztatás a temető téli nyitvatartásáról

Tisztelt Lakosok!

Tájékoztatjuk a Lakosságot, hogy a temető téli nyitvatartása reggel 7,00 órától délután 16,00 óráig tart.

A ravatalozó melletti kiskapu állandóan nyitva van, gyalogosan a temető bármikor látogatható.

A nyitvatartási idő kizárólag a nagykapukra vonatkozik.

 


2019. JANUÁR - TÁJÉKOZTATÁS HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI KÖZSZOLGÁLTATÁSOKRÓL